reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

aaa będę pamiętała:)
tak w ogóle to skróciła mi się szyjka, teraz ma 2.9 ale mieści się w normie, i troszkę nie podobał się mu mój twardy brzuch, na ktg nie było widać mocnych skurczów, więc są to przepowiadające i mam nie szaleć, a tak to ok, stwierdził, że dziecko jest na tyle dojrzałe, że jakby zaczął się poród to nie będziemy go zatrzymywać, na co mój mąż zareagował tak: :szok:

filmiki się ładują to wkleję Wam zdj:)

ooo już są, na drugim na sam koniec widać, jak otwiera paszczkę i chce się ugryźć he he
http://www.youtube.com/watch?v=Czh-_FgDRy0
http://www.youtube.com/watch?v=_BOOsFwrTlI
http://www.youtube.com/watch?v=VXanca4V9iw

Załączniki

• DZIECKO_0001.jpg
    DZIECKO_0001.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
reklama
sun cieszę się, mam nadzieję że dobre wieści usłyszysz :-)

miq jaka ona śliczna :-) ja tego mojego trzepaka nie mam niestety zdjęć w 3d z usg. wiesz no ale może lepiej jeszcze się za rodzenie nie bierz po co ci cudowanie z wcześniakiem. patrzę na twój suwaczek i ja dokładnie w 33 tygodniu urodziłam

zabieram się za rekonesans co mam z ciuszków na 68 a co dokupić muszę :-)

Sil dlatego myłam przed wizytą, żeby nie mieć wyrzutów sumienia później;-)
neciuszka nie, nie nie spieszę się, jak to mój mąż mówi nawet ze względów finansowych się nie opłaca bo 2 miesiące chorobowego by przepadło. Filmiki króciutkie ale super pamiątka, zwłaszcza, że nie płacimy za to dodatkowo:)
ja też dzisiaj wyciągnę to co mam w szafie i zobaczę na czym stoję

To kto dziś ma urodziny???bo ja w tych małżeństwach nie mogę się połapać:)
Miq śliczniutka malutka:)
Sun oj oby już najgorsze było za Tobą!
Co do zwolnienia na opiekę nad dzieckiem to ja jestem w temacie... ostatnio przewertowałam wszystko na te temat bo każdy co innego mówił:/ więc w roku mamy 60 dni na opiekę nad dzieckiem, wypłata 80% wynagrodzenia (jak przy zwykłym l4) całkowicie płatna przez ZUS, aby uzyskać zwolnienie najlepiej udać się do pediatry....ze zwolnieniem bywa różnie, czasem dawać nie chcą, ale zawsze warto spróbować:) w przypadku wcześniaków, dzieci rehabilitowanych itp na pewno jest łatwiej, lub jak ma się znajomego lekarza:) Jeżeli mąż nie pracuje, to niestety takie zwolnienie nam nie przysługuje, (jest też jakaś wzmianka o tym ze do 2 rż mimo że ojciec nie pracuje matka może dostać zwolnienie, ale nie wiem w jakim wypadku) I kolejna ważna sprawa takie zwolnienie na opiekę(zasiłek) nie anuluje ani urlopu wypoczynkowego ani wychowawczego...czyli jak już macie powypisywane wnioski i sztywną atmosferę w pracy to może być problem...
to jakby któraś chciała poczytać

http://www.spoleczne.ubezpieczenie...._kto_i_kiedy_ma_do_niego_prawo/66,9483,3.html

http://kadry.infor.pl/forum_watek/304115,1,kto_wyplaca_zasilek_opiekunczy.html

Ostatnia edycja:
reklama
Przesadziłyście! matko ile nadrabiania:p
dzieki dziewczyny! wlasnie o to mi chodzilo:tak:

w sumie jak bedzie tak bedzie, trudno...ale czuje, ze jak bede tak siedziec w domu to nic dobrego z tego nie wyjdzie, bo za bardzo sie nakrecam... 9 miesiecy to na pewno nie przepracuje, ale o maciezynki bede walczyc.
wtedy normalnie dostaje sie tyle kasy ile sie zarabia? i ile trwa maciezynski?

odnośnie dziewczyn starających się, najlepiej niepracujących: zapraszam do mnie na prv po informacje o zasiłku;) Mi się udało i narzekać nie można chyba..

Hej dziewczyny :) Przygarniecie mnie ? Ja z mężem staramy się jakiś czas o dzidziusia.....I właśnie dziś zdołowałam się po raz kolejny :( Nie mogę już patrzeć na testy który wskazują 1 kreskę :(

Witam Panią! W końcu jakiś nowy avatar;) Przedstawię się jako przodowy kciukotrzymacz forum bez grama wiedzy na temat starań;P Ale &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& z całych sił i wierzę że z nami uda się w pierwszym cyklu;)

Paluszek...:szok: ty na prawde jestes baaaardzo ladna!!:sorry:

No mówiłam jej:sorry:

kogo mogłam pododawałam na FB wszystkie fajne jesteście dziewczęta, ale w szczególności urzekł mnie tył głowy i bujne włosy sleepy:-D

no i od rana się mnie czepiają!:p nawet na własnym ślubie fotografa prosiłam żeby robił zdjęcia od kolan w dół lub od tyłu- mina bezcenna;P ale że znajomy nam zdjęcia robił to chociaż nie zemdlał czy coś;) a ja dodałam swoje zdjęcia "od przodu" w galerii więc nie narzekaj;P

Chwile człowieka nie ma a tu tyle czytania...
My po wizycie... wszystko w porządeczku,mała rośnie,waży 2300 g. Oczywiście jak zawsze była niegrzeczna,pchała sobie palce od stóp do nosa,mam króciótkie filmiki ale to już jutro.Szyjka ok,termin bez zmian tj. 26.09 ( szczegół,że wcześniej źle zrozumiałam lekarza i myślałam,że 28 ale tl mało ważne)
Fasolka super,że Łucja ma się dobrze:-)
witam nową forumowiczkę

gratulacje! niech rośnie kruszyna jeszcze 2 miesiące w brzuszku!

Sleep, to jest pomysł na rocznicę moich teściów, co ja bym bez Cię zrobiła??

Żonko.. czy ty masz coś do mojej mamusi?!:confused2:

tak w ogóle to skróciła mi się szyjka, teraz ma 2.9 ale mieści się w normie, i troszkę nie podobał się mu mój twardy brzuch, na ktg nie było widać mocnych skurczów, więc są to przepowiadające i mam nie szaleć, a tak to ok, stwierdził, że dziecko jest na tyle dojrzałe, że jakby zaczął się poród to nie będziemy go zatrzymywać, na co mój mąż zareagował tak: :szok:

filmiki się ładują to wkleję Wam zdj:)

ooo już są, na drugim na sam koniec widać, jak otwiera paszczkę i chce się ugryźć he he
DZIECKO 0001 - YouTube
DZIECKO 0003 - YouTube
DZIECKO 0002 - YouTube

super filmiki! Aż pożałowałam, że ja takich nie mam:( Świetna pamiątka a malutka piękna:)

jeszcze chciałam powitać naszą wczasowiczkę o wybitnie pięknym imieniu, magdalenę. Pytałam ostatnio o ciebie nawet bo ileż można na urlopie się opierdzielać ...

i.. Ael: WSZYSTKIEGO NAAAAAAAJcudowniejszego!! :*

Ostatnia edycja:
Do góry