reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Natka cieszę się że wszystko dobrzre:) Donosisz Michasia zobaczysz:tak:

Fifciu ale fajnie papusia. Ja jeszcze chce poczekac z wprowadzaniem jedzonka bo mały ładnie przybiera na cycolu.

Neciu Małgosia śliczniusia:)

DSC01027.jpgDSC01028.jpg

Pogadanka Igorka:0
https://www.youtube.com/watch?v=KH6ZCmPugTE&list=HL1337711531&feature=mh_lolz

Ostatnia edycja:
reklama
W czwartek idę do pediatry z małym to wtedy wypytam o te posiłeczki jak co i kiedy rozszerzać i ile podawać :tak: Bo na razie małemu marcheweczka bardzo smakuję!

Sun w takim razie zaciskam kciuki za sobotę! I za wizytę i za wyniki!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Belka nie mogę się doczekać kiedy zobaczę zdjęcia ukończonego kącika dziecięcego! :tak: Uwielbiam je oglądać!

Eve ja też mam teraz pełno płodnego śluzu... a na dzisiaj miałam termin @.... :-p To raczej nie druga owulacja... chociaż grom wie... to pierwszy cykl po porodzie

Necia
ja też dzisiaj sobie pazurki przypiłowałam! :-D Aż dziwnie się piszę na klawiaturze :-p

Iwasku no jaki słodki gaduła! :-) Ja też uwielbiam jak Konradowi się takie "Konwersację" włączają!

Miq nie są wielkie :-D Normalne!

A dzisiaj się troszkę zdołowałam... bo na "wystaranych" widziałam ten link -> Skoki rozwojowe w pierwszym roku życia niemowlęcia - Strona 2 - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety I Konrad jest aktualnie w takim skoku rozwojowym - 17 tygodni jakoś ma... a połowy rzeczy nie robi z tej listy... :no:

• Podpiera się na rękach i podnosi tułów
  • Próbuje uderzać zabawkami o stół
  • Zrzuca świadomie zabawki na podłogę - co najwyżej świadomi pluje smokiem...
  • Reaguje na własne odbicie w lustrze radością lub strachem - raczej się po prostu przygląda zdziwiony
  • Wymawia nowe dźwięki vvv,sss, zzz, rrr itd - o_O
  • Wyciąga ręce, gdy chce by je podnieść - nie podnosi... ucze go tego ale na razie tylko podciąga głowe do góry jak chce na rece - próbuje usiąść

Ciekawe jak to jest z tymi umiejętnościami... Na te podnoszenie to idziemy na rehabilitację no i na razie z brzuszka mały sie tylko przewraca z plecków na brzuszek jakoś nie chce...

Ael gratuluję ząbka!!! oby wszystkie wyszły równie bezproblemowo!!

Fifka ślicznie Konradek otwiera buziunię!! kochany jest :*

IWASKU jak słucham Igorka to tak jakbym słyszała Bartusia! :-D i też takie przejęte miny przy tym robi jakby co najmniej prowadził debatę na jakiś poważny temat |:-D

Eve a Ty to świeżo upieczona mężatka ja widzę!!! GRATULUJĘ :* co prawda wspominałaś, że niedawno brałaś ślub jak się przedstawiałaś na forum ale nie pomyślałam, ze aż tak niedawno :-p
A my dziś po pierwszej marcheweczcę... jak wkładałam łyżeczkę z marchewką to minę miał podobną jak Konradek za pierwszym razem ale jak wyciągałm to uśmiech pełną gębą! Podałam 4 łyżeczki i zobaczymy co z tego będzie :-)

Zobacz załącznik 467372Zobacz załącznik 467373

ja sie mogę pochwalić że mała przybrała w 2 tygodnie 0.5 kg i wazy 4180 :-), lekarka mówiła ze jak bedzie miesięcznie 1kg przybierać to super, pępuszek nadal do leczenia mamy innym przemywać płynem a jak to nie pomoże to będzie antybiotyk, pleśniawki zeszły ale trzeba nadal smarować żeby nie było nawrotu, a na buzi to trądzik i nic z tym mamy nie robić ,samo przejdzie

miq
: no nie wie mjak sie w ciązy maluje paznokcie u nóg, bo ja jakoś nie malowąłam ,ale za to mąz mi w ostatnium miesiącu ciazy obcinał bo ja już nie dawałam rady :-)także moze niech ci twój chłop jakieś wzorki zrobi ;-)

natkusia:
cieszę sie ze u ciebie dobrze, dbaj o siebie, odpoczywaj i donosisz do terminu, a waga sie nie przejmuj skoro jest wszystko oki to waga o niczym nie świadczy

fifka: do twarzy Konradkowi z jedzonkiem, wygląda uroczo :tak:
Ael: widocznie twoj mały przystojniak ma dobrą przemianę materii skoro tyle je a tak sgrabnie wygląda :-), moja robi kupke raz dziennie ale za to wielkąąąąąąąą,gratuluje pierszych ząbków

