reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Pati witaj na forum!! Rozgość sięi pytam o co chcesz!! :-D Każda z nas ma tu za soba mniejsze lub większe problemy z zaciążeniem... inne wciąż się starają a jeszcze inne są już szczęśliwymi mamami :-D

Napisz coś więcej o sobie!

reklama
Atan: Po odstawieniu tabletek anty w sierpniu zeszłego roku zaczęły mi się robić torbiele na jajnikach. Przeszłam już dwie laparoskopie, po jednej na każdy jajnik - usunięcie sporych torbieli. I przy ostatniej wizycie ginekolog stwierdził, że w takim przypadku najlepiej zajść w ciążę. Podobno w wielu przypadkach hormony się wtedy uspokajają. A nawet jeśli nie, lepiej jest mieć dzieci zanim będzie konieczność usunięcia jajników. No więc ze względu na moje zdrowie postanowiliśmy z narzeczonym dostosować się do rady gina i zacząć starania zaraz po ślubie :)

Fifka: Coś więcej, hmm... No więc mam 21 lat, mieszkam na Śląsku, 4 sierpnia wychodzę za mąż. Zaraz po ślubie zaczynamy staranka o maleństwo i mam nadzieję, że uda się w miarę szybko :)

Ostatnia edycja:
Dziękuję wam dziewczyny za takie miłe przyjęcie :) Czuję, że będę tu dość często gościć :)

Ja Cię też serdecznie witam i życzę szybkiego zafasolkowania.
A co do ostatniego zdania trzymam Cię za słowo. Mam nadzieję, że będziesz często bywać, brakuje nam nowych duszyczek które chętnie weźmiemy pod skrzydła :-)

Pati no my mamy nadzieję, ze będziesz częściej do nas zaglądać!

No to faktycznie nic tylko się strać w twoim przypadku... Fajnie!! Ja zawsze marzyłam zeby być młodą mamą jak moja mama! :tak: Nie udało mi się zajść wtedy kiedy chciałam... ale 24 lata to i tak dobry wynik! :-D

W takim razie wyczekujemy Twojego ślubu i będziemy cię dopingować w starankach!!

Bardzo się cieszę :) Zawsze lepiej gdy ma się z kim porozmawiać o wątpliwościach, dowiedzieć się nowych rzeczy :) Z tego co dowiedziałam się od gina to już od teraz powinnam zacząć brać kwas foliowy, żeby dobrze się do ciąży przygotować. A wy brałyście coś jeszcze przed starankami?

Nie, tylko Kwas i zdrowo się odżywiałam :tak: Uważam ze te wszytkie dodatkowe witaminy to po prostu chemia i można dostarczać jej w inny sposób - no chyba ze ma się czegoś niedobór - ja w ciaży miałam ciągle niedobór magnezu i musiałam łykać

To nie pozostaje mi teraz nic innego, jak zaopatrzyć się w duże opakowanie kwasu foliowego i rozpocząć przygotowania :tak: A co do innych witamin, to na szczęście uwielbiam wszelkiego rodzaju warzywa i owoce, więc z tym na pewno nie będzie problemu :-D A tak z innej strony, to jak długo starałyście się zanim pojawiła się fasolka? Jeśli można spytać oczywiście :-)

reklama
Mi to zajęło 11 miesięcy. W miedzy czasie się troszkę leczyłam bo miałam niedobory progesteronu i pęcherzyki słabo rosły... Zaciążyłam w cyklu w którym odpuściłam i przestałam się tak starać - ostawiłam leki i po prostu wyluzowałam :tak:

Do góry