reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sleep sam sobie wybierze ten moment :-) ja go wyganiać nie będę, tym bardziej że nie mam jak go wypchać sama hihi :-D ale nie powiem.. w jakiś sposób jestem pozytywnie zakręcona że to już.

Idę śniadanie robić i wracam

reklama
Necia noooooo zrobiłabym... :-p Ostatnio dowiedziałam się jak to wygląda od strony "prawnej" i finansowej - znaczy druga ciąża, czy mogę iść na zwolnienie i ile bede dostawać macierzyńskiego itp. I wszystko jest tak jak myślałam więc tylko dzieci rodzić :-D Ale niech jeszcze mały podrośnie i zacznie sam chodzić. Bo przecież nie będe mogła go nosić jak teraz jeśli będę w ciąży.

Hahaha Natkusia a ja czekałam na smsa wczoraj wieczorem żeś ty na porodówce :-p Mi się jakoś seksu w ciaży nie chciało... Zresztą i teraz tak średnio...

Heh idę mlodym się zająć...

Kwiatuszku, piszesz artykuły ze słowami kluczowymi np nocleg, na 1000 znaków ma byc około 3 słów i wrzucasz do serwisu, sprawdzają, ale nie w 48 godzin, czy nie jest skopiowany, bo ma byc unikalny i potem czekasz, aż ktoś kupi, precel taki :) wpisz precel to znajdziesz, jak pisać :)

Nie wiem, czemu wyskakują błędne hosty :(

Fifka, no bo wiesz, fochy fochami, życie życiem a i tak Cię lubię.

Magda, i reszta, proponuję zrobić listę skąd która jest i nanieść na mapę i wyznaczyć w miarę środek :)

Olcia, Łódź, masz rację, sam środeczek Polski :p Dla mnie też ciut bliżej :p

A ja ni z gruszki nie z pietruszki coś powiem... (i potem przyjmę wiadro pomyj, jak ktoś się nie zgodzi). Odnoszę wrażenie od pewnego czasu, zę robicie wyścig szczurów. Bo ta siedzi, ta mówi, tamten stoi, a ktoś coś jeszcze i cała reszta nadgania. Kurcze, to są dzieci, a nie nakręcane zabawki. Każde rozwija się w swoim tempie i nie ma co porównywać. Moja nie ma zębów, je z dwóch cyców, co trzy godziny, budzi się w nocy czasem nawet trzy raz (jak dziś), nie zasypia sama, czasem odwraca się na brzuch, baardzo rzadko na plecki z brzuszka, siedzi sama, czasem sama usiądzie. Z wagą jest poniżej 25 centyla, z wzrostem powyżej 97 i...? I jest najukochańszym, cudownym, pogodnym dzieckiem, które robi wszystko tak, jak chce, w swoim czasie rozwojowym. I każde z Waszych robi w swoim tempie i przestańcie się spinać, a może zrobi się na forum luźniej, w sensie atmosfery, jak zazdrość wywalimy. No. To taki mój głos ;)

A ja wczoraj miałam gołąbki (Fifka, nie bij)

Fifka, napisz mi, jak jest z ciążą na wychowawczym, bo ja coś wiem, ale to nie tak pewnie.

Idę na ogródek :)

Hm... nie wiem, czy pisać, czy nie, chyba sobie ryknę w rękaw.... Bo osobny wątek już jest... idę poryczeć, tylko jakiś rękaw znajdę, bo mam ramiączka tylko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Silka a co się stało??? Dawaj użyczę ci swojego rękawa - krótki to krótki ale jest :-p

Ja też cię lubię i szanuję ze masz inne zdanie, poglądy i ogólnie podejście do wielu rzeczy... zdarzają się czasem jakieś spięcia ale to normalne... w końcu jest nas tu dużo, każda ma inne zdanie i nigdy zgrzytów nie ominiemy.... ale przecież jesteśmy dorosłe tak?

A z tą ciążą to jest tak że:
- można zrezygnować z urlopu wychowawczego i w pierwszy dzień pracy przynieść zwolnienie i mieć 100% pensji - czyli tyle samo ile miałyśmy teraz - to jest zgodne z prawem
- można zostać na wychowawczym do końca ciąży i później macierzyński jest płatny w takiej samej kwocie jak ten który miałyśmy teraz
- pensja przy drugiej ciaży na zwolnieniu lub macierzyńskim jest liczona ze średniej z 12 PRZEPRACOWANYCH miesięcy. Więc wolne na wychowawczym nie obniża tej kwoty.

I zgadzam sie z twoimi przemyśleniami a pro po dzieciaków!! Mój też niby silny - sam siada, wstaje na nóżki, próbuje pełzać, ale twardo nie cierpi przewracania się z boku na bok i większość umiejętności zdobywa nieco później a część aż za szybko... taki jego urok... w siatce jest na szarym końcu... ledwo 25 centyl wagowy i 75 centyl wzrostu... Waży prawie 2kg mniej niż Amelka Doni a podobna waga urodzeniowa i termin porodów... I co z tego? Taki jego urok...

Poza tym dodam tylko jeszcze od siebie ze czasem dobrze jest posłuchać głosu innych - jak na przykład w przypadku Amelki Atan i sprawdzić to u specjalistów. Bo może być tak ze Amelka po prostu wolniej się rozwija a moze być tak ze ma słabe napięcie mięśniowe i trzeba z nią poćwiczyć. Ja ostatnio naczytałam się na ten temat bo Konrad miał z kolei podejrzenie "wzmożonego napięcia" mięśniowego i opisy Atan a pro po Amelki do tego pasują. Ale ja cały czas powtarzam ze mogę się myślić i z całą pewnością moze byc tak że Amelka to po prostu leniuszek który nie lubi ćwiczyć. A tym bardziej o tym wspominam skoro cały czas narzekasz na swoją pediatrę ze jest jakaś nie teges.

Necia poka fotkę!!!!

Aaa i jestem za tym naniesieniem na mapkę!! :tak:

Ostatnia edycja:
No Sil napisała zeby nanieść nasze miasta zamieszkania na mapkę i sprawdzić gdzie mniej więcej będzie środek i sie spotkać :-)

Jaki nowy wątek????? Oprócz wystaranych???

Necia śliczne!!! Fajna pamiątka!

reklama
aaaaaa no pewnie :) ja jestem za

właśnie jaki wątek?

chyba burza jednak będzie bo się wietrznie bardzo zrobiło i chmurzy się.

Fifka no nie są takie drogie bardzo a fajna pamiątka będzie :-)

Do góry