reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka: Nie dziękuję, żeby nie zapeszać ;-)

Atan: Więc ja też jak najszybciej zaopatrzę się w kwas foliowy :tak: A potem, co ma być to będzie :-)

A tak ogólnie to życzę wszystkim miłej nocki i też uciekam :-)

reklama
to ja się witam wieczorową porą :-D
u nas spokój, "pogodziłam" się z teściową, zapłaciłam dzisiaj za wycieczkę i we wrześniu będziemy uprawiać błogie lenistwo <hura> :-D:-D:-D

nie chce żadna rozmawiać:-(
no to kolorowych i erotycznych;***

Ostatnia edycja:
Ejże śpiochy!!!! Wstajemy!!! :-D

Mój syn już zdążył sie obudzić, pobawić z mamą i właśnie uciął sobie drzemkę :-)

Mijenka aaaa komu dobrze... ;-) My teraz z małym na pewno nigdzie dalej jak nad jezioro się nie wybierzemy :-p

Lam Twoja mała to Adriana nie Adrannna nie? I podaj hasło do swojej galerii!! :-)

Cześć dziewczyny:-) Patrzę właśnie za okno i stwierdzam, że jakaś taka nijaka ta dzisiejsza pogoda. Ech...

Fifka: To widzę, że z twojego synka taki ranny ptaszek:-) o której zazwyczaj budzi biedną mamę?:-D

Czołem kobiety!

My niedawno się obudzili, zajrzałam do was szybko przy okazji sprawdzania konta bankowego :-)
Młody dał nam w nocy popalić ryczał jak nie był u mnie na rękach, nawet Paweł nie mógł go uspokoić, ale u mnie, przestał momentalnie płakać...kolejną noc spałam tylko 4 godziny... I takim sposobem młody wylądował z nami w łóżku.
Ale za to jak mnie młody rano przywitał, poleciałam do wc jak młody spał, otworzyłam drzwi co bym Wiktora słyszała. Siedzę i słyszę nagle stęknięcie. No to szybko się oporządziłam i poleciałam do pokoju, a ten siedział na łóżku i jak mnie zobaczył to się tak uśmiechnął, mój szkrabek mały :-)

A ja od 8 zostałam samiuśka, Paweł do pracy, wróci po 22, a teściu pojechał na 2 tygodnie do rodziny. Nakarmimy się z młodym i lecimy na miasto przed meczykiem :-)

Fifka pytanko propos chusty, czy jest wiązanie takie gdzie chustę zawiązujesz na pasie i przez to górna część kręgosłupa jest odciążona? Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.
A Lamii córcia to Adriana, tam napisała w suwaczku.

A wczoraj sprzedaliśmy huśtawkę juhu!

Dzień dobry!! Widzę, że tu masowe usuwanie zdjęć! "Ja również pójdę waszym śladem i zaraz zrobię porządek :-p

Tosiek właśnie się bawi z naszą suczką!!!! Leży w leżaczki i zakłada jej nogi na głowę do póki ona nie zacznie go lizać po rączkach! jak przestaje to on znów maltretuje ją nogami! (bo głowa trzyma między nogami Bartka opartą na leżaczku) :-D\

Poza tym Bartoś dzisiaj jak go puściłam to utrzymał się w pozycji siedzącej dobrą minutę!!!!!!! :laugh2: Najgorsze jest to, że on nie chwieje się w ogóle i nie przewraca ani do tyłu, ani na boku ale do przodu :-D składa się jak scyzoryk :-D

Pati mój mały wstaje koło 6.. je i czasem jeszcze do 7 się zdrzemnie - a ja z nim. Później godzinę się pobawi i po 8 znowu zasypia na jakieś pół godziny-do godziny. Za ten czas ja jem śniadanie i się przebieram. Później wstaje, znowu godzina zabawy i zasypia koło 10-11 i tak dalej... :-D Ostatnio bardzo dużo śpi bo źle sie czuję przez te wychodzące ząbki. Godzina zabawy i zaczyna sie marudzenie ze potrzebuję drzemki.

No pogoda jest OKROPNA... :no: U nas burze zapowiadają... na razie delikatna mżawka pada...

Ael haha mój mały jak się obudzi rano to mnie obserwuję i cichutko gada. Jak zobaczy ze otwieram oczy to od razu taki uśmiech mi posyła ze aż chce się go utulić! :-D KOCHAM GO!!!!

Co do chusty... nie za bardzo rozumiem... wiele wiązań ma wiązanie na "pasie" (jena z pętel oplata właśnie pas - np wiązanie na kieszonkę albo na X) To nie obciąża kręgosłupa a ma na celu utrzymanie małego na jednej płaszczyżnie (żeby po prostu się nie zsuwał niżej)

Powiem ci ze jest prosty sposób na sprawdzenie czy dobrze zawiązałaś chustę. Jeśli po przywiązaniu musisz się odchylać do tyłu dla utrzymania odpowiedniego środka ciężkości to wiązanie jest źle zrobione. To samo tyczy sie odchylania do tyłu. W prawidłowym wiązaniu czujesz tylko napór ciężaru w dół a twój środek ciężkości pozostaje taki sam. Dlatego kręgosłup jest odciążony. :tak:

Magdalena mój tak samo! :-D skubany tki sie sztywny zrobił... ale właśnie zeby utrzymać równowagę do przodu się nachyla :-p Ale ja go jeszcze nie sadzam bez podtrzymywania pod pachami bo takie to to małe ze m jeszcze kręgosłup jak niteczka... Niby się utrzymuje ale nie chce mieć wyrzutów sumienia później ze ma coś z kręgosłupem albo bioderkami...

Ostatnia edycja:
Ja też zawsze trzymam pod paszkami! Nigdy nie obkładam go poduszkami żadnym ani pod plecy mu nic nie kładę! Ale czasami próbuję jak mu idzie :-p

Zdjęcia pousuwanę! Teraz jak będę wstawiać coś na forum to za kilka godzin będę usuwać :-p

Fifciu no właśnie chodzi mi o to by ciężar poszedł przy dolnym wiązaniu przy pasie nie na górę pleców.
Znalazłam sklep gdzie mogę wypożyczyć chustę na tydzień np i ją przetestować. Chusta i tak mi się przyda bo więcej pewnie będę nosić na plecach małego i czasem na biodrze, a póki nie kupimy lżejszej spacerówki to się chusta przyda.

reklama
Hejka

Fifka dziękuje :* jesteś moim takim aniołem stróżem :* nigdy nie przeszłaś obojętnie obok mojego problemu i zawsze umiałaś mnie podnieść na duchu :tak: już nie mówiąc o wytłumaczeniu czegokolwiek.

witaj Pati wśród nas :-) życzę szybkiego zafasolkowania i udanych przygotować do ślubu ;-)

Atan mi się podoba pierwszy tel ale ja bym nie wybrała dotykowego (mam Samsunga Wave i dla mnie telefon dotykowy to porażka :confused2:)

gdzie jest nasza Sleepy?

A ja się dzisiaj jaram meczem :-D nie wiem czemu hmm :confused2: wczoraj z Grzegorzem tłumaczyliśmy Młodemu, że dobrze jakby został w brzuchu do lipca bo 1.07 jest finał ;-)

Do góry