reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

moja też już zasypia, odkąd odkryła smoczka to można ją z nim położyć i po chwili zasypia, chyba że ma jakiegoś fisia to wtedy ciągnie tego smoka on jej wypada, Ada wtedy szaleje, kręci głową, szuka go jak szalona, macha rączkami, to mnie tak deneruje ze zabieram jej smaoczka i nosze na rekach, :baffled: choć każdy mi mówi "nie nos bo potem nie będziesz mogła nic zrobic "

magda: lody mniam mniam, :-) ja jem paluszki :rofl2:

fifka: no własnie w złości człowiek robi rózne rzeczy ale zawsze nie te co trzeba, zapewne będziesz miała jeszcze mnóstwo sytuacj gdzie mimo że nie chcesz to Konradek doprowadzi cie do szału, ale dasz rade bo to tówj ukochany synio
neciuszka: no jaka śpiąca żabka z Małgosi ;-)
ael: ależ Wiktor ma piekne oczyska :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny :D

wiem wiem, że się mało odzywam, biję się za to w klatę i żałuję okrutnie :sorry2: zawsze postanawiam sobie poprawę, ale potem dzień mi zawsze jakoś szybko ucieka, i wieczorkiem zdążę tylko Was podczytać....

u nas wszystko dobrze, Julci wyrzyna się już górna jedynka, ale to ząbkowanie to przy tych dolnych jedynkach to pikuś, nic się nie skarży, wygląda jakby w ogóle jej to nie bolało, może czasem ciut zaswędzi. Czy jednak jest w tym prawda, że jak pierwsze ząbki wychodzą boleśnie, to następne już z górki :)

Pyscek trzymam kciuki MOCNO zaciśnięte, abyś w niedziele albo w poniedziałek zobaczyła dwie kreseczki :-):tak:

Ael
ciacho wygląda mniamusznie:-) aż mi się ślinotok włączył:-p a Wiktorek niezłe ma to limo pod oczkiem, niestety, ale u naszych dzieciaczków to dopiero początek dłuuugiego okresu guzów i siniaków :baffled: aaaa i nie odpisałaś mi kobito jaki rozmiar nosi Twój przystojniak i ile waży :)

Fifka nie myśl, że jesteś złą matką, wiem, że wyrzuty sumienia dopadają, ale czasem każda matka ma prawo do gorszego dnia, i poczucia bezsilności, kiedy nie wiadomo co maluszkowi dolega... chce się pomóc z całych sił, a nasze starania nie przynoszą żadnego skutku... współczuję Ci kochana tego wczorajszego dnia...
A zawieszka na smoczek super:-) ach, czasem mi szkoda, że moja Julcia smoka nie ciuma, takie niektóre ładne, i te zawieszki :D

sleep współczuję problemów brzuszkowych :/ to ciężka sprawa i wiele mam i dzieciaczków się niestety z tym boryka...

Natkusia już niedługo będziesz rodziła!!! :szok: GRATULUJĘ :)

Neciuszka przegięcie z tym księdzem proboszczem, jak on mógł się tak zachować! :no: nic się nie przejmuj, niestety wiele księży jest tego typu :dry:

Atan
spacerówka extra, a pasy nie są z tego co widzę drogie. My sami w pon zamówiliśmy sobie spacerówkę parasolkę, dla mnie ważne było to, żeby miała regulowany podnóżek, rozkładała się do pozycji leżącej i żeby miała w daszku okienko do podglądania dziecka, i taką tez zamówiliśmy :)

Sleep współczuję problemów brzuszkowych... niestety wiele mam i dzieciaczków się z tym boryka :(

Natkusia Ty już niebawem będziesz rodziła! :szok: GRATULUJĘ!!! :tak:

Przepraszam, że nie do wszystkich się odniosę, ale pamięć mnie już czasem zawodzi na starość :-p
Pochwalę się za to zdjęciami Julci :blink:

