reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
natkusia to moja córcia wręcz odwrotnie, bardzo nie grzeczna, zaraz mi dziurę wykopie:szok:
chciałam dzisiaj ruszyć na hurtownie, żeby w końcu podjąć decyzję co do wózka ale chyba będziemy prysznic montować ah
muszę przedzwonić do swojego szpitala i zapytać czy jakąś wyprawkę wymagają
neciuszka to nie tak mało, Boże ciekawe ile będzie ludzi na tych chrzcinach co nas zaprosili, pewnie takie małe wesele:szok:

miq heh mniej niestety się nie da już to bardzo okrojone grono ;-)

zmykam pokroić krajalnicą sobie wędlinkę na cieniutkie plasterki co by mniej jeść ;) i pozmywać póki dziecię na dworze śpi pilnowane

u nas też wyjdzie 18 + nasza mała i chrześniak mój, ale to się tak nie da, bo jedna babcia mieszka z ciotką i wujkiem i pewnie będzie krzywe patrzenie i tak jest kilka osób, to będzie masakra
aa czas na fotkę:tak:pewnie macie już dosyć moich brzuchów he he

Miq a weź przestań!! Wkurzają mnie jak cholera :wściekła/y: Nic nowego nie powiedzieli odrócz tego ze najpierw trzeba dawać warzywa nie słodkie owoce bo dziecko się przyzwyczajają do słodkiego... ale mieli mówić o konsekwencjach i o złym żywieniu a tak naprawdę nie było o tym słowa :angry:

I gratuluję 26 tygodnia!!!! :*

Sleepy to którą ja będe żonką?? :-D

Ewika ja jestem z Podlasia więc na mazury mam niedaleko :-) i przesyłam ci troche słońca! Dzisiaj jest lepiej ale wczoraj było 35 stopni to się życ nie dawało.... :eek:

No i kciuki trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lily jak ty z zachodniopomorskiego to dla mnie zupełnie na końcu świata :-D Raz kiedyś byłam w szczecinie... to jest ponad 800km ode mnie :szok:

Natkusia
to super!! W końcu brązowy wybrałaś jeśli dobrze pamiętam tak? :-) u nas też gorąco a jutro maż chce jechać na ryby,,, :confused2:

z tym pakowaniem dla małej to ja ci nie pomogę bo to zależy od szpitala... na pewno potrzeba pieluch i chusteczek. U nas ubranka sami dawali i beciki, ale ja miałam kilka ubranek swoich i się przydały. Ubranka na wypis przygotuj w domu dla męża :tak:

Necia ja właśnie ze sklepu wróciłam! Kurcze to pewnie jest takie trochę uporczywe z tym "sklepem na kółkach" co? Bo chyba daleko masz sklep stacjonarny w razie czego?
Hahaha dobra ta twoja teściowa! :rofl2:

A muszę się zacząć UCZYĆ!!!! Dobrze ze moj M w domu to pomozę mi troszkę z małym i obiad zrobi (uwieeeelbiam jak on gotuje! :tak:) w sobote i niedziele ostatnie egzaminy.... i koniec! Boję się jak cholera....

I powiem wam że się wkurzyłam teraz bo wygląda na to ze Atan sama piszę PW i zaprasza na nowy wątek... :angry: Noż dziecinada... nie dogadaliśmy się więc zabieramy swoje zabawki i idziemy do swojej piaskownicy...

Netka czyli niespodzianka :-) uwielbiam! :*

Miq oj to będziesz miała małą rozrabiakę ;-) zobaczysz jak to później będzie.. mi czasami chcę skóra strzelić na brzuchu :sorry: ale te ruchy są kochane i strasznie będę tęsknić za nimi..

Hmm.. dzisiaj moje dziecię jest nadzwyczaj spokojne, jak nigdy..

Fifka tak wózio brązowy z kremowym stelażem :tak: no my chyba z mężem pojedziemy jeszcze do szpitala zobaczyć porodówkę to dowiem się co i jak :tak: dzwoniłam dzisiaj ale jakieś 2 babeczki rodzą i mam dzwonić popołudniu :-) Hmm.. ja myślałam, że Ty już po egzaminach :sorry: jak ja się cieszę, że nie muszę się uczyć uff

Ostatnia edycja:
Natkusia ty patrz bo podobno dziecko na pare godzin przed porodem się uspokaja :-D Oj i ja bardzo tęsknie za ruchami.... niby mam Konrada już na zywo ale jednak te ruchy były niemal magiczne!

No ten weekend to już ostatni zjazd! Tak bym chciała zaliczyć żeby poprawek nie mieć... :no: niby najgorsze za mną... ale jednak stres jest...

No... ja specjalnie poszłam do szkoły wiedząc ze w ciąży jestem żeby ten czas "wolnego" wykorzystać na poprawienie sytuacji w pracy. Ale powiem ci ze studiowanie z dzieckiem to jest wyczyn..... :eek:

Fifka wg książki "Pierwsze potrawy Twojego dziecka" pierwszymi pokarmami, obok mleka matki lub MM są: ryż, gruszka, jabłko, marchewka, słodkie ziemniaki, zielona fasolka, brukiew i cukinia

natkusia Twój mały zbiera siły

Moja dzicinka wstała i muszę się teraz nią trochę pozajmować:-)
chwilowo ogląda "panna młoda, księżniczka czy potwór" i zaciesza jak nie wiem :-D co z niej wyrośnie? :-p

Fifka
i jak Ci się podobało w Szczecinie??:-) to moje miasto :tak:
I życzę powodzenia w nauce!!! dobrze że to już końcówka!!! widząc Twoje wcześniejsze wyniki na pewno dasz rade i zdasz na 5! :)
aaaaa i wyczyść proszę swoją skrzynkę odbiorczą, bo wiadomości nie chcą Ci się zmieścić :)

Natkusia ja Ci też nie pomogę z tym szpitalem, u nas wszystko trzeba było mieć swoje, pieluchy, ubranka, kosmetyki....dawali tylko jedną paczkę podkładów poporodowych dla mamy, także co szpital to inny obyczaj :tak:

Necia skądś znam taką teściową:-D tyle, że u mnie to nie moja teściowa a moja mama taka jest.... ciągle tylko przeżywa, a może by ją ubrać może jej zimno? ojej ma zimne rączki, a może jej za ciepło, a może pieluchę podłożyć, ojej, a ona pewnie chce spać, o nie chce spać! i tak w kółko :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry