reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

właśnie natka gdzie jest natka
laugh.gif

yyy na pewno nie na porodówce :sorry2: ciągle gdzieś mnie nosi więc rzadko jestem na kompie :*
Noo i wielkie gratulację zakończenia pisania pracy!! Super! :-)

Lilly współczuje skoku rozwojowego.. no ale musicie przeżyć :tak: :* co do męża to szacun za upieczenia ciasta, mój jest kochany ale ciasto by spalił :sorry2::-D

Iwasek jak tam Igorek, przeszła mu ta alergia?

Mag hehe fajnie Bartek wygląda na tym leżaczku, a jaki ruchliwy :-)

Sleep jeszcze nie :zawstydzona/y: <foch> .. Mała Gangrena jest uparta i ani myśl się ruszyć :sorry2:

Fifka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&! Mam nadzieję, że zdążyłam ;-)

reklama
Kasia, przede wszystkim poczekaj, aż się cykl wyreguluje, nie spinaj się, nie ma co się faszerować tabletkami. Najpierw wyznacz owu, poobserwuj się, a potem panikuj :) spokojnie, nastawienie, że muszę, nie sprzyja zaciążeniu

Hej laski! :-)

ZALICZYŁAM ROK!!!!!!! :-D Boże nawet nie wiecie jak się cieszę!! I nawet nie wstyd jest indeks pokazać bo jak na osobę która tylko dwa miesiące chodziła do szkoły to oceny są przyzwoite :-p

Śliczne nasze dziewczyneczki!!! :* Aj jak ja na nie tak patrzę to aż mam ochote już teraz majstrować bąbelka!! :-D

Lily współczuję skoku... mojemu też się zbliża wielkimi krokami... :no: Okropne to jest bo normalnie własnego dziecka idzie nie poznać :sorry2: Miś z metką jest super! Uśmiałam się z twojego opisu :-p no i również czekam na przepisy na te obiadki! :tak: I wielki buziak w Twoim kierunku ze dotrzymujesz słowa i częściej zz nami piszesz :**********

Iwasku jak tam nasz przystojny Igorek się miewa? :-)

Magdalena
hahaha od Bartuś szaleniec mały! :-D Fajny ten wasz bujaczek bo mały może sam siebie bujać :-) ja mam taki na płozach to jak mały w nim szaleje to raczej niewiele się kiwa.

No to późno wróciliście :-) ja to jestem raczej staroświecka mama... i ani małego nie podrzucam nikomu ani nie siedzę na imprezach... zawsze 19 w domku bo koło 20 kąpiel i lulu! Nie wiem dlaczego... po prostu tak mam...

Sleepy bo to takie te nasze odchudzanie.... :zawstydzona/y: Ale ja zjadłam tylko jeden kawałeczek bo powiem wam szczerze że ja nie lubię słodkości... ale np słoninki, albo świeżego chlebka ze smalcem to bym sobie zjadła :-D

Sil z budowami niestety tak często jest... zresztą często też są obsuwy przy głupim remoncie wiec o czym my tu mówimy... Trzymam kciuki żeby ta budowa nie zjadła za bardzo twoich nerwów &&& :*

Necia GRATULACJĘ!! :* Obyście teraz nie mieli za dużo poprawek! Ależ Małgosia ślicznie podnosi główkę!!! Silna z niej bestia!! :-) Ma tylko dwa miesiące a do tego wcześniaczek... po prostu jest niesamowita!! :tak: Konrad oglądał też swoją narzeczoną z otwartymi ustami! :-D

Natkusia noż ale masz tego swojego kawalera upartego... :-D

Katarzyna
jeśli nie ma wskazań to po co wam ta luteina? Ona wcale nie pomaga w zajściu w ciąże a jedynie w jej utrzymaniu -to po pierwsze. Po drugie jeśli zaczniesz ją brać od tak to może ci cykle rozregulować... Sil ma rację! wrzuć na luz! Jeszcze nie długo się staracie! Ja zaszłam po roku starań :tak:

Kwiatuszek a co chcesz zbadać progesteron? No jeśli bierzesz lutke to wyniki mogą wyść przekłamane...

Malutkiego dzisiaj wymęczyłam, bo najpierw był u dziadków kiedy ja zdawałam egzamin a później od razu pojechaliśmy wszyscy na ryby! :-D Była przepiękna pogoda! No ale posiedzieliśmy tam od 10 do 16 i ja z małym miałam dość - mąż to by jeszcze siedział i siedział! Konrad już padł spać a ja zaraz też pójdę się położyć bo normalnie ledwo na oczy patrzę :sorry2:

Goście już pojechali... :-)

Fifka gratuluje zakończenia roku :tak:

Katarzyna ja podpisuję się pod słowami dziewczyn... Wrzuć na luz, bo to w staraniach jest najważniejsze... Musisz poznać swój organizm to jest najważniejsze...

hej kobietki :)

SKOŃCZYLIŚMY :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::happy::happy::happy::happy::happy:

magdalena ale zdolniacha z Bartusia pokazałam małżowi to śmiał się że siłacz mały

Atan no no Amelka ślicznie wygląda :) rolada oczywiście taka że mmmmm zjadłabym oj zjadła
Lilly Julcia oczywiście jak zwykle powala urodą po mamusi pewnie :-) a na przepisy również się piszę bo za jakiś czas to i ja będę robić takie cuda

kwiatuszku miłego dnia

sleep jak tam don Filippo? taaaa w los angeles wypoczywa będę :cool2:

właśnie natka gdzie jest natka :-D

Fifka czy ja skleroza pamiętam dobrze masz jakiś egzamin jeszcze dziś? jeśli właśnie siedzisz i się pocisz pisząc no to cóż innego jak nie &&&&&&&&&&&&&&&&&&

toż i ja sobie pozwolę się pochwalić wyczynami mej pociechy
MOV06246 - YouTube

a tak się dziś wystroiła na imieniny prababci Zobacz załącznik 477446

No proszę jak rośnie MAłgonia! Kurcze taka silna już a jeszcze nie dawno leżała taka żabka bezbronna :-) no i ślicznie się wystroiła na imprezę :-p w ogóle to zauważyłam, że ona często języczek wyciąga :-)

