reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

mamcykle 28-30 dni z przewagą na 30. Nagle 11dc dostałam śluz białko jajka... a 13 dc taki "glut" bardzo rozciągliwy i później 14dc śluz wodnisty więc stwierdziłam , że 14 miałam owu ponieważ dzień po szczycie śluzu i ból jajnika. a tu nagle 16 dc dużo wodnistego śluzu z domieszką krwi !! później brązowe leciało, na następny dzień przestało... a tu dzisiaj już patrzę i białko jajka znów... i sama już nie wiem kiedy tą owu miałam ! temperaturę mierzę drugi cykl .. co otym wszystkim sądzicie? 11 dc miałam spadek mogłam wtedy mieć owu? rzadko kiedy mam tep 37 moja stała temperatura wynosi poniżej 36. praktycznie nigdy nie mam podwyższonej, gorączki jak jestem chora również nie mam.

reklama
Hej dziewczyny :)
Ja dzisiaj miałam krejzi aktywny dzień... większość dnia z mężem całe mieszkanie sprzątaliśmy, od góry do dołu... potem ja pojechałam z Julią do mojej mamy na ogród a mąż robił swoją pracę papierkową i piekł ciasto :)tak:)... ehhh i teraz padam na twarz...:eek:
I w dodatku Julia jest teraz w okresie skoku rozwojowego (ponoć ma trwać 4 tygodnie!!!:szok:) a to dopiero 1 czy 1,5 tygodnia minęło... sytuacja na dziś wygląda tak, że pokłóciła się ze swoim łóżeczkiem i spać chce tylko z nami, w dzień też podczas każdej, najdelikatniejszej próby przełożenia jej do łóżeczka od razu się budzi i koniec spania:eek:... poza tym nawet w dużym łóżku czy na spacerze ten jej sen jest ciągle przerywany... czasem potrafi obudzić się z płaczem :-( a wczoraj wydawało mi się nawet, że lunatykuje :szok: mam nadzieję, że tego po mnie nie odziedziczy, bo tak między nami ja jestem lunatyczką :baffled: niezbyt fajna sprawa...oprócz tego ciągle chce być przy mamie, jak ktoś inny ją weźmie a ja zniknę z oczu to potem jak mnie zauważy to od razu jest krzyk i wyrywanie się do mnie... w ogóle najszczęśliwsza by chyba była cały czas do mnie przyklejona...i jakoś tak ogólnie wszystko zdaje się być be... ciągle niewyspana... a ja już wymiękam ze zmęczenia...

A no i zapomniałam się pochwalić, że jeszcze oprócz sprzątania dzisiaj, zrobiłam Julii 20 porcji obiadków o różnych kombinacjach składnikowych :tak: normalnie dumnam z siebie, bo jeszcze nigdy tyle na raz nie zrobiłam :-p trochę mi to zajęło, ale na jakiś czas będę miała z głowy :tak: i aż z tego wrażenia postanowiłam się Wam pochwalić:-p

Zobacz załącznik 477388Zobacz załącznik 477389Zobacz załącznik 477390

No i jeszcze trochę Julii bez pytania ;-) :) i z przepraszam za taki nieogar w kuchni :-p

lamiav
no ja mam nadzieję, że wyrośnie z pupci misia!! :tak: a co do piosenek to jest taka stronka zapiska.pl i z niej możesz ściągać piosenki z wrzuty i youtuba, można też ściągać w formie teledysku... kopiuję się linka do danego utworu i tam się wkleja, klika pobierz, wybiera w jakiej formie i już:tak:
I GRATULUJĘ 2 miesięcy Adusi!!! :-)

Natkusia no Michaś rzeczywiście się zbuntował :-p ale nic dziwnego, skoro w brzuszku mamusi tak milusio i cieplusio :happy: ale to i tak już lada dzień!! :tak::-)

Sun witaj w klubie, u mnie też dzisiaj cały dzień sprzątanie i pieczenia ciasta :happy: ja cały czas trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&!!!! i czekam z niecierpliwością na wynik bety :tak:

miliaa bardzo mi przykro :-( wiem, że na pewno czujesz się rozczarowana, ale pamiętaj, że to dla Waszego dobra!! dzidzie na pewno będę lepiej się czuły w brzuszku zdrowej mamusi :tak: więc może już w następnym cyklu się uda :tak: i czekamy na zdjęcia dzidziów :-)

magdalena
ja też od jakiegoś czasu mam dużą chrapkę na tą książkę ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby się wybrać do księgarni :eek:
No i współczuję egzaminu... :-(następnym razem na pewno się uda :)

