reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

witam was nie dam rady nadrobić wpisów, za dużo tego, a mało czasu

Ja dziś sama bo mąż poszedł do pracy, mała chwilowo śpi, chociaż od 2 dni jest jakaś marudna, niby chce jeść a wypycha butelkę i płacze, wczoraj wieczoram to już nie wiedziałm co robić tak biedulka płakała, brzuszek miała mięciutki, w pieluszce sucho, wyprzytulana była, nie wiem dlaczego tak płakała,

Magdalena:
100 lat, zdrówka, miłości ,szczęsicia, radości ,spełnienia marzeń i kasiory oraz pociechy z męża i synka oby ci sie dobrze chowali :-D buzki

neciuszka: o odchudzanie chodzi ,chyba że coś nowego doszło

reklama
fifka ja tam na codzień nie zaglądam bo nie wyrabiam się :happy2: teraz gwiazda leży mi na kolanach i czka wcinając swoje paluszki :cool2: znalazłam już ale ja ćwiczyć nie mogę jeszcze :-( zostaje mi MŻ

Lam mała moze ma skok rozwojowy! Tragiczna sprawa...

skoki_rozwojowe.jpg
Tu gdzie jest niebieskie to jest skok i dziecko może być marudne, tak gdzie jest piorun to punkt kulminacyjny kiedy jest najgorzej...

Konrad ma teraz 18 tydzień i właśnie przechodzi skok... ah... czekam tylko aż sie skończy...

Necia no ja też mam tyko MŻ bo karmię i nie mogę trzymać diety... ale sobie troszkę ćwiczę. A wątek dopiero wczoraj został założony kochana więc miałam prawo nie wiedzieć ;-)

Ostatnia edycja:
fifka ja też karmię tylko dokarmiam jak glodna jest bardzo i na noc ma dostawac do pelna. od 3 dni po próbach cwiczen i godzeniu sie z malzem z jednej strony brzuch mnie boli :-( skubana juz sie nieziemsko wierci ciezko cos napisac z zabka na kolanach

fifka: a może to i to bo stała sie bardziej ruchliwa, więcej sie rozgląda, fascynyje ją światło, i coraz więcej sie smieje wtedy jak nie płacze :tak:
A mamy zmienić mleko na HA bo małej te kroski nie schodzą i może to alergia, zobaczymy za tydzien szczepienie i mysle ze jak to prze mleko to juz jej zejdzie a jak nie to coś innego trzeba mysleć.

a co robisz jak tak Konradek płacze, bo przytulanie, noszenie nic nie daje a mi sie serce kroi jak ona tak płacze a ja nie moge nic zrobić
Pępuszek jej się prawie zagoił i ten zierniniak tak jakby pękł

Oj znam to... ja ostatnio mało na rękach noszę bo mały sam sobie lubi leżeć obok mnie na wersalce to korzystam z pisania na forum :-) Idę sie ubierac póki mały jeszcze śpi!

I indyczka odmrażam! Zrobie dzisiaj na grillu na obiad :tak:

Lam jak nic nie pomaga to włączam suszarkę i go suszę! Pomaga :tak: Albo w chustę wsadzam, zakrywam buzie małemu i spaceruję to wtedy usypia taki przytulony. Ale tylko w chuście... na rękach nie chce.

ja ma dzisiaj obiad z głowy, wczoraj zrobiłam wieeelki gar zupy fasolowej, aaa idę brzucha pstryknąć

Miq boze jak ja bym sobie zjadła zupy fasolowej albo fasolki po bretońsku.... a nie mogę :no:

Pokaż brzuszek!
dlatego jem póki mogę:tak:
oto brzusio, dziwne w tym tyg przytyłam tylko 0,4 kg ale nie mam problemu z kupkowaniem, mam nadzieję, że mała ładnie rośnie

Załączniki

• 23 tc.jpg
    23 tc.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 26
reklama
neciuszka: no i jak godzenie z mężem poszło?? a brzuch to cie boli na nacięciu czy coś innego ?

fifka: a no ja jeszcze małej nie włożyłam do chusty, niby ćwiczyłam na lalce ale ta kołyska coś mi nie wychodzi ,miłam cie pytać, jak mały lezy w kołysce to mniej wiecej gdzie jego główka jest na twoim ciele i gdzie nóżki bo coś mi nie idzie to wiązanie

miq: ja tez chce brzuszek zobaczyć , brakuje mi takiego napiętego okrągłego brzuszka :-)

Do góry