reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Iwasku 100lat.

A mala ma zaś nawroty już zaliczyłam deratologa dostałam kolejny drogi balam 400ml za 69zł z La Roche Posay LIPIKAR AP i emolium emulsje do kapeli kolejne 50zł. Wykończe się tej jej Atopowym zapaleniem skóry dzis idę do drugiego okulisty bo wczoraj byłam ale wogóle dziecka nie dotknęła i stwierdziła że ma zapchany kanalik łzowy i do przebicia i zdecydowalam się pójśc d inneg okulisty na 13.

reklama
IWASKU sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam! Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje Nam. Jeszcze raz, jeszcze raz, niech żyje, żyje nam! Nieeeeech żyyyyjeeee naaaam!!! :-)

Miq śliczniusia :*:*:*:* A zastanawialiście się już nad imieniem dla swojej księżniczki? Bo nie wiem czy już kiedyś pisałaś czy nie...

Mineralna
biedna ta Twoja Jowitka! Tyle się wymęczy :-( Bartusiowi też długo łzawiło oczko ale nasza pediatra mówiła, że w razie czego będzie go trzeba przepłukać a nie przebić!!
:szok::szok::szok:

A ja pojechałam po wędlinę, chleb i masło i jak zwykle poniosły mnie zakupy i kupiłam młodemu nową wanienkę :-p poprzednia jest już ciasna \:-p
Poza tym odebrałam na poczcie paczkę reklamową z HIPP'a i dostaliśmy słoiczek po 4 msc - "pierwsza marchewka" i łyżeczkę z Hippa! Próbkę herbatki granulowanej z kopru włoskiego i próbkę kremu na odparzenia! Poza tym masę kuponów rabatowych do Rossmana na produkty HIPP'a i kupon upoważniający do odebrania w Rossmanie następnej paczki reklamowej ze słoiczkiem i soczkiem :-)

Co ja pacze! Iwasku ty mój, :* ;) Sto lat dla ciebie i setki dzieci!:)

Znowu was nie nadrobię:( Byłam dziś u pediatry bo mały był jakiś dziwny, niespokojny, marudny, ulewa, raz nawet zwymiotował i ma rzadkie kupki (Boże.. wiedziałam, że kiedyś zacznę gadać o kupkach z pełną fascynacją, ale nie wiedziałam że tak szybko;P). Zrobiliśmy patronaż i wychodzi na to, że młodzież zdrowa jak ryba ale ma kolki.. Także super. Dostaliśmy jakiś proszek z bakteriami czy coś i może pomoże.. Teraz mam chwilę bo padł po 4h płaczu z rana.
Powiedzieli mi ile kosztują te szczepionki wszystkie! Ja nie wiem jak my to zrobimy przy okazji remontu:( No ale nic, najwyżej nie będziemy jeść do końca maja.. Nawet mi dobrze zrobi na te moje nadprogramowe 10kg..
Szczepiłyście na rotawirusy i coś tam jeszcze?? Boje się tych szczepionek:/

Aa.. I ma 2 tyg i waży 4,07kg:)

cześć dziewczynki

Iwasek: wszystkiego naj, naj naj z okazji urodzin. dużo miłości i pociechy z synia oraz kasy , zdrowia i spełnienia marzeń

magdalena:
a skad masz taką paczkę raklamowa? ja tez bym chciał dostać :tak:

mineralna: oj współczuje tyle sie męczycie z ta skórą u małej a teraz jeszcze te oczka, oby szybko jej przeszło .
a jak mąż i jgo dzieci wszystko dobrze ?

miq: gratuluje malutkiej po raz któryś :tak:niech ładnie ci w brzuszku rośnie, tam chyba widziałm jej kręgosłupik tak ?

slyp: no ja tez sie zastanawiam nad tyi szczepionkami, za 2 tygodnie mamy obowiązkowe szczepienia, a te dodatkowe to nie wiem czy szczepić czy nie.
Oj biedaczysko całyujemy Filipka wbrzuszek żeby kolki szybko zniknęły .
A jak wyglądają jego kupki, bo u mojej tez jakieś mi sie nie podobają, nie dość że jest jednorazowo na 24 godziny to jest je tak dużo że aż zadziwia, i jest taka wodnista i żółta , wczesniej miała takie papki musztardowe
A nie nadrabiasz to ci napisze jeszcze raz dawaj fote Filipa bo Adriana sie z nim stęskniła :-)

Ostatnia edycja:
Lam: Na te kupki to mi powiedziała pediatra że to są przejściówki. Czymkolwiek jest to ustrojstwo to mówiła to z uśmiechem na twarzy, więc przypuszczam że normalne i przejdzie. Nasze maluchy w podobnym "wieku", więc myślę, że u ciebie jest to samo. A są dokładnie takie jak piszesz.
Zdjęcia mojemu płaczkowi nie mam kiedy zrobić! Serio;P Albo mi śpi tak jak teraz (odsypia pewnie ten ryk poranny), albo się zanosi i trzeba go nosić itd..
Ale kupiliśmy karuzelę tę co ma fifka i super się sprawdza! Mały już potrafi się na niej skupić i sobie patrzy:)
Pokaż lepiej swoją księżniczkę:) Pamiętaj, że jak będziesz małą uczyć jak się nazywa, to wal już moje nazwisko- po co dziecku mieszać;)

Magdalena imię wybraliśmy zanim jeszcze mała zamieszkała w brzuszku:tak: będzie Lilianka (co wzbudza powszechne zdziwienie, nie wiem czemu a teściowa ani razu nie zapytała i imię wnuczki)
sleep my z mężem zdecydowaliśmy, że nie będziemy szczepili małej na te dodatkowe szczepienia, nie dlatego, że nie ma kasy ale takie mam przekonania
lamiav tak tam widać ładnie kręgosłupik, a mąż na usg nawet wypatrzył przekrój pępowiny, powinna składać się z 3 naczyń i taka była
dziewczyny pamiętacie jak to było u Was z kością udową (FL)? nasza mała ma nieco krótszą niż skazuje wiek płodu, ale lekarz powiedział, że wszystko w normie

slyp: a to mnie troche uspokoiłaś tymi kupkami, ale i tak w sode mam kontrole wagi małej i zapytam ak dla spokojności
Moja wg ojej wagi waży tez juz ponad 4 kg .
Masz szczęście że masz krótkie nazwisko :-) bo dwa imiona małej juz duzo miejsca zajmują ;-)
A jak wam w nocy śpi mały, bo moja dzisiaj od 1sej to budziła sie co 2 godniny, z czego około 20 minut jedzonko około 30-40 usypianie i ledwo padłam na łózko już słysze ze mała marudzi i jeść chce, a jadła po około 50 ml i tak do 9 rano

miq: moja miała długa kość udowa, powiem ci ze te usg to róznie bywa, mówili mi że ma dużą główke i panikowałam, a w dzien porodu wyszło ze 3900 waży a jak sie urodziła to wazyła 3550 wiec nie ma co panikować, wydaje mi sie ze na róznym sprzęcie , różnie te pomiary wychodza a jeszcze jak inny lekarz mierzy to tez ci inaczej powie

reklama