reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamiav ciasto wyszło pyszne... poszła cała brytfanka i to było mało bo pytali czy nie mam jeszcze... :szok: no ale musieli zadowolić się ciasteczkami :-D Sprzątania za wiele nie było... tylko tyle, że musiałam włożyć naczynia do zmywarki... ;-) :-D

reklama
Hej Sun! I jak? @ nadal nie ma? :*

Magdalena ooo Nianie to i ja bym kupiła! Bo wtedy małego można uspać po 19-20 i na podwórku przed domem zrobić sobie grilla czy coś :tak: Trzeba będzie o tym pomyśleć :-)

Lamiav te pocenie to tak jak mówi Magdalena! A Karmisz jeszcze choć troszkę piersią? Bo karmiąć też są problemy z tym nadmiernym poceniem się - oj wiem coś o tym...

Widzę ze i Aga została dzisiaj "wywietrzona" :-D

Ostatnia edycja:
Fifka no nie ma jeszcze i jakoś nic się szczególnego nie dzieje... Myśle, ze jak we wtorek nie przyjdzie to pójdę zrobić bete bo wtedy będzie się 6 dni spóźniał.. A ile taka beta kosztuję???

Zależy gdzie... od 20 do 40zł... ja płaciłam u siebie w laboratorium 25...

Kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :*

Wiesz wolę zrobić bete bo będzie 100% ... Wczoraj zaczęłam jeszcze raz liczyć dni cyklu, bo myślałam, ze się gdzieś pomyliłam... ale nie... Dzisiaj jest 39 dzień cyklu a temperatura utrzymuję się między 36,7-36,9.. No ale się nie nakręcam, bo może to być fałszywy alarm... A powiedz mi na bete trzeba być na czczo????

A i jeszcze jedno czy jeśli jest cykl bezowulacyjny to @ powinna przyjść w terminie, czy nie???

Ostatnia edycja:
Na bete nie trzeba iść na czczo :tak: możesz ją zrobić nawet po południu - o ile laboratorium jest otwarte i wynik będzie prawidłowy :-)

A co do cykli bezowulacyjnych to nie wiem... a tym bardziej ze u mnie po poronieniu @ przychodziły ja chciały.... raz po 28 dniach a raz po 40... :no:

witam ja u babci dlatego mnie nie bylo
sun &&&&&&&&& nawet bez owulacji powinna przyjsc noramalnie z tego co wiem kiedys gdzies czytalam... a beta nie musisz byc nadczo ;-)

fifka gratuluje zdania roku ;-) znikam uspypiac mala bo od 2 dni ma ciezki dzien jakos nie usmicha sie jedynie jak sie wyglupiam ... a tak to taa smutna obrazona.. od wczoraj meczy sie bo klupki nie zrobila... a gazy ida takie ze az ja boli chyba bo ja budza...

dobranoc kochaniutkkie

Cześć dziewczonki :happy:

IWASKU
noooo to Tym bardziej dumnam!!! :tak: i trzymam kciukasy żeby się jutro autko sprzedało :tak: daj koniecznie znać jak poszło :-)
A z tymi zabawkami to fakt, ja nakupowałam jej tyle fajnych zabawek, świecących, grających, uśmiechniętych, ruszających się :-p a ona i tak woli papierek po czekoladce, mój pokrowiec od komórki czy choćby nakrętkę od kremu, takimi rzeczami potrafi się zająć na prawdę długo! :eek: i bądź tu człowieku mądry :eek:
A co do wakacji na mazurach to będziemy tam w tym samym czasie!! :tak: tylko ja będę w Giżycku więc to ok 70km od Waszej miejscowości, ale to i tak blisko :tak:
Fajnie, że Igorek będzie mógł sobie jeździć na działeczkę:happy: my bardzo często jeździmy do mojej mamy na ogród, ma na prawdę spory, i zazwyczaj siedzimy na dworze całe dnie :) Julia zachwycona i potem ładnie śpi :tak:
No i witaj w klubie nocnych marków :-) ja jakoś nie potrafię położyć się wcześniej niż o północy...

Magdalena
zazdroszczę grila :tak: my musimy się zmobilizować i też zacząć jakieś organizować :)
A mój zięciunio!!!:szok: boooski!!!:tak: i jak sobie świetnie radzi w tym leżaczku :-) haha!!! no z tym bujaniem to wymiękłam:-p i tymi nóżkami jak łapał tą pomarańczową zabaweczkę :-p teścióka jest dumna :tak:
No i również współczuje skoku rozwojowego!!! wiem dokładnie przez co przechodzicie :dry:

Sleepy
no to łączymy się w bólu razem :tak: a jak tam Filipek? kolki dalej biedaczka męczą? :-( może skusisz się jednak na ten bobotic?