Pyscek
bardzo współczuje z powodu śmierci babci :-( domyślam się, że to musi być straszna strata :-(tulę :*

Fifka GRATULUJĘ zdanych egzaminów!!! :tak::-) i wieeeelkie kciuki za jutro :) &&&&&&&& :*

Sil, współczuje z powodu opóźnień w budowie... :baffled: najgorzej, a pewnie już MARZYSZ by być już na swoim...

Katarzyna witaj i zaciskam kciuki za owocne staranka :tak: Ja niestety nie pomogę z temperaturą, bo mierzyłam tylko jeden cykl, ten w którym zaszłam :-p a miejscem pomiaru był, to jak to się potocznie mówi parter :tak:

Neciuszka oj Wy biedni dalej walczycie z tym pisaniem :-( powodzenia!! &&&

ehhh, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam... jeśli tak to przepraszam:happy:
Weekend trwa i standardowo forum zwalnia :) ale to dobrze :tak: trzeba kożystać z pięknych weekendowych chwil :tak:

Ostatnia edycja:
witam wieczornie ;-)

PYSCEK
[*] współczuję <przytul>

mili bede trzymac nadal &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i czekam za zdjeciem ;-)

sun &&&&&&&&&&&&&&&&&&

fifka gratuluje egzaminu

magdalenko wspolczuje niezdania egzaminu...

witam nowa staraczkę Kasie zycze szybkiego zafasolkowania

A my dzis byli na urodzinach 5 latka i byl tam 19 miesieczny bartus sasiadki mama zostawila na chwilke i sie nim opiekowalam i zjadl caly kawalek tortu mu dawalam lyzeczka ale fajnie ;-) a jego trzymalam na rekach i wozek w tym samym czasie ruszalam bo niunia zasypiala ;-) a oto fotki z dzisiaj ;-)

Zobacz załącznik 477401w prezencie na dzien tatyZobacz załącznik 477402wczoraj pokazalam ze umiem trzymac sama butelke
Zobacz załącznik 477403tata robil roladeZobacz załącznik 477404w sukienusiZobacz załącznik 477405Zobacz załącznik 477406Zobacz załącznik 477407 z tatusiem

Ostatnia edycja:
Wita sie nocny marek:)
Lilly dziękuję CI kochana! Możesz być dumna bo chyba całkiem dobrze napisałam to ogłoszenie bo sie zgłosiło dwóch zainteresowanych i jutro maja oglądać więc kciuki się przydadzą! Eh tylko ten mój sliczny to może ma inne talenty bo handlować to on nie UMI ;)
Alergia raczej na mleko modyfikowane bo i jedna i druga kaszka była na nim a,w jednej glutenu nie było .
:-D:-D:-D usmiałam się z przygłupiego misia z metka pod ogonkiem :D My się tu wysilamy,kupujemy sliczne maskotki..a maluchy robią swoją selekcje i wybierają te dla anas najmniej atrakcyjne:)

Ta trzecia fotka super:D A przepisy na obiadki to ja poprosze ;)

Sil no troszke punktuje CIe teściowa ale najważniejsze że nie masz jej juz na głowie:) Ja na początku też się złościłam bo teściowa a to głowy mały nie trzyma a to za blady itd... Wiem że robiła to w dobrej wierze ale mnie zalewało :) Teraz się sama z tego śmieje i mówi ze to z troski bo bała sie czy wszystko ok:) Czasem tak ta ich troska sie przejawia. Olewaj i już :)

Ewika my będziemy w RUKŁAWKACH (kiedys ktos mnie zapytał gdzie jadę na wakacaje a ja na to ...yyyy no te... KONTYŁAWKI!:-)) Dwa ostatnie tygodnie lipca:D

Milia najważniejsze żebyś Ty była zdrowa bo później bys cierpiała 100 razy bardziej gdyby z tego powodu maluszki z Toba nie zostały. Całuję kochana.

