reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
oj to też się mieliście...
a swoją drogą jak szybko można chrzcić dziecko?teściowa chciałaby na Boże Narodzenie (gotowanie miałaby z głowy) ale ja nie chce tak, za dużo zamieszania by było, a tego bym już nie zniosła

miq my chrzcilismy w święta ale w drugi dzień bo było mniej dzieciaczków. I z jedzeniem o tyle dobrze, że i tak na święta się gotuje więc mamusie wszystko prawie przyniosły ;)

Ale atmosferka od rana... :-D ja się cieszę, że zrobiłam chrzciny od razu!! Przeznaczyłam na to becikowe i zrobiłam obiad i kawę w restauracji i do dom spadać! :-p przyszłam do domu, miałam czysto, cicho i św spokój.

eh miq teściowa mnie wk... facet od lokalu na chrzciny wyjechał na wakacje i ustalam z nim mailem wszystko, przysłał propozycję menu i dopisał że tort ciasta we własnym zakresie, a ta zaraz że jej to ktoś mówił że ciasta to już on a nie my. Mówię że to nie problem bo upiekę, to zaś bo kupić kupić bo ona to za 100 zł kupiła 5 kawałków jak Marty rodzice mieli przyjechać. Tylko ten kawałek to mniejszy niż połowa kartki A4 i co ja mam tym 18 osób nakarmić? albo wydać nie wiadomo ile? lubię piec umiem to sama upiekę bo za 100 zł to ja sobie wszystkie składniki kupię do ciast i zrobię z tego 4 duże normalne blachy

Rozumię Ci jak najbardziej, że wolisz upiec sama ciasto i przyoszczędzić ale co do tej 100 to teściowa chyba przesadziła... bo ja zapłaciłam 110zł za ciasto na chrzciny na 20 osób!

magdalena ona kupuje pod nosem z samochodu piekarni ceny mają jak nie wiem i mnie te ciasta jakoś nie bardzo smakują szału nie ma. już wiem co upiekę i znajoma powiedziała że ona upiecze nam jedno ciasto :-) W mojej kuchni: Biszkopt kakaowy / czekoladowy wg Aleex o takie przekładane wiśniami i kremem z serka mascarpone. My robimy obiad po chrzcinach i potem jeszcze jedno danie bo 3/4 przyjezdne to niech się najedzą :-D becikowe u nas się rozeszło ale jakoś damy radę moi rodzice nieco nam dali, ci też ponoć mają coś dać. Jakoś to będzie.

Pyscku heeejo :-) też bym się cieszyła z takiego prezentu :-)

No brzmi pysznie i na pewno takie będzie!! TYlko Ty biedna się narobisz ogormnie!!

Ja pierwszy raz na nadzielę zaprosiłam moich rodziców na obiad i powiem Wam szczerze, że stresuję się jakbym szykowała co najmniej wigilię :-D bo tak to zawsze my przychodziliśmy do nich :-p

heh to ciasto akurat nie ja będę robić :cool2: sama takie koleżanka wymyśliła że zrobi. Ja będę sernik robić, fale dunaju i taki biszkopt przekładany jabłkami smażonymi i kremem.

a menu już masz na niedzielę? :D

reklama
Tak... robię taki tradycyjny obiadek :-) rosołek a na drugie danie kluski śląskie, pieczeń z szynki wieprzowej i młodą kapustę zasmażaną :-)

Do góry