Neciuszka GRATULUJĘ skończenia pisania :tak: super! pewnie ulga wielka :tak: a Małgonia pięknie wyglądała na imieninach :-):tak: no i filmik wspaniały! super sobie radzi :D dzielna dziewczynka!!! :tak: dzielna i śliczna!:-)

Natkusia i jak tam samopoczucie? jakieś skurcze? jakieś czopy? wody może odchodzą?:-p

Fifkuś GRATULUJĘ zakończenia roku!!! wspaniałe wieści :-):tak: dumnam!!! :tak: zasłużyłaś na wielkiego buziaka :* :-p
A co do częstrzego bycia z Wami, to słowa dotrzymam i nigdzie się stąd nie ruszam :-p
No i znowu zazdraszczam wypadu na rybki!!! zabierzcie nas kiedyś ze sobą! :-p

lamiav to fajnie, że zamierzasz gotować sama od początku :-) ja dopiero jakiś czas temu się odważłam :-p
No i poszalałaś z tymi spacerkami :tak: a co do tej rurki do odprowadzania gazów, to ja już wiele razy słyszałam, że na dłuższą metę stosowanie jej jest bardzo niezdrowe, ponieważ uzależnia pupkę od takiej pomocy... parę moich znajomych zamiast tego stosowały końcówkę od termometru, ale ja jakoś się nigdy nie odważyłam...

Sun kciuki za betkę!!! &&&&& u mnie kosztuje 20 zł :)

A my dzisiaj znowu aktywny dzień mieliśmy.... napierw ciężka noc i ranek z Julią... nie wiem co się dzieje, ale dobrze nie jest :-( a ja nie wiem, jak jej pomóc :-( potem przyszli do nas goście, po gościach pojechaliśy do innego miasta na zakupy a po zakupach do mojej mamy na wieczorną kawke... i generalnie padam :baffled:
Ale ale... dzisiaj stała się rzecz dla nas wielka :-) z tej całej bezsilności dzisiaj rano, przy usypianiu Julii (dodam, że usypialiśy ją 1,5 godziny) poprosiłam męża, aby wyszukał wszystkich smoczków, które kupiliśy kiedyś dla Julii... przejrzałam je wszytskie, i wybrałam aventa, któego nigdy nie ciumkała, bo kiedyś preferowała nuka... zapodałam i efekt był taki, że Julia dzisiaj sporą część dnia jest na smoku :-p pokochała go!!!:tak: od razu po 5 minutach zasnęła na 2,5 godziny, potem w ciągu dnia też nie było z tym żadnych problemów, a na noc to zasnęła szybciej niż kieykolwiek!!!:szok: a przez ten skok od paru dni się cośtakiego nie zdarzało :szok: nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, że w końcu znalazłam coś, co choć trochę przynosi jej ulgę w ciężkich chwilach :tak:
No ale, że tamten smoczek był już wiekowo za mały to rodzice pomykali 25km do innego miasta, do najbliższego otwartego sklepu z art dziecięcymi po dobre smoczki :-p:-)

A co do przepisów na obiadki, to z chęcią je napiszę, ale nie chciałabym zaśiecać tutaj wątku takimi opowieściami, więc może dałoby radę założyć nowy wątek na kameralnych, typu "rozszerzanie diety naszych maluchów" i tam bym to napisała? co Wy na to?

reklama
Bry wieczier;)
Natkusia dziekuję że pytasz:* Odstawiłam mleko i jest ok:)

Fifciu jeszcze raz gratuluję:) Dzielna mama !
Igus dobrze ,dziekuję :) Przez wekeend cieszył dziadków bo siedziałam tam całymi dniami:)

Ma-g ale masz siłacza!:)

Lilly biedna ta Wasza Julcia. Mam nadzieję i życze żeby szybko minęło! Fajnie ze smoczek zdziałał cuda,ale miałaś nosa aby spróbować:)To się własnie nazywa mamina intuicja . Kurcze aż sie boję co będzie u nas:/ Najgorsze że nie wiemy co tak naprawde się dzieje w ich główkach i nie wiadomo jak pomóc . Z bólem serca trzeba przeczekać. Życzę aby ta noc była dla Was spokojniejsza .
Co do przepisów obiadkowych jestem za! Fajny pomysł:)

Sun &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)))))

My znowu u babci siedzielismy bo ją rwa kulszowa połamała. Szkoda mi jej bo biedna tak cierpi że ja mój wozi na zastrzyki przeciwbólowe.
Samochód został oceniony bardzo dobrze ale facet z Krakowa i miał kilka do obejrzenia. Ustalili cenę i ma się odezwać w połowie tyg. Teraz mam zadanie szukać tego który chcemy kupić. Wiadomo że się nie znam ale tak "na oko" może cos wypatrzę ;)

Ostatnia edycja:
Do góry