Pyscku tulę kochana. Przykro mi bardzo z powodu Waszej straty. :*

Atanku mała wygląda ślicznie w tej sukienusi ale tatusiowi pewnie bardziej podobała się w tym ubranku z napisem ;)

Fifciu powodzenia na ostatnim egzaminie!!!!!! &&&

My dzisiaj spokojnie spędzilismy dzionek u teściowej . Panowie siedzą na działce i sprzatają ,remontują bo dziadek chce aby wnusio mógł przyjechać i zostań na noc:) Cieszy mnie to bo inaczej iśc na spacer a inaczej gdy dziecko może cały czas siedzieć na słonku:)
Kurcze [późno sie zrobiło! Zmykam więc spać......
DOBRANOOOOOOOC:-)
SLEEEP :* :-D

:-)

to mój czwarty cykl starań miejmy nadzieję, że ostatni :)
studiuję niedługo podejmę również pracę, mam narzeczonego w październiku bierzemy ślub.

myślę, że z czasem poznamy się jeszcze lepiej dziewczyny !

dzisiaj miałam spadek temp i się zastanawiam czy to może owu ?
bo wczoraj miałam brązowe plamienie.. chyba, że wczoraj była? dopiero się wgłębiam w te kobiece sfery... :)

Witam i mam nadzieję, że szybko się uda ;-) a co do mierzenia temperatury to ja doradzam jednak robić to w pochwie! Tam ona jest najdokładniejsza! Jeśli chodzi o usta to wygląda to tak, że w każdym miejscu w ustach temperatura może się różnić (przynajmniej tak nas uczona na naukach przedmałżeńskich).

Hej dziewczyny :)
Ja dzisiaj miałam krejzi aktywny dzień... większość dnia z mężem całe mieszkanie sprzątaliśmy, od góry do dołu... potem ja pojechałam z Julią do mojej mamy na ogród a mąż robił swoją pracę papierkową i piekł ciasto :)tak:)... ehhh i teraz padam na twarz...:eek:
I w dodatku Julia jest teraz w okresie skoku rozwojowego (ponoć ma trwać 4 tygodnie!!!:szok:) a to dopiero 1 czy 1,5 tygodnia minęło... sytuacja na dziś wygląda tak, że pokłóciła się ze swoim łóżeczkiem i spać chce tylko z nami, w dzień też podczas każdej, najdelikatniejszej próby przełożenia jej do łóżeczka od razu się budzi i koniec spania:eek:... poza tym nawet w dużym łóżku czy na spacerze ten jej sen jest ciągle przerywany... czasem potrafi obudzić się z płaczem :-( a wczoraj wydawało mi się nawet, że lunatykuje :szok: mam nadzieję, że tego po mnie nie odziedziczy, bo tak między nami ja jestem lunatyczką :baffled: niezbyt fajna sprawa...oprócz tego ciągle chce być przy mamie, jak ktoś inny ją weźmie a ja zniknę z oczu to potem jak mnie zauważy to od razu jest krzyk i wyrywanie się do mnie... w ogóle najszczęśliwsza by chyba była cały czas do mnie przyklejona...i jakoś tak ogólnie wszystko zdaje się być be... ciągle niewyspana... a ja już wymiękam ze zmęczenia...

A no i zapomniałam się pochwalić, że jeszcze oprócz sprzątania dzisiaj, zrobiłam Julii 20 porcji obiadków o różnych kombinacjach składnikowych :tak: normalnie dumnam z siebie, bo jeszcze nigdy tyle na raz nie zrobiłam :-p trochę mi to zajęło, ale na jakiś czas będę miała z głowy :tak: i aż z tego wrażenia postanowiłam się Wam pochwalić:-p

Zobacz załącznik 477388Zobacz załącznik 477389Zobacz załącznik 477390

No i jeszcze trochę Julii bez pytania ;-) :) i z przepraszam za taki nieogar w kuchni :-p

lamiav
no ja mam nadzieję, że wyrośnie z pupci misia!! :tak: a co do piosenek to jest taka stronka zapiska.pl i z niej możesz ściągać piosenki z wrzuty i youtuba, można też ściągać w formie teledysku... kopiuję się linka do danego utworu i tam się wkleja, klika pobierz, wybiera w jakiej formie i już:tak:
I GRATULUJĘ 2 miesięcy Adusi!!! :-)

