reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Aelreda, a czemu nie pójdziesz do lekarza skoro Cię tak boli?? no nie wiem, ja bym coś z tym zrobiła gdyby mi to aż tak dokuczało! albo weź sobie jakiś lek przeciwbólowy, po co masz się męczyć ???

reklama
Kwiatuszek ja się zgodziłam pod warunkiem, ze żaden nie wyjdzie mi na dywan, bo jak choć jednego zobaczę to będzie wypad z domu. A jaszczurkę też bedziemy mieć (albo jakiegoś nie dużego węża) ale to dopiero po remoncie mieszkania :-D bo wtedy będziemy mieli do dyspozycji jeszcze jeden pokój i tam chcemy zrobić takie terrarium wystawowe.

Julieet już nie boli! :-) I jeszcze progres z tempką. Rano 36,8, wzrost w porównaniu z dniami poprzednimi :-D

Fifka lubię ja egzotyczne zwierzęta (pomijam pająki, bo w moim domu żaden pająk nie ma racji bytu i spotyka się z moim kapciem), ja bym to np wzięła sobie aksolota, którym zafascynowałam się w tamtym roku i zobaczyłam parę tygodni później w jednym z galeryjnych sklepów zoologicznych.
Tak ten aksolot wygląda Zobacz załącznik 326964

hej dziewczyny, melduję się po niebycie. Byłam u gina w piątek, 12 dc a endometrium za cienkie i pęcherzyk za mały 7,8 mm, a tak wszystko ok, przodozgięcie piękne i żadnych polipów i innych paskudztw. Chociaż może lepiej żeby były to bym wiedziała co mi jest. A że owulacja będzie pewnie później to czeka mnie jeszcze wizyta we wtorek i kolejne 2 stówki z portfela ;(
a swoją drogą to co może oznaczać to cienkie endometrium? gin mówi, że byc może zbyt niski poziom estrogenów, ale czy to nie jest związane z menopauzą?

hej dziewczyny, melduję się po niebycie. Byłam u gina w piątek, 12 dc a endometrium za cienkie i pęcherzyk za mały 7,8 mm, a tak wszystko ok, przodozgięcie piękne i żadnych polipów i innych paskudztw. Chociaż może lepiej żeby były to bym wiedziała co mi jest. A że owulacja będzie pewnie później to czeka mnie jeszcze wizyta we wtorek i kolejne 2 stówki z portfela ;(
a swoją drogą to co może oznaczać to cienkie endometrium? gin mówi, że byc może zbyt niski poziom estrogenów, ale czy to nie jest związane z menopauzą?

jak długie masz cykle? bo jeśli standardowe 28-30 dni to pęcherzyk malutki bardzo.. Endo też jeśli cienkie, nie będzie do czego miał się doczepić zarodek. Ja nie mam z tym problemów, ale dziewczyny piją czerwone wino, jedzą orzechy i niby działa na wzrost endo, ale myśle, że tabsy też jakieś na to są. :) tak samo na małe pęcherzyki (Clo np), dowiedz się przy następnej wizycie! :)

jaga, cykle mam 28-29 dni, więc rzeczywiście kiepsko rośnie, mamy się umówic na badania hormonalne po wtorkowej wizycie. Nigdy wcześniej tego nie obserwowałam (tzn. gin przy badaniu) ale nie miałam też tak dobrze monitorowanych cykli. A może przesunie mi się owulacja, mam nadzieję do 18dc bo wtedy przylatuje mój małż ;), ale niestety śluz wskazujący pojawił się już dziś ;(

Myśle, że z pecholem 7mm nie masz co się stresować owulką :) czytałam, że przty stymulacji lekarz może uzyskać ciążę na 13 mm pęcherzyku, ale to raczej nie zdarza się w cyklach naturalnych. 18-20mm to takie minimum. Licząć, że pechol teraz doda gazu i będzie rósł średnio te 2mm na dobę, to masz jeszcze pare dni :) dobrze, że masz monitoring, będziesz wiedziała jak sytuacja się rozwija.
A zrobienie hormonów to bardzo dobry pomysł:)

czyli istnieje szansa, że przesunie się do 18 dc? czy raczej ten pęcherzyk nie rozwinie się i ulegnie atrofii?
jaga, a Ty na co łykasz lutkę? na poprawę śluzu?

I tak i tak. Istnieje szansa, że przesunie Ci się owulka i wydłuży cykl, albo, że będzie to cykl bezowulacyjny. Właśnie dlatego dobrze, że masz monitoring, do wtorku pęcherzyk powinien być o wiele większy. :)

Nie, nie, luteina nie wpływa na śluz, mam niedobór prg, sprawdzany co prawda tylko raz, ale profilaktycznie biorę. :)

reklama
Do góry