reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Miq wózek już przyszedł ale czekam na męża żeby go rozpakować (obiecałam :sorry2:) .. ja muszę się jeszcze zaopatrzyć w parasolkę ajaj .. wózek jak dla mnie to najgorszy zakup - prędzej kupiłabym auto :-D więc życzę Ci cierpliwości :-)

Ewika ja bym się bała tego olejku :dry: ale do odważnych świat należy.. no i jak piłaś z lekarzem to luz.

Lamiav no właśnie doopa :sorry2: jak leżałam i brałam mnóstwo leków to miałam skurcz za skurcze i twardnienie.. a teraz: leki odstawiłam, ciągle jestem aktywna.. a im bardziej latam tym lepiej się czuję i jest mniej skurczy :wściekła/y: jakieś tam skurcze się pojawiają ale to przepowiadające więc nic ważnego.. a czuję się jak nowo narodzono.. i gdzie tu nadzieja na poród? .. Biedne te dzieci w te upały eh :-( nam jest ciężko a co dopiero takim dzieciaczkom..

reklama
Wróciłam...
Fifka lekarz tak samo powiedział,a mój mąż mówi tak: jeszcze parę miesięcy,poród w bólach i po wszystkim... Jak już zaczyna to mówić to ja sie śmieje i dokańczam za niego a teraz on zmienił taktykę i mówi: nie nie,i dopiero się zacznie he he

Co do mięsa dla dzieci to z tego co ja pamiętam to najlepsza jest pierś z kurczaka,w skrzydełkach jest najwięcej tłuszczu i cholesterolu,dlatego mięso powinno gotować się bez skóry

Natka to daj znać jak przyjdzie wózio,no ten co aktualnie mi się podoba jest na all tańszy o 100 zł i gratis jest parasolka,folia przeciwdeszczowa i uchwyt na kubek a w hurtowni tego nie dają,ale to tak mężu musi jeszcze zaakceptować;-)

Kurde a ja znów słyszałam, że w piersi właśnie gromadzi się najwięcej tej chemi, tj sterydów które wszczykują kurczakom... :wściekła/y: Ah już sama nie wiem... najlepiej kupiłabym królika ale nigdzie się nie spotkałam!

ma_gdalena a gotuj gotuj ja mimo, że karmię to jem już wszystko: bigos, fasolkę, truskaweczki.. także prześlij kureierem słoiczek cioci Ewci ;D
nat. ja piłam olejek rycynowy (za zgodą lekarza więc mnie nie linczujcie) ;D

Ja jak jeszcze karmiłam to też jadłam bigos, gołąbki ale na fasolkę się nie odważyłam!! Jadłam raz od teściowej a karmiłam już tylko nocą i w sumie Bartek nie odreagował więc pewnie jakbym wcześniej spróbowała to też by się nic nie stało ale jednak miałam blokadę, tym bardziej, że do 3 miesiąca też się namęczyliśmy ze wzdęciami... :baffled:

ja dzisiaj padnięta , mała wczoraj ani myslała spać dopiero po północy padła, i spała do 5 rano i znowu bajlando, marudna, chyba ja te upały męcza, bo biedulka taka spocona, i mało je,

magdalena: Bartuś bosko wygląda w takiech pozach, a wiesz za ja mam do niego słabość, jak poczeka na moje 2gie dzieciątko to jak sie trafi dziewcynka to chetnie ją z |Tośkiem ożenię, tym bardziej ze ja wole starszych :-). a co do związku to wiesz ja jestem na trzeciego u ?neciuszki i Dziurki, ale chętnie zwiąże sie legalnie z jedną partnerką :-D wiec jak pryjmujesz moje nieśmiałe oświadczyny ??

natkusia: ui jak sie czujesz, nie ma regularnych skurczy ?
wózek bardzo fajny i niech sie dobrz eprowadzi

fifka:gdzie ten kurier z rybą dla mnie :-p
a my kupiliśmy dużą wanienkę od razu i jestem zadowolona/
Kupki ma czasami śmierdzące ale śluzu w nich nie ma

