reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja mam Bobo Vitę z malinami, bezmleczną, więc robię na mm. Te mleczne są wygodniejsze. Ale nie rezygnowałabym z nocnego karmienia, bo mleko wtedy jest bardziej tłuste i skoro masz go na noc, to jak przestaniesz, to może zniknąć całkiem (Fifka, mam rację?) Wiem, że wyspanie jest ważne, ale takie mam wrażenie, że możesz zepsuć, jak Ci tak szybko zanika. Nie wiem, w jakich ilościach. Generalnie tego nie daje się dużo, trzy łyżki stołowe na 150 ml mleka (mówię o tych bezmlecznych nadal), więc to nie jest jakaś straszna ilość. Polecają też kleiki kukurydziane, bo łagodniejsze, ale jak Ci poleciła ryżową, to ja bym nie zmieniała.

Lamia, a Tata się odwołać nie może?

reklama
Sil nie chodzi o moje wyspanie :-p mi to nie przeszkadza bo Bartek i tak budzi się pierwszy raz o 5 rana a zaraz potem pięknie zasypia... także pikuś tylko myślę jak zmniejszyć ilość karmień... szczezre ona mi nie powiedziała czy ryżowa czy kukurydziana... powiedziała "kaszka mleczna" :confused: a nie ma bezsmakowych??

Dżizus !!!! Bartek przed chwilą zrobił kupę i go przebrałam, ani 10 min nie minęło i już ma drugą!!!

neciuszka: no wyczytałam ze po mleku gdzie jest hydroliza białak mogą byc zielone kupy, ale i tak jutrro u lekarza powiem zeby dała inne mleko bo krosti ma nadal, ci lekarze to konowały zgaduja i na chybił trafił stawiaja diagnozy

sil: nie moze sie odwołać bo on miała cały czas umowe na wykonanie zadania i uwmoy był na dany cxas i przedłużane, a ze juz firma nie ma zlecen to wszystkich zwolnili.
A czy mozeliwe ze ja juz bym mogła |@ dostac ??

magda: a nie wiem , a jak sprawdzic czy za suche powietrze
A to fajnie, moja robi raz dziennie kupę, :-) jejku nie wierzyłam kiedys ze bede o kupach dyskutować z namiętnością :-p

kwiatuszek:
a taka nasza |Polska nie liczą sie z człowiekiem , i nasz kraj niby ma sie zmieniać, a szkoda gadac

wiecie co z jednej strony uwielbiam smoczki a z 2giej nienawidzę, bo mała wczesniej mi ładnie na rączkach zasycpiała a odkąd ma smoka, to nie , tylko kłaść ją dać smoka i ciągnie go zawzięcie, a jak jej wypada- co zdarza sie często to jak dzika sie zachowuje kręci jak szalona głową, macha rączkami z takim nerwem ze aż strach i zaraz jak jej sie nie da to jest ryk

Ostatnia edycja:
Smaka mi zrobiłaś, ale mąki nie mam, ech...

Magda, chyba nie ma bezsmakowych, a czemu Ci zależy? Wejdź na jakiegoś producenta żywności dla dzieci i sprawdź, jakie mają mleczne, kukurydziana nie jest mleczna.

Lamia, karmisz butlą, więc możliwe, że to @. Szkoda. Może znajdzie coś? UP? Szkolenia?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A w ogóle to się zastanawiam czy ja nie popadam już w paranoję z tym karmieniem.... bo cały czas gdzieś słyszę, że może Bartek za dużo waży (tzn. głównie na forum - oczywiście nie mam do żadnej z dziewczyn pretensji.... ) i zaczynam wtedy myśleć.... A tak naprawdę to Bartek od pierwszej wizyty u pediatry jak wyszedł ze szpitala to zawsze był na 97 centylu z wagą. Czyli mieści się cały czas w tym samym centylu Może po prostu taka jego uroda :confused: po prostu jest dłuższy niż dzieci w jego wieku i automatycznie więcej waży. Jak go widziały moje koleżanki ze szkoły ostatnio to mówiły, że Bartek jest wszędzie "normalny" tylko puce ma ogromne...:-p Doktorka też nigdy nic nie mówiła na temat wagi Tośka! Dziś nawet wspomniała, że mamy w przychodni dwóch Bartoszów Kowalskich :-p "a teraz przyszedł ten duży Bartuś"... z tymi kaszkami też zaczęła wymyślać w związku z tym, że zapytałam o to ulewanie bo powiedziała, że MM ma bardziej płynną konsystencję...

Rozwija też się prawidłowo! Nie ma żadnych opóźnień! Przerwaca się na brzuszedk, z brzuszka na plecy! Na brzuszku podnosi się na samych dłoniach! Zabiera się do raczkowania nawet. a jak go pociągam delikatnie za rączki z pozycji leżącej do siadu to zasmiast na pupe to zapiera się nogami i staje sztywno! Więc i jemu te kg nie przeszkadzają...

Lamia jest takie urządzenie do sprawdzania.... a tak domowymi sposobami to szczerze nie wiem :-p

Ostatnia edycja:
Mleko może ulewać bo: ma katar, ząbkuje, zjada troszkę za dużo. I tyle :) jest spory, to fakt, ale skoro nikt nic nie mówi, to ok. Moja "siedzi" powyżej 97 we wzroście i między 10 a 25 w wadze i też jest ok. Siatki są mocno orientacyjne i jak powiedziała pediatra Domi: Dziecko nie jest tabelą, dziecko ma się rozwijać. Nie ważne, w jakim tempie, byle do przodu, równomiernie.

reklama
Magda o ile pamiętam są kaszki mleczne ryżowo-kukurydziane bezsmakowe, ale ręki nie dam sobie uciąć, bo już po prostu nie pamiętam.
Możesz spróbować z kaszką jabłkową albo bananową.
Ja daję kaszkę na noc, z tego powodu bo mocniej syci niż mleko i młody mi lepiej śpi.

Lamia może Adriana Ci nie toleruje akurat MM HA, a krostki są z innego powodu?

Do góry