reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

fifka dziękujemy. Mam nadzieję, że się nic nie rozwinie. A co do kupek to takie będą bo młody coraz więcej je innych rzeczy niż mleczko i konsystencje kupki będą rożne, od plasteliny do bobków i może być nawet raz na 3-4 dni (u nas tak jest teraz, a kiedyś była codziennie) dopóki nie ma bólów brzuszka, nie pręży się za mocno, i nie płacze przy robieniu kupki to wsio ok. Podawaj tylko piciu (my dajemy herbatkę na trawienie) oraz może jakieś deserki rozrzedzające np. u nas Lili je jabłuszko i suszoną śliwkę na zmianę.
Ahh te rozmowy o kupkach :-D

reklama
Fifka, bo po macierzyńskim mam urlop, czyli jakby wracam do pracy, a byłam "chora" ponad 30 dni, więc muszę zrobić kontrolne, jak okresowe.

Fifka, ja z kolei bardziej jakoś wierzę w imiona, bo mój znak zodiaku w ogóle się u mnie nie sprawdził :-p ale po części też wierzę w horoskopy :) a co do Julii, to nigdy nie słyszałam, że są słabe psychicznie :szok: oooo:confused: mam nadzieję, że u nas się to nie sprawdzi :-p na razie radzi sobie z porażkami, jak jej coś spadnie, albo nie może czegoś złapać, to westchnienie a'la "trudno się mówi", i idzie się bawić czymś innym :-p

u nas odrobinę się z bączkami i kupkami poprawiło odkąd zaczęłam jej dawać herbatki troszkę rumiankowej czy koperkowej. A po koperkowej to tak sadzi że aż miło bo jeszcze miesiąc z żelazem nas czeka

Netka no to super z tą dietą :-) potem się podzielisz jak już będę po ;-) hihi .. ucałuj Małgonie :*

Fifka miłego plotkowania z mamą :*

Pyscek co słychać Kochana? :* Tęsknie.. :-(

Ale mnie dzisiaj podbrzusze boli.. a jak mały się rusza to mam wrażenie że mi na dole coś rozerwie :sorry2:

Dziewczyny tak sobię myślę teraz.. Jakie miałyście terminy z OM i USG i wg którego rodziłyście? Ja mam termin z OM na 26.06 i wg tego dzisiaj kończę 37 i Mały jest donoszony.. Natomiast pierwsze USG na 7-9.07 i wszystkie USG się tak wahają.. Czy możliwe jest, że jednak wszystko toczy się wg terminu OM? (różnica jest prawie 2tyg..) .. dodam, że lekarz bierzę pod uwagę tylko termin z USG

Ewika ooo dzięki za odpowiedź/1 No właśni mój robi tez raz na 3-4 dni, ale jak nawali to aż bokiem wychodzi :-D właśnie przed chwilą nawalił tak ze trzeba było się wykapać :-) U nas jeszcze malutko tych posiłeczków bo tylko raz dziennie po pół słoiczka. Ciągle mały jest na moim mleku więc się z tym "dokarmianiem" nie śpieszę. A co do picia to zaczęłam podawać mu sok do picia z jabłek - jest oczarowany!!!! :cool2: Bo podobno to rozrzedza kupki. Brzuszek mu nie boli, nie płaczę przy kupce ale widać ze ciężej mu się robi te "twarde" kupki, bo czasem z 5-10min musi się na stękać... A na śliwki on jeszcze jest za malutki...
Taaa.... i nas to dopadło :-p

Sil a no tak... właśnie sobie przypomniałam ze to na wypoczynkowy idziesz... ciekawe czy mnie to też czeka... :confused: Na razie szefowa nic nie mówiła...

Lily no by tak jak mówiłam są wyjątki od reguły :-) mój na razie się denerwuję jak mu coś nie wychodzi a jak mu w tym pomogę to cieszy si,ę jak wariat :-D dzieci uwielbiają zdobywać nowe umiejętności :sorry2:

Natkusia najbardziej prawdopodobny termin to ten z pierwszego usg! Na kolejne USG nie patrz.... bo są niemiarodajne - bo później dzieci rosną każdy według własnego rytmu. U mnie termin z @ wychodził na 17 luty a z OM z pierwszych USG na 22 luty więc bardzo podobne. I jak rodziłam to według OM ledwo zmieściłam się w "terminie"

Aaaaa za jakieś pół godziny mam autobus a mój bąbel jeszcze śpi... :dry: no za cholere nie wyrobie sie na ten autobus jak jeszcze małego nakarmię. Ten to łobuz... jak tak to spać się nie chce... a jak potrzebuje jego "żywego" to ten spi... :cool:

Ostatnia edycja:
Wg przepisów jak idziesz na wychowawczy to musisz najpierw wybrać wypoczynkowy.

Ale mnie podbrzusze boli, chyba @ idzie, albo owulka. Nawet wczoraj prosiłam o litość męża, jak mnie chciał zmolestować...

Natkusia, sporą masz różnicę, mnie z OM wychodziło 15 grudnia, z usg genetycznego 14, potem cały czas mieściła się w OM, a urodziła się 26, bo właśnie z pierwszym usg było, ze to młoda ciąża, nawet nie określił kiedy, bo prawie nic nie widział, więc raczej sugeruj się usg

eve GRATULUJE!!!
Co do gina to nie masz się co spieszyć,ja byłam w 4 tc (o czym nie wiedziałam) a na usg nie było nic widać

reklama
Do góry