reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Bartuś też pięknie śpi bo zasypia już przed 20, i pierwsza pobudka jest albo o2.30 albo o 5 rano! Ale nie ważne czy tak czy tak bo jak zaśnie to budzi się dopiero po 8 rano! więc szczerze nie wiem czy ma sens zapychać mu jeszcze żołądek kaszką skoro to mu wystarcza! I to nie jest tak, ze budzi się o 8 z rykiem bo już taki głodny bo dzisiaj w ogóle nawet nie gaworzył tylko się kręcił w łóżeczku i kombinował póki ja sama się nie obudziłam o 9.30.

Może po prostu zamienić jeden posiłek mleczny w ciągu dnia na jakiś obiadek... tylko zastanawiam się ile powinien zjeść.... wg tej tabeli żywienia powinien zjeść 5 posiłków po 180ml - w tym 4 mleczne i jeden właśnie przecier jarzynowy + deserek 50-100g

reklama
sil; no bedzie szukał moze cos sie znajdzie, ale napewno bedzie ciezko, u nas w miescie est duzoe bezrobociem zreszta na moich terenach to chyba najwieksze bezrobocie w Polsce

magdalena: wiesz ja bym sienie przejmowała, Barus jest duzy i tyle, ja jak patrze na moje zdjęcia z dziecinstwa to byłam niezły pulpet, polczki jak nadmuchane, rączki takie pączusie a jakos wyrosłam

ael:
no włesnie ,nie wiadomo z czego te krostki, bo na pierwszej wizyvie lekarka mowiła ze to trądzik, na nastepnaj juz ze to przez mleko i kazała zmienić, ale poprawy nie ma , zobaczymy jaka jutro diagnoza bedzie bo tak ta kupa smierdzi ze szok, jak jej zmieniam pieluche to z pół godziny dalej w pokoju capi :happy2:

o co chodzi z tymi centylami bo mi nikt w szpitalu nic nie mowił?

Madziu więc koło południa możesz dać obiadek. Mały słoiczek ma 125 g. Zaczynasz od paru łyżeczek 3 albo 5.
Potem co parę dni zwiększasz ilość, aż dajesz cały słoiczek.
A do tego najlepiej herbatka do popicia.

Lamia bo jeśli przed MM HA nie było takich gastrycznych problemów u małej więc wychodzi, że winne jest mleko i trzeba zmienić.
A o siatkach poczytaj na necie, to takie tabele mówiące czy dziecko waży mniej czy więcej, czy jest w normie tak samo ze wzrostem.

KOCHANE GŁOSUJCIE KTO NIE GŁOSOWAŁ, PODEŚLIJCIE LINK ZNAJOMYM BO JAK WSKOCZĘ NA 14STE MIEJSCE I SIĘ NA NIM DO KOŃCA UTRZYMAM, DOSTANĘ NAGRODĘ!!!
TWÓJPROJEKT | Baby VOX, Coccodrillo

ael: juz zagłosowałam:tak:

no wczesniej robiła ładną kupkę i bączki nie smierdziały, ja wiem ze to po tym mleku to ma, tylko sama nic juz nie zmienie, dopiero jutro zobacze co lekarz powie, bo po pierwsze nie wiadomo skąd te krostki - i dlatego mleko zmieniono, a skoro nie pomogło tylko ma teraz problemy z brzuskiem to coś nadal nie tak,
|Jadła juz bebiko, nan, teraz nanHA ciekawe jakie nastepne zaleci mleko

Krostki takie małe czerwone, przez co skórka jest chropowata?
Mój też to miał. Myłam w oilatium, jadłam wszystko bez wydymających, i młodemu samo przeszło.

zagłosowałam dziś się udało bo kiedyś mi zadziałać nie chciało

bosz już myślałam że zaśnie ale nieeeeee sił mi dziś już brak byle do czwartku to mnie małż odciąży troszkę. od 3 w nocy spała może ze 2-3 godziny

Boziuuuuuuu a Bartek zrobił się teraz na wieczór taki zmierzły, że szkoda gadać!!!! :szok: chyba przez tą pogodę!! Ale jutro też kupię ten żel na dziąsełka tak na wszelki wypadek!

Ael ja też zagłosowałam ;-)

reklama
melduje ze zyyje juz u nas w domku wrocilismy od babci ;-) ide karmic niunie bo glodna a wy tyle naprudukowaly ze nie mowie...

eve gratulacje ale wstrzymaj sie z wizyta... najlepiej w 6 tyg lub 7 isc... bo inaczej co tydzien bedziesz latac na usg kontrolne czy pecherzyk jest czy serduszko jest i wogle tak strasza jak za szybko sie idzie na usg ja tak mialam..a poszlam w 5 tyg

Do góry