Natkusia no Michaś rzeczywiście się zbuntował :-p ale nic dziwnego, skoro w brzuszku mamusi tak milusio i cieplusio :happy: ale to i tak już lada dzień!! :tak::-)

Sun witaj w klubie, u mnie też dzisiaj cały dzień sprzątanie i pieczenia ciasta :happy: ja cały czas trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&!!!! i czekam z niecierpliwością na wynik bety :tak:

miliaa bardzo mi przykro :-( wiem, że na pewno czujesz się rozczarowana, ale pamiętaj, że to dla Waszego dobra!! dzidzie na pewno będę lepiej się czuły w brzuszku zdrowej mamusi :tak: więc może już w następnym cyklu się uda :tak: i czekamy na zdjęcia dzidziów :-)

magdalena
ja też od jakiegoś czasu mam dużą chrapkę na tą książkę ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby się wybrać do księgarni :eek:
No i współczuję egzaminu... :-(następnym razem na pewno się uda :)

Pyscek
bardzo współczuje z powodu śmierci babci :-( domyślam się, że to musi być straszna strata :-(tulę :*

Fifka GRATULUJĘ zdanych egzaminów!!! :tak::-) i wieeeelkie kciuki za jutro :) &&&&&&&& :*

Sil, współczuje z powodu opóźnień w budowie... :baffled: najgorzej, a pewnie już MARZYSZ by być już na swoim...

Katarzyna witaj i zaciskam kciuki za owocne staranka :tak: Ja niestety nie pomogę z temperaturą, bo mierzyłam tylko jeden cykl, ten w którym zaszłam :-p a miejscem pomiaru był, to jak to się potocznie mówi parter :tak:

Neciuszka oj Wy biedni dalej walczycie z tym pisaniem :-( powodzenia!! &&&

ehhh, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam... jeśli tak to przepraszam:happy:
Weekend trwa i standardowo forum zwalnia :) ale to dobrze :tak: trzeba kożystać z pięknych weekendowych chwil :tak:

Biedna moja synowa... :-( Bartek też teraz wpadł w skok rozwojowy i czasami potrafi się sobą zająć ale czasami to nie można z nim wytrzymać :zawstydzona/y: chociaż u mnie to wygląda tak, że jak z nim wstanę, dam mu śniadanko i jestem z nim od początku to bez problemu potrafię nad wszystkim zapanować ale tak jak wczoraj np, że wyszłam przed 9 na ten egzamin i wróciłam po 11 do domu i mały był rozkapryszony to kompletnie nie mogłam sobie z nim poradzić... mąż ma niego zły wpływ chyba :-p

Co do przepisów to gratuluję i ja rówież poproszę przepisy jak robisz takie zapasy.... ja też bym chciała już zacząć gotować sama....

Ale mimo skoku rozwojowego luba mego syna jak zwykle błyszczy urodą!! :* "lustereczko powiedz przecie, kto jest najpiękniejszy w świecie?" :-p:-p:-p

Pyscku najszczersze kondolencje :-( :* ale tak jak Magda pisze, jak moja chrzestna zmarła w tamtym roku to miesiąc później dowiedzieliśmy się, że bratowa w ciąży a za kolejne 3 tygodnie ja! Wiem, że to marne pocieszenie ale babcia na pewno będzie na Ciebie patrzeć i Cie wspierać na duchu z góry :*

Atanku Amelka no jak zwykle piękna :*

Fifka powodzenia!!! :*:*

A my wczoraj byliśmy na urodzinkach u mojego brata na ogórdku! Najadlam się jak małe prosie bo robiliśmy grila :-p Bartek na szczęście też grzeczniejszy bo wiele rzeczy go interesowało! Zebraliśmy się o 21.30 i byłam pewna, że w drodze do domu Tosiek zaśnie w wózku więc nici z kąpieli a on całą drogę bacznie obserwował co się w koło dzieje!! Więc jak przyszliśmy do domku to go wykąpałam, nakarmiłam ale za to zasnął migiem i obudził się dopiero o 8.30 :-p

A ja nagrałam BartkA jak wyrabia na leżaczku i Wam pokaże :-p jakość słaba bo z telefonu ale on tym leżaczkiem podsuwa się coraz bardziej do przodu :-D