Fifka ja przeważnie też staram się wracać z Bartkiem do domku pzed 20 ale wczoraj tak się fajnie siedziało, że nawet nie wiem gdzie mi ten czas zleciał :-p
Dlatego też chce kupić nianię elektroniczną bo my często siedzimy sobie u nas na placu przed domem i wiem, że jak będą wakacje to będzie się chciało troszkę dłużej posiedzieć! Kuzynka też ma nanie i super to się spisuje :-)

Sleep ale grill to przecież dietetycznie :-) bo bez tłuszczowo :-)

lyly: aleś nagotowała, fajnie to wygląda, jak katering :-), ja tez mam zamiar gotować sama obiadki a sporadycznie kupować gotowe, ale jak to wyjdzie to zobaczymy - i ty to mrozisz ??
Julcia super - śliczna i taka wesolutka

neciuszka: kobieto ale się uśmiałam z twojej Małgosi, jak języczkiem świdrowała, nie wiem laczego mnie to tak rozbawiło ale było słodkie :-) ipwem ci ze moja to od ponad tygodnia odkryła że ma języczek i wsuwa go i wysuwa z buxki, ślini się i próbuje piąski wepchnąć do buziaka

fifka: gratuluję zaliczenia roku, no to masz wakacje i mozesz odetchnąć :-)

magdalena: oż ty żono moja czegoś mi nie podesłała coś z grilla :-) ja jeszcze nie miałam okazji grilować wtym roku, ale jak moja siostra przyjedzie to zaszalejemy .
Bartuś cudny kawaler, widac że lubi bujanie, tak sie mocno ruszał .

sun: no to przed gośćmi sprzątaniei gotowania, a po gościach znowu sprżatanie :-) ciastko sie udało ?

kwaituszek : ja nie wiem czy robic czy nie badania, bo ja tylko luteine bralam w ciazy a przed to nie takze nie doradze

sil: no wspołczuję wariacji z budową, ale za to jak się już wybudujesz, urządzisz to będę ci tylko zazdrościć:-D oczywiscie w pozytywnym sensie, bo mi sie marzy swój domek ale funduszy brak, a przede wszyskim ziemi, bo jak by już była to coś by się myslało, a jak sie nie ma nic, to szkoda gadac

slyp: cześć swasiu jka samopoczucie, ? Filipek coś lepiej z klkami czy bez zmian, ? przypomniało mi sie że jak byłam w szpitalu to położna jak mała miała problemy brzuszkiem stosowała taką rurkę do odprowadzania gazów- od razu małej było po tym lepiej i nie dawno była u mnie kolezanka i jej ona mówi ze tez coś takiego robi, tylko nie wiem jak to się nazywa ale jak w aptece powiesz , wytłumaczysz ze dla nie niemowląt to moze to pomoże - jka sie dodzwonie do kumpeli to napisze ci ska jak sie to nazywa

atan: al Amelka elegancka, śliczna opaseczka

natkisua: melduj sie jak sie czujesz, b ja musze wiedziec żeby dobrze spać ;-)i kobieto ty odpoczywaj przed porodem,żebyś miała duzo sił, bo ty za dużo się ostatnio ruszasz :tak:

No a ja wczoraj zrobiłam sobie dłuuuuuuuuuuugi spacer z mała do męża do pracy, potem do teściowej, potem znowu do meża i do domu wrociłam po 18stej, dzisiaj tez poszłam na długi spacer, nogi mi nawalają ale sie lekko opaliłam, spociłam i az mi lepeij.
Mała wykąpana, spi zaraz ja ide polezakuje w wannie, i można iść spać :-)
A wiecie co nigdy się nie pociłam żeby nie wiem jaki upał, w ciązy zaczęłam sie pocić i myslałam ze po pordzie mu przejdzia ale nic z tego, dalej sie pocę i żaden antyperspirtant mi nie pomaga :crazy:

Ostatnia edycja:
Lamia no widzisz... zaniedbałam Cię... :-( na następny raz na pewno coś podeślę dla swojej żonki :* u nas sezon grilowania już otwarty od maja :-p

Co do spaceru to ja też lubię dużo chodzić ale nie w takie upały! A jeśli chodzi o pocenie to może po prostu hormony po ciąży nie wróciły do siebie i coś tam jeszcze buzuje|! :-) Ada ma dopiero 2 miesiące więc może jeszcze organizm wróci do normy
A teraz uciekam czytać książkę!! Tak się wciągłam, że to jest nawet silniejsze niż uzależnienie od Was :-p
Dobranoc :**:**:*
No i dla żoneczki specjalne buziaki :* :-p

reklama
magdalena: no za tego specjalnego buzaiak to ci wybaczam wszystko :-p - oczywisce tez przesyłam buzi buzi
kurde ja nie wiem co ta ciąża ze mnie zrobiła, wcześniej to ja czytałam miesięcznie 4-5 ksiązek, w ciazy ledwo ze 2 przeczytałam i coś mi nie idzie, ale musze wrócic do tego hobby bo zawsze uwielbiałam czytać.
i ja spadam do wanny i potem wylegiwać sie.

Do góry