reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hejo !! Witam się z upalnego śląska :-)

Natkusia ślicznego masz synka ! Gratulacje ;-);-);-)

Magda Bartuś jest uroczy ! Mam nadzieję że przyszłe lato też będzie takie upalne i będziemy się pluskać już we 3 z Mateuszkiem :)

Fifka mm kurczak po tajsku ! :-) Mogę wpaść ? Powodzenia w porządkach i ucałuj Konradka ! :*

Claudusia wit;-)j w klubie nie dość że mamy ten sam termin to jeszcze obie chłopaków się spodziewamy :D

Sil gratulacje ! Już coraz bliżej końca ! :)

Nikola trzymam kciuki za pozytywne testy owu ! Chociaż ja jestem zdania że najlepiej jest zajść nie stosując żadnych wspomagaczy ( jeśli to możliwe ) i wyluzować !! Ja się starałam 1,5 roku stosowałam i testy i temperaturę, ziółka, tabletki i co przestałam się starać i jest Mati :-)

Pyscek &&&&&& Dorwij męża i czekamy na efekty !!

A tak w ogóle to umieram z gorąca !! A w nocy chyba przeszły ze 4 burze i cały czas się budziłam jestem padnięta ! A w ogóle to Mati coraz mocniej kopie :D Cudowne uczucie to jest ! Aaaa mam pytanie ile razy w ciągu dnia trzeba odczuwać ruchy bo ja czuje tak 5, 6 razy dziennie i to bardzo dokładnie..

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka no ja też się bałam dlatego siedział w wodzie dokładnie minutę o ile w ogóle! wsadziłam go dosłownie na parę sekund i stwierdziłam, że tylko go obmyje z potu i zawinęłam w ręcznik, wysuszyłam, wysmarowałam kremem z filtrem i tyle było z kąpieli :-p
Widzisz, trudno zostawić te Nasze potomstwo ale jak miło też jest odetchnąć od nich :-p

Gocha no burze były w nocy okropne! co do skurczów to ja już nie pamiętam ale tu masz fajny artykuł Ruchy dziecka: jak liczyć ruchy dziecka w ciąży - www.mamazone.pl

A ja pozwolę sobie jeszcze wstawić parę fotek Bartusia bo przyszły dzisiaj nasze puzzle :-)
Zobacz załącznik 479631 przedstawiam Wam moją nową "zabawkę"
Zobacz załącznik 479632 a może któraś z dam pobawiłaby się ze mna??
Zobacz załącznik 479633 jest naprawdę fajnie!
Zobacz załącznik 479634 co to za dziwne stworzenie?
Zobacz załącznik 479635 o!! i jest też mama!
Zobacz załącznik 479636 gdzie to uciekło?

Może faktycznie panikuje, lekarze mówią że wszystko jest dobrze wody płodowe i mały ma prawidłowe parametry, ale ja oczywiście panikuje :) Fifka faktycznie miałaś mały brzuszek jak na 23 tydzień ja mam troszke mniejszy niz Ty na zdjeciu :] jakoś na dniach postaram sie zrobic fotke to wrzuce i same zobaczycie :-)

Gocha, Eve, co u Was?
Magdalena, duży Bartuś :) ile on ma teraz długości? Jak się czujesz?

Donoszę, że moje dziecko samo je. Dawałam jej zupę, nie chce, pluje, zamyka buzię. No to zdjęłam śliniaczek, chcę wstać, a ona ręce wyciąga do miseczki. Chwyciła, najpierw wypiła wodę, a potem ściągała wargą górną to gęste, podgarnęłam jej łyżeczką i zjadła całe :) straty: dwie łyżeczki gęstego :-D

Sil mi go nie mierzą na wizytach, w ogóle kiepska ta nasza pediatra ale jak byłam z nim na szczepieniu i leżał na tej wadze a tam jest naklejona miarka to takby wychodziło 71-73cm
A czuje się dobrze, "okres" mam wyjątkowo mocny ale to może przez te upały... dziękuje, że pytasz.

No i gratuluje zdolnej i samodzielnej córy! Bartuś też łapie miseczkę jak go karmię ale nie próbowałam nigdy go z nią zostawić... zresztą on przy jedzeniu siedzi w leżaczku a Ty jak karmisz małą?

U mnie też nie mierzą bo nie chcą naciągać dzieciaczków, ja sama moją mierzę. Wychodzi mi jakieś 75 cm i 7.8, ale dokładnie wagę poznam w piątek, bo na tej mojej to cuda wychodzą ;)

Też w leżaczku je, miseczkę jej trzymałam, bo ona chce ją całą zjeść, zresztą, ona w ogóle lubi jeść. Przy czym ja mam taki nowy leżaczek i on ma pozycję siedzenia no i Domi też już sama siedzi i ona przy jedzeniu od razu siada.

No ładnie! Ja też rozmyślam nad sprzedażą dotychczasowego leżaczka i kupieniem czego z czego będzie mógł Bartuś korzystać jeszcze jakiś czas bo ten, który mam jest tylko do 11kg, póki co nie przekracza i pewnie jeszcze troszkę czasu nie przekroczy bo przystopował z nabieraniem wagi ale jednak wolałabym coś stabliniejszego w czym móglłby właśnie usiąść... :-p

My dostaliśmy, a tamten też pożyczony miałam, spakowałam, bo już jej się nie podobał, a odkąd siedzi to bym się ją bała tam wkładać. Chrupki natomiast je w każdej pozycji i w każdym miejscu.

reklama
hej kobiety ja nie lubie tak znikac i sie pojawiać ,ale czsu mi brak, cięzko być matka 2ki dzieci :-p, a dzisiaj mieliśmy małe spięcie i młody miała kare, ale chyba sobie przeymslał wszystko i jakoś to sie dobrze skonczyło

magdalena: 'bartus super kawaler, tylko go brać na zięcia:tak:

a no i mała juz płacze wiec wiecej nie dam rady nikomu odpiac

Do góry