Zobacz załącznik 474266Zobacz załącznik 474264Zobacz załącznik 474265

Ostatnia edycja:
dziękuję lamiav :) a to taki fotograf, zajmuję się fotografią ślubna, ale po znajomości zrobił nam małą sesyjkę rodzinna :) Twoja Adriana też śliczna, ale niestety widzę ją tylko na zdjęciu z suwaczka, bo nie mam dostępu do Waszych galerii... ale widzę, że i Ty i Fifka korzystacie z tego suwaczka aguagu... z chęcią bym pooglądała Wasze pociechy na większej liczbie zdjęć :)

Lily ależ Julcia już duża jest! :szok: Piękna dziewczyna!!!
Co do smoka to będziesz się jeszcze cieszyć ze go nie "ciumka" jak przyjdzie czas na odzwyczajanie.... :no: Ja małego sama smoka nauczyłam ciumkać bo na początku pluł... ale uważam ze dzieci są spokojniejsze jak jest taka "zapchaj dziura" pod ręka...

Heh wiesz... niby wiem ze mamy prawo itp... ale jednak sumienie gryzie bo każda matka chciałaby być idealna... :zawstydzona/y:

A hasło do zdjęć to mój nick :tak:

Lam ja po prostu podaje smoka i tyle... Ja wole żeby zasypiał ze smokiem w łóżku niż bez niego na rękach... mój na szczeście teraz - bo wcześniej różnie było. - śpi w nocy bez smoka i nawet po pobudce na karmienie zasypia sam bez. Smoczek jest tylko w dzień na drzemki albo na uspokojenie...

Madziu smacznego :-p Całe szczęście nie mam smaka na lody bo mi nie można ;-)

A ja mecz oglądam i sie emocjonuję jak cholera!!!!!!! :-D

fifka: w nocy to ona ledwo zje i już śpi, nawet musze ją podbudząc bo by mało co zjadła, tylko w dzien i pod wieczór ma bzika na punkcie smoka przy zasypianiu, bo jak zasnie to sam jej wypada i zabieram go, ale nie moge patrzeć jak ona tak mszaleńczo pragnie go ciumać :-)
ja tez oglądam mecz jednym okiem i słucham jak mąz komentuje

otoz moje kochane!!!
mam 11 jajeczek wyhodowanych w granicach 10,11mm. jeden jest tylko 8mm i nie wiadomo czy dorosnie...endometrium 11,5...tez nie wiem czy to dobrze, no ale ma jeszcze czas, zeby podrosnac :)
rofl.gif
jestem blizej niz dalej
yes2.gif

powiedzcie mi cos na temat tych moich jajek, sa ok?i na temat mojego endometrium...??? bo ja sie nie znam
confused.gif

no i jeszcze dr powiedzial mi, ze mam strasznie pokrzywiona macice, tzn na usg widzialam, ze moja macica wyglada jak kreta droga...nie jest to normalne...no ale wierze, ze jakos lekarze sobie poradza z wprowadzeniem tam maluszka
:tak:

edit: w czwartek nast wizyta i moze w poniedzialek juz punkcja a poooooteeeem dlugie oczekiwanie na TEST

Ostatnia edycja:
reklama
Miq ja używam wszystkich kosmetyków HIPP'a i nic się nie dzieje! Kupiłam na początek NIVEA cały komplet i niestety uczuliło... poa tym płyn z NIVEI jest dopiero po 1 miesiącu życia więc pozostaje mydło... my kąpiemy się w płynie z szamponem 2w1 HIPP, smarujemy mleczkiem do ciała HIPP, a główkę olwiką HIPP (ale na początku była tylko oliwka na całe ciałko). Ślicznie pachną, są od 1 dnia życia! Mam też krem na wiatr i mróz z HIPP'a ale używam tylko na buzie jak wychodzimy na spacer a jest chłodno. DO pielęgnacji pupy na codzień Bephanten maść a przy odparzenia TORMENTIOL.

Fifka wyobraź sobie, że wiem co czujesz! Ja jak karmiłam piersią to miałam takie chwile przynajmniej raz w tygodniu :-( myślałam, że mam najbardziej marudne i niezadowolone dziecko pod słońcem a teraz jak butla jest w ruchu to już nie pamiętam kiedy się na niego zezłościłam! Jest dosłownie Aniołem! :-p
A co do tasiemki na smoczek mam identyczną!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D kupiłam jeszcze przed porodem! ale słabo trzyma i Bartuś sam ją sobie ściąga!

Hej dziewczyny :D

wiem wiem, że się mało odzywam, biję się za to w klatę i żałuję okrutnie :sorry2: zawsze postanawiam sobie poprawę, ale potem dzień mi zawsze jakoś szybko ucieka, i wieczorkiem zdążę tylko Was podczytać....

u nas wszystko dobrze, Julci wyrzyna się już górna jedynka, ale to ząbkowanie to przy tych dolnych jedynkach to pikuś, nic się nie skarży, wygląda jakby w ogóle jej to nie bolało, może czasem ciut zaswędzi. Czy jednak jest w tym prawda, że jak pierwsze ząbki wychodzą boleśnie, to następne już z górki :)

Pyscek trzymam kciuki MOCNO zaciśnięte, abyś w niedziele albo w poniedziałek zobaczyła dwie kreseczki :-):tak:

Ael
ciacho wygląda mniamusznie:-) aż mi się ślinotok włączył:-p a Wiktorek niezłe ma to limo pod oczkiem, niestety, ale u naszych dzieciaczków to dopiero początek dłuuugiego okresu guzów i siniaków :baffled: aaaa i nie odpisałaś mi kobito jaki rozmiar nosi Twój przystojniak i ile waży :)

Fifka nie myśl, że jesteś złą matką, wiem, że wyrzuty sumienia dopadają, ale czasem każda matka ma prawo do gorszego dnia, i poczucia bezsilności, kiedy nie wiadomo co maluszkowi dolega... chce się pomóc z całych sił, a nasze starania nie przynoszą żadnego skutku... współczuję Ci kochana tego wczorajszego dnia...
A zawieszka na smoczek super:-) ach, czasem mi szkoda, że moja Julcia smoka nie ciuma, takie niektóre ładne, i te zawieszki :D

sleep współczuję problemów brzuszkowych :/ to ciężka sprawa i wiele mam i dzieciaczków się niestety z tym boryka...

Natkusia już niedługo będziesz rodziła!!! :szok: GRATULUJĘ :)

Neciuszka przegięcie z tym księdzem proboszczem, jak on mógł się tak zachować! :no: nic się nie przejmuj, niestety wiele księży jest tego typu :dry:

Atan
spacerówka extra, a pasy nie są z tego co widzę drogie. My sami w pon zamówiliśmy sobie spacerówkę parasolkę, dla mnie ważne było to, żeby miała regulowany podnóżek, rozkładała się do pozycji leżącej i żeby miała w daszku okienko do podglądania dziecka, i taką tez zamówiliśmy :)

Sleep współczuję problemów brzuszkowych... niestety wiele mam i dzieciaczków się z tym boryka :(

Natkusia Ty już niebawem będziesz rodziła! :szok: GRATULUJĘ!!! :tak:

Przepraszam, że nie do wszystkich się odniosę, ale pamięć mnie już czasem zawodzi na starość :-p
Pochwalę się za to zdjęciami Julci :blink:

Zobacz załącznik 474266Zobacz załącznik 474264Zobacz załącznik 474265

Śliiicznaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ostatnie zdjęcie po prostu boskie!! :*:*:*:*:*

Milaa ja się również nie znam więc Ci nie pomogę ale trzymam mocno kciuki :*

Ostatnia edycja:
Do góry