Iwasek: a ja nie wiem dlaczego takie krostki i plamki po jedzeniu ma Igorek , wiec nie pomoge

No więc przyjmuję!!!!! :-) :*:*:*:*
Zobacz załącznik 476979

Natka a to jednak widziałam wózio!! Nawet pisałam, że mi się najbardziej podoba ten brąz jak pytałaś o kolor!!! :-) ja jestem miłośniczką brązowych wózków! Sama posiadam, tylko ciemniejszy!! Tzn ten mój jest taki perłowy, że w każdym świetle ma inny odcień a w słoneczku robi się taki złoto - brązowy :-)
Ja czekam na fotki z niecierpliwością :-)

magdalena" no to buzi buzi -tylko żebych lasek na boku :-D

u mnie tak ciemno jakby była noc, zaraz bedzie wielka burza, módlcie sie za mnie bo sie boję

witam sie dzisiaj duzo lepszy mam dzien ;-)

wiec sun moze byc tak ze nie wyjdzie,,

magdalenko no ah ty fasolkaaaaaaaa:rofl2:

fifka no jaki zdolny konradek ;-) moja tez sie cieszy i lubi kapac ;-)

necia no fajny wniosek ;-)

naTkusia no wozek 1 klasa ;-)

ewika lili i amelka niemaja kawalera.... a sliczniusia jest coraz wieksza ;-)

Natkusia masz rację auto kupiliśmy szybciej niż wózek
Magdalena to można skrzydełka ale trzebaby było ściągnąć,a królika widziałam kiedyś w biedronce,ja będę miała fajnie,bo mama co jakiś czas trzyma kurczaki

Boze co wy takie aktywne dzisiaj! Odejdę na chwile... uśpie małego i znowu nadrabiane odpisywanie i mały się budzi :-D i tak w kółko :-p

MAGDALENA NIE LUBIĘ CIĘ!!!:angry::angry::angry: JESTEŚ OKROPNA!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: TY CHCESZ MIEĆ MÓJ ŻOŁĄDEK NA SUMIENIU? WEŹMIE PRZYKLEI SIĘ DO KRĘGOSŁUPA I KONIEC! :no::no::no:

hahha a obrazek obrączek super! :-D

Lam
u mnie to samo.... tak się zbiera... ale ja akurat uwielbiam burzę i chciałabym zeby tak porządnie walnęło! Ja mam jednopiętrowy dom to sie nie boję :-D
Rybka jeszcze nie gotowa... leży w lodówce więc zrobię ja dzisiaj :tak: To dobrze ze śluzu nie ma. Bo to jest powód do dużego niepokoju.... - przynajmniej moja pediatra tak mówiła i kazała obserwować.

Lily dziękuję za wskazówki :* jeszcze troszkę i też będe mięsko wprowadzać więc się przyda jakieś pojęcie an ten temat!

Natkusia
jak masz rozwarcie do "mogłabyś" przebić pęcherz płodowy :-D Poród murowany :-p oczywiście żartuje bo troszkę strach tam majstrować :sorry2: a podobno picie naparu z lisci malin wywołuję skurcze.... tak przynajmniej czytałam jak sama chciałam urodzić, ale nie próbowałam! Ja w dzień w którym urodziłam byłam mało aktywna... więc to chyba nie tylko od ruchu zależy...

Miq ja pierwszy trymestr miałam straszny... wymioty leżenie i do d... samopoczucie... :no: ale ostatni był gorszy,... wtedy człowiek liczył dni do porodu bo miał dość... ale spoko to jest do przeżycia! Poza tym nie każda to tak przechodzi, Donia na przykład mówiła ze dobrze sie czuła niemal do końca, więc każda ma nieco inaczej :tak:

Młody śpi to idę ziemniaki na obiad obierać :tak: Mąż dzwonił ze w niedziele znowu chce na ryby jechać... nie takie hobby ale cieszę się ze to tak lubi! Chociaż jedno rozsądne hobby jakie ma...

lam no wiesz ??!! Czuję się zdradzona :-p

natka to ja czekam na fotki wózia :-)

wcale nie wiem co na obiad zrobić i chyba zrobię makarona z tuńczykiem po prostu

magdalena okropna jesteś pfffffff z fasolką mi tutaj

u mnie od 3 dni zbiera się i zebrać na deszcz nie może a duchota straszna

Ostatnia edycja:
Ciocia Neciuszka bardzo dziękujemy za paczunie :-) :* doszła i BARDZO nam się podoba, na pewno rzeczy się przydadzą :tak: :*:*

Lamiav nie bój się to tylko burza :*

Booszz jakie tu wyznania i oświadczyny na forum :-D ja też nie mam swojej, własnej żoneczki :dry::-(

Miq zacznijcie się poważnie rozglądać na wózkiem, mi wybieranie zajęło 3/4 ciąży :szok: no chyba, że jesteście bardziej zdecydowani ;-)

Fifka Omg! Nie no przerażasz mnie.. :-p takich rzeczy to bym sobie nie robiła :szok: hehe wole poczekać, namawiać Młodego i mieć nadzieję! Wiesz co.. rozmawiałam z ciocią-położną o tej herbatce i ona nie jest na skurcze tylko na szybsze postępowanie szyjki podczas porodu a w moim przypadku szyjki już nie ma i jest rozwarcie więc nie ma sensu jej pić.. Też muszę iść obiad robić a mi się nie chcę :dry:

Mag ja też uwielbiam brązy i beże :-) ja już chcę jeździć wózkiem! Nooszzz po co ja się zgodziłam czekać.. :dry:

Natkusia wózek ŚLICZNY!!! jak mi się podoba taka kolorystyka:-) sama chciałam brązowy wózek, ale niestety naszego modelu nie robili w takich odcieniach:dry: no to teraz tylko czekasz na męża, składacie brykę i już możesz wozić misia po domu :-p
i nie przejmuj się, ja też tu nie mam żadnej żoneczki :-p

Magdalena ja też królika nigdzie nie spotkałam niestety, ale muszę się z tym zgłosić do swojej teściowej, bo ona ma różne takie wtyki, i załatwia króliki, gęsi, całą dziczyznę, więc coś tam sobie u niej w końcu wybiorę... tylko jakoś tak ciągle nie mogę się zebrać, żeby do niej zadzwonić :-p:-D:-D
A co do indyka, to ja go kupuje normalnie w mięsnym, chociaż wydaję mi się że i one nie są za dobrze traktowane w tych fermach przed odejściem :-( ale jakoś wydaję mi się, że to jednak choć trochę zdrowsze mięsko niż kurczak... no i z drobiu oczywiście tak jak miq napisała trzeba zawsze ściągać skórę :tak:

Lamiav współczuję ciężkiej nocki... ja na początku same takie miałam...:sorry2:

Fifka ja też uwielbiam burze :-) myślę, że jest to piękne zjawisko w przyrodzie:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dobrze wiedzieć o tej skórze! Dziękuję dziewczyny :*

Miq no to zazdroszczę tych swojskich kurczaków :-)

Lamia oczywiście, ze tak! JA wierna kobita jestem ;-)
Żoneczko ja się pomodlę! albo zawsze możesz te burzę przegonić do mnie!! U mnie szaro i ponura ale burzy nie ma i nie ma :-(

Fifka chciałam Ci napisać, że też Cię bardzo kocham ale piętro wyżej przysięgłam żonie mej, że będę wierna!

młody się obudził, położyłam go na brzuszku i albo drapię rogówkę bo podoba mu się ten dźwięk albo przykłada do niej buzie i pierdzi :-D

Do góry