reklama
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Miq witamina K (albo rutinoskorbin z 3-4 tabletki - można w ciąży) i zimny okład na czoło i zatoki (zamocz ręcznik i połóż na twarz)
ma_gdalena
Bartusiowa mama...
Głowę pochyl do przodu, oddychaj ustami i uciskaj nos przez ok. 10min!! Albo zimny okład na czoło, górę nosa i kark jednocześnie!! ;-)
Fifka a ja się muszę pochwalić, że wybieram się dzisiaj z Bartusiem na pierwszy spacer w chuście :-) troszkę się stresuję bo wiem, że ludzie będąsię na nas krzywo patrzeć a ja nie lubię zwracać na siebie uwagi ale przeżyję
Fifka a ja się muszę pochwalić, że wybieram się dzisiaj z Bartusiem na pierwszy spacer w chuście :-) troszkę się stresuję bo wiem, że ludzie będąsię na nas krzywo patrzeć a ja nie lubię zwracać na siebie uwagi ale przeżyję
Ostatnia edycja:
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Miq ja kiedyś miałam często krwotoki... ale odkąd nie biorę aspiryny jak ręką odjął...
Magdalena będą patrzeć ja na początku się krępowałam a teraz sie śmieje z nim ludzi jak na mnie patrzą Raczej ze złymi opiniami się nie spotkałam za to słyszałam wiele pochwał za takie noszenie dziecka
Rozmyśliłam się jeśli chodzi o sklep... jest szaro i ponuro a do tego deszcz pada... poczekam na męża to pojedziemy autem...
Magdalena będą patrzeć ja na początku się krępowałam a teraz sie śmieje z nim ludzi jak na mnie patrzą Raczej ze złymi opiniami się nie spotkałam za to słyszałam wiele pochwał za takie noszenie dziecka
Rozmyśliłam się jeśli chodzi o sklep... jest szaro i ponuro a do tego deszcz pada... poczekam na męża to pojedziemy autem...
[h=6]No wróciliśmy ze szczepienia i spaceru (chociaż pogoda mimo słońca, szkoda gadać...). Weszliśmy do gabinetu, usadziłam małego i zaczęłam rozbierać. Poprosiłam pielęgniarkę by mi pomogła bo to moje małe kochane zaczynało się czorcić. Rozbieramy na leżąco a Wiktor jak zwykle fiku mik i już leży na brzuszku, raz dwa się podniósł po czym raz dwa siadł. Pielęgniarka która mi pomogła uwierzyć nie mogła. Pani trzymała małego ja wyciągnęłam pieluchy do zakrycia przewijaka i wagi.
Pielęgniarka ułożyła małego na wagę a ten hyc i się podnosi do siadu, także nie mogliśmy go zważyć a wyszło 8,5 kg ale na bank jest więcej, bo mały nie leżał po prostu bez ruchu ani minuty. Najlepsze było, jak pielęgniarka podniosła małego z wagi, obróciwszy go na brzuszek, a ten spryciarz złapał wagę i pociągnął w górę za sobą! I lekarka i pielęgniarki po prostu płakały ze śmiechu.
Ubrałam tylko w pampersa i trzymaliśmy małego podczas zastrzyku, jedna iniekcja w uda. Płakał tylko przy wkłuciu, potem cisza.
Ubierając go oczywiście znowu pomoc pielęgniarki, odeszła na chwilę a ten mi się odwrócił na brzuch i dawaj raczkuje do tej wagi, na wadze miarka, porwał ją i zaczyna się bawić. Kobity mi oczy przecierały, bo nie wierzyły że to takie silne, małe i dobrze rozwinięte.
Pytałam o żółtko, mówiłam, że Wiktor jeden posiłek z żółtkiem dostał i że na drugi dzień wyskoczyły mu 3 takie bąbelki jak kiedyś mnie za młodu. Kazała mi na razie odstawić i odczekać trochę.
No następne szczepienie po ukończeniu roczku, a za dwa miesiące na bilans :-)\
Kurde nie mogę przestawić czcionki....
