reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Pati witaj na forum!! Rozgość sięi pytam o co chcesz!! :-D Każda z nas ma tu za soba mniejsze lub większe problemy z zaciążeniem... inne wciąż się starają a jeszcze inne są już szczęśliwymi mamami :-D

Napisz coś więcej o sobie!

reklama
Atan: Po odstawieniu tabletek anty w sierpniu zeszłego roku zaczęły mi się robić torbiele na jajnikach. Przeszłam już dwie laparoskopie, po jednej na każdy jajnik - usunięcie sporych torbieli. I przy ostatniej wizycie ginekolog stwierdził, że w takim przypadku najlepiej zajść w ciążę. Podobno w wielu przypadkach hormony się wtedy uspokajają. A nawet jeśli nie, lepiej jest mieć dzieci zanim będzie konieczność usunięcia jajników. No więc ze względu na moje zdrowie postanowiliśmy z narzeczonym dostosować się do rady gina i zacząć starania zaraz po ślubie :)

Fifka: Coś więcej, hmm... No więc mam 21 lat, mieszkam na Śląsku, 4 sierpnia wychodzę za mąż. Zaraz po ślubie zaczynamy staranka o maleństwo i mam nadzieję, że uda się w miarę szybko :)

Ostatnia edycja:
Dziękuję wam dziewczyny za takie miłe przyjęcie :) Czuję, że będę tu dość często gościć :)

Ja Cię też serdecznie witam i życzę szybkiego zafasolkowania.
A co do ostatniego zdania trzymam Cię za słowo. Mam nadzieję, że będziesz często bywać, brakuje nam nowych duszyczek które chętnie weźmiemy pod skrzydła :-)

Pati no my mamy nadzieję, ze będziesz częściej do nas zaglądać!

No to faktycznie nic tylko się strać w twoim przypadku... Fajnie!! Ja zawsze marzyłam zeby być młodą mamą jak moja mama! :tak: Nie udało mi się zajść wtedy kiedy chciałam... ale 24 lata to i tak dobry wynik! :-D

W takim razie wyczekujemy Twojego ślubu i będziemy cię dopingować w starankach!!

Bardzo się cieszę :) Zawsze lepiej gdy ma się z kim porozmawiać o wątpliwościach, dowiedzieć się nowych rzeczy :) Z tego co dowiedziałam się od gina to już od teraz powinnam zacząć brać kwas foliowy, żeby dobrze się do ciąży przygotować. A wy brałyście coś jeszcze przed starankami?

Nie, tylko Kwas i zdrowo się odżywiałam :tak: Uważam ze te wszytkie dodatkowe witaminy to po prostu chemia i można dostarczać jej w inny sposób - no chyba ze ma się czegoś niedobór - ja w ciaży miałam ciągle niedobór magnezu i musiałam łykać

To nie pozostaje mi teraz nic innego, jak zaopatrzyć się w duże opakowanie kwasu foliowego i rozpocząć przygotowania :tak: A co do innych witamin, to na szczęście uwielbiam wszelkiego rodzaju warzywa i owoce, więc z tym na pewno nie będzie problemu :-D A tak z innej strony, to jak długo starałyście się zanim pojawiła się fasolka? Jeśli można spytać oczywiście :-)

reklama
Mi to zajęło 11 miesięcy. W miedzy czasie się troszkę leczyłam bo miałam niedobory progesteronu i pęcherzyki słabo rosły... Zaciążyłam w cyklu w którym odpuściłam i przestałam się tak starać - ostawiłam leki i po prostu wyluzowałam :tak:

Do góry