[video=youtube_share;eUe95Wcr7j0]http://youtu.be/eUe95Wcr7j0[/video]

Ostatnia edycja:
Magda: CO TY ROBIŁAŚ NA GRILLU??!! ;P Wstyd powiem ci, marsz na szczypiorki się pokajać;!;P
Bartuś jaki cwaniak, jak się buja sam! słodziaczek:)

Kasia: Ja tu na forum nie znam się kompletnie na tych temperaturach, pomiarach, tabletkach, kuracjach itd. więc jak będziesz mieć jakieś pytania to nie do mnie... ale jestem tu pierwszym trzymaczem kciuków i mam na to papiery:cool2: także &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i oby wam się szybko udało!

Pyscek: :( Co tu powiedzieć.. Strasznie mi przykro. Tak jak dziewczyny piszą- babcia na pewno będzie nad tobą czuwać!

Iwasek: Załapałam się na cmoka:zawstydzona/y: :-D

Atan: słodka ta twoja mała:) Ona to chyba tylko rośnie, co? bo z twarzy taka sama ciągle:)

lam: moja synowa! Wszystkiego naj z okazji dymnego ukończenia 2 miesięcy!:)

lilly: łączę się z tobą w bólu.. oby te 4 tyg minęły szybko.. czego życzę Tobie i sobie też, amen.

fifka: &&&&

milia: lepiej poczekać niż (tfu tfu, pukam w niemalowane aż mam czerwone paluchy) stracić maluszka! Cierpliwości, już niedługo!:) obyś szybko doszła do formy&&&

fifka: "A teściowa dzisiaj upiekła ciasto marchewkowe! Bosz..... takie to jest pyyyszne! " ja wg nie rozumiem czemu spod paluszków moich szczypioreczków wychodzi czasami słowo : ciasto. Po prostu nie rozumiem..

necia: ciocia sleepy jest dumna!:) Teraz sobie odpoczniecie zasłużenie, co? A ty farciaro skubana będziesz odpoczwać ekskluzywnie.. w los angeles! Z mel b oczywiście;)

sil: żono moja, nie denerwuj się tą budową. Dopóki stoi jest dobrze. Nie ma budowy bezproblemowej. NIE MA! Zawsze będą jakieś obsuwy, jakieś awarie.. Dasz radę!;)

natka: No już?! Czy nie już?!:p ileż można czekać na michasia nooo..;P

Kasiu, a wcześniej brałaś jakieś anty? bo może dlatego to wszystko takie przemieszane. A też mi się wydaje, że owu nie było. Zresztą, masz sporo zakłóceń.

Sleep, kochanie moje, nie przejmuję się budową, ale chciały osobiście, to poleciałam, w budowlance tydzień obsuwy to nic, a miesiąc to niewiele, już przywykłam :)

hej kobietki :)

SKOŃCZYLIŚMY :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::happy::happy::happy::happy::happy:

magdalena ale zdolniacha z Bartusia pokazałam małżowi to śmiał się że siłacz mały

Atan no no Amelka ślicznie wygląda :) rolada oczywiście taka że mmmmm zjadłabym oj zjadła
Lilly Julcia oczywiście jak zwykle powala urodą po mamusi pewnie :-) a na przepisy również się piszę bo za jakiś czas to i ja będę robić takie cuda

kwiatuszku miłego dnia

sleep jak tam don Filippo? taaaa w los angeles wypoczywa będę :cool2:

właśnie natka gdzie jest natka :-D

Fifka czy ja skleroza pamiętam dobrze masz jakiś egzamin jeszcze dziś? jeśli właśnie siedzisz i się pocisz pisząc no to cóż innego jak nie &&&&&&&&&&&&&&&&&&

toż i ja sobie pozwolę się pochwalić wyczynami mej pociechy
MOV06246 - YouTube

a tak się dziś wystroiła na imieniny prababci Zobacz załącznik 477446

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

magdalenko no no bartus hu hu silny ;-) slodziak i jaki juz duzy sie wydaje na tym leżaczku ;-)

necia malgosia zdolniacha i sliczniusia ;-)

sleepy no na twazy tyko troszke przybrala wagi i puliczki sie zaookraglily a tak to sie nie zmienia ;-)

Do góry