[/h]
Pielęgniarka ułożyła małego na wagę a ten hyc i się podnosi do siadu, także nie mogliśmy go zważyć a wyszło 8,5 kg ale na bank jest więcej, bo mały nie leżał po prostu bez ruchu ani minuty. Najlepsze było, jak pielęgniarka podniosła małego z wagi, obróciwszy go na brzuszek, a ten spryciarz złapał wagę i pociągnął w górę za sobą! I lekarka i pielęgniarki po prostu płakały ze śmiechu.
Ubrałam tylko w pampersa i trzymaliśmy małego podczas zastrzyku, jedna iniekcja w uda. Płakał tylko przy wkłuciu, potem cisza.
Ubierając go oczywiście znowu pomoc pielęgniarki, odeszła na chwilę a ten mi się odwrócił na brzuch i dawaj raczkuje do tej wagi, na wadze miarka, porwał ją i zaczyna się bawić. Kobity mi oczy przecierały, bo nie wierzyły że to takie silne, małe i dobrze rozwinięte.
Pytałam o żółtko, mówiłam, że Wiktor jeden posiłek z żółtkiem dostał i że na drugi dzień wyskoczyły mu 3 takie bąbelki jak kiedyś mnie za młodu. Kazała mi na razie odstawić i odczekać trochę.
No następne szczepienie po ukończeniu roczku, a za dwa miesiące na bilans :-)\
Kurde nie mogę przestawić czcionki....
[/h]
sleepyhead9996
Fanka BB :)
magdalena: powodzenia! a ludźmi się nie przejmuj.. nigdy nie dogodzisz..
fifka: i dobrze, siedź w domu i popisz nam coś ciekawego
miq: podobno w ciąży często zdążają się krwotoki z nosa..
ael: zdolniacha mały don wiktorio jak nic
fifka: i dobrze, siedź w domu i popisz nam coś ciekawego
miq: podobno w ciąży często zdążają się krwotoki z nosa..
ael: zdolniacha mały don wiktorio jak nic
Ostatnia edycja:
Atan
♥ mamusia Amelki ♥
witam
miq slicznia niunia ;-)
magdalenko powodzenia ;-) na spacerku
fifka uu wspolczuje z malym..
sun &&&&&&&&&&&&&&;-*biedactwo a sio wredna @
Iwasku STO LAT !!
my jestesmy juz u babci w domku ;-) maly kilkudniowy wypad za miasto ;-)wiec bede rzadziej,,,
miq slicznia niunia ;-)
magdalenko powodzenia ;-) na spacerku
fifka uu wspolczuje z malym..
sun &&&&&&&&&&&&&&;-*biedactwo a sio wredna @
Iwasku STO LAT !!
my jestesmy juz u babci w domku ;-) maly kilkudniowy wypad za miasto ;-)wiec bede rzadziej,,,
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Ael no proszę jaki cwaniak się popisuję Udanego masz tego swojego bąbelka
Atan miłego pobytu u babci! :-)
Sleepy a o czym mam pisać...
Mój syn jak zasnął po 12 tak śpi do tej pory... zaraz 4 godziny... właśnie za to kocham chustę... nawet przy najgorszych bólach ta bliskość sprawia ze mały czuje się bezpiecznie i śpi... myślałam ze mam mało mleka ale skoro po jedzeniu zasnął na tak długo znaczy ze był najedzony :-) Ciekawe kiedy wstanie
Atan miłego pobytu u babci! :-)
Sleepy a o czym mam pisać...
Mój syn jak zasnął po 12 tak śpi do tej pory... zaraz 4 godziny... właśnie za to kocham chustę... nawet przy najgorszych bólach ta bliskość sprawia ze mały czuje się bezpiecznie i śpi... myślałam ze mam mało mleka ale skoro po jedzeniu zasnął na tak długo znaczy ze był najedzony :-) Ciekawe kiedy wstanie
reklama
Podziel się: