reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka bo na Śląsku są takie karty z chipem! No i do pół roku dziecko nie musi jej mieć ale w sumie został nam miesiąc a poza tym wkurza mnie wieczne tłumaczenie dlaczego jej nie mamy...

A ja po prostu nie nadąrzam za ząbkami mojego syna!!!! :szok: już przebiła się lewa dolna 4(?) :szok::szok::szok: nie mogę wueirzyć!!! Ale na pewno to ząb tylko nie jestem pewna czy 3 czy 4.......... !!!!!!!!!!!!!!!

reklama
lamiav a tak jakoś wyszło, dużo ludzi było i zastanawiałam się czy podskoczyło mi to żelazo czy nie, a morfologia z żelazem jest powiązana

Necia już jest lepiej.... - choć rano szalałam z Konradem i brzuszki robiłam.... :dry: Boze czemu ja zawsze najpierw robię później myślę... :confused: Ale spokojnie, już widzę ze jest dużo lepiej do południa pewnie w ogóle prawie przejdzie :tak:

Śliczne te zaproszenia! My zapraszaliśmy tylko słownie bez zaproszeń.

Lam gratulacje dla Ady z powodu przespanej nocki!! :-) kurcze... ciekawe co ją uczula...
I dziękuję! Choć myślę ze wszytko będzie dobrze jak na pierwszym USG też było. A mały w chuście ciągle nóżki miał szeroko więc nie powinno nic się zrobić.

Miq oj... ale to norma w ciąży ze człowiek na niczym się skupić nie może...
ale ten czas leci... zaraz skończysz 25 tydzień!!! :-)

Magdalena
no proszę... u nas takich cudów nie ma... O matko... ależ ten Bartek leci z tymi zębami.... :szok: U nas jeszcze są na etapie przebijania się... i to jeszcze może potrwać.

ale mnie suszy po nocy... normalnie jakbym na kacu była...

Ostatnia edycja:
lamia blisko, u nas będzie 18-20 osób. Mieliśmy w domu robić ale jak zrobiłam kosztorys na zakupy to wychodzi mi tam tyle samo a nie muszę sprzątać gotować itp idę siadam i jem :-) więc same korzyści jeszcze teście zaczęli nas namawiać bo znają właściciela i jak się zdecydujemy tam to oni się dołożą do organizacji chrzcin :szok:

sleep łoj no bo by ci za kolorowo było :-p a cóż to za obrazek na tapecie będzie? pochwal się noooo

ja morduję właśnie rynek dystrybucji wydawnictw w Polsce :baffled:

Fifka my niby też ale mamy kilka osób którym wypada dać i dla nich bierzemy i jedno dla siebie na pamiątkę do naszego magicznego pamiątkowego pudełeczka bo do szkatułki nie wejdzie niestety ;-)

magdalena ależ wy z tymi ząbkami się rozpędziliście, a mnie Małgonia nie wiem czemu się ślinić zaczęła :confused:

Ostatnia edycja:
Fifka no leci leci nawet nie wiadomo kiedy:szok: nie oglądnę się a będę rodziła he he
jeku mam już prawie całą kaskę na wózio, dosłownie brakuje mi 130 zł he he

slyp: oj biedny mój zięć tak sie z kolkami męczy, a próbowałas dawać mu Infacol ? moi znajomi sie męczyli z różnym specyfikami i tylko to pomagało.
cieszę sie żeś dumna ze swoich osiągnięć :-p

magdalena: to tylko gratulować że Bartusiowi tak ząbki wyskakują , no i masz dobrze że ona ytak spokojnie to znosi

miq: no a jak ogólnie samopoczucie ,przygotowana jesteś ,juz wszystko kupione ?

Zapomniałam sie wam pochwalić że kupiłam sobie super buty w Daichmanie przecenione za 39 zł - jeszcze mi sie taka okazja nigdy nie trafiła, są cholernie wysokie ale na chrzciny je założę :tak:

fifka ja pamiętniczka nie mam żadnego niestety ale mamy od wesela takie ładne pudełko na pamiątki z ważnych wydarzeń :-)

miq wyprawka coś cudownego :) mnie do tej pory ogromną radość sprawia kupowanie czegoś dla Małgosi :-)

Ostatnia edycja:
oj spodziewałam się więcej o lej laktacji tak tylko "lizneli" temat
tak Fifka, zakupy to sama frajda, przydałaby się jeszcze karta bez limitu...
lamiav samopoczucie dobre, zakupy noo jeszcze sporo przed nami, a przygotowana oj jeszcze nie, z każdym tygodniem jestem bardziej przerażona

reklama
Ja mam ksiażeczki w których robię notatki i wklejam zdjęcia i pamiątki - typu USG testy, zaproszenia... Jakieś wyniki.... wszytko! Mam jedną z ciąży - dzienniczek ciążowy. Książeczkę "Mój pierwszy roczek" - taki album ze zdjęciami i miejscem na notatki i pamiątkę z chrztu na zdjęcia i zapiski :tak:

Miq jestem zawiedziona tym tematem... niczego się nie dowiedziałam....

Do góry