Iwasek: NO jaki Igorek dojrzały i przysojny, panieniki sie na nim pewnie na ulicy oglądają

neciuszka:
twoja na brzuszku spi ? a moja ani razu na brzuchu nie spała, no chyba ze na moim lub męża ale tak sama to nigdy, słodziutak z niej kruszynka ,
Ja jem pomidory, ogórki ,sałatę, naet dzisiaj zjadłam schabowego w panierce i raz korniszonego ogórka, i małej nic wiec póbuję dalej coś nowego jeść,

sun,kwiatuszek: nie ma bata żebyście nie były w ciązy, kibicuję wam i życze zeby to sie w koncu stało trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&& oraz
nowej starsczce żeycze równiez fasolki
magdalena: gratulacje pierwszysch łyżeczek jedzonka , buzki dla szkraba małego
fasolka: widziałm album z fotkami, i super Łucja sie rozwija, piękna kobieta rośnie :tak:
fifka: ja czytałam zeby na te skoki rozwojowe tak sztywno nie patrzeć bo dzieci w różnym tempie sie rozwijaja to raz, a dwa to że moze byc ze przy następnym skoku on zrobi to co nie robił ostatnio i jeszcze dodatkowo coś co cie zaskoczy
mam juz chustę i pożyczyłam lalkę żeby na niej testować wiązania, macie dobrego linka do techniki wiązania kołyski ,bo to mnie najbardziej interesuje, a czy w pozycji kieszonki moge moją już nosić ???

a zapomniałam napisać że dzisiaj siedziałm z małą i ona ponad 3 godziny na cycku siedziała, ona zasypia jak ją przystawiam i bardzo mało śsie mimo ze ja pobudzam, rozbudzam a jak ją oderwę to głodna

Ostatnia edycja:
Lamiav mozesz w kieszonce nosić bez problemu! A instrukcje wejdź na Youtube i wpisz tam "wiązanie chusta kieszonka" ja się na filmikach uczyłam wiązań :tak:

Co do skoków to ja niby wiem o tym... ale dla mnie to jakiś kosmos :szok:

No no Ada ślicznie przybrała! :-D Będzie duża baba z niej! :tak:

Magdalena cudownie wygląda! Fajne są te pierwsze karmienia! Zobaczysz! Bartuś to też głodomorek! Szybko polubi marcheweczkę! Ja z owocami długo będe czekać zeby najpierw nauczył się jeść warzywa, bo jak zasmakuje w słodkim to kaplica...

Madziu moje pytanie jedno, ale nie weź tego jako atak: Czy Bartuś nie za dużo waży na swój wiek?
Wiele dzieciaków z października jeszcze nie osiągnęło takiej wagi jaką ma Twój Bartek.

Pediatra nie ma żadnych przeciwskazań. On waży dużo ale on jest długi strasznie! Aktualnie wszystkie ubranka nosi w rozmiarze 74. Poza tym mamy porównanie ze zdjęciem męża i wyglądał identycznie, ja też do chudziutkich nie należałam. Moja chrześnica waży tyle samo a jest zaledwie 3 tygodnie starsza, poza tym jest dziewczynką. Zresztą w tym miesiącu bardzo mało przytył. Poza tym jak ja go rozbiorę to każdy mówi, że w ubraniu wygląda na dużo grubszego.
W tym miesiącu nie przytył za wiele ale dokładniej dowiem się za tydzień!
Kupki robi OK, rozwija się prawidłowo więc dlaczego miałby ważyć "za dużo"? Tą największą wagę osiągnął na cycku...
Zobacz załącznik 467376

Ostatnia edycja:
fifka: a masz linka do tych filmików na you tube? bo ja szukam takiego wiązania gdzie mozen karmić piersią tak jak ty nosisz Konradka ale nie moge znaleźć takiego filmiku zeby to dobrze było pokazane

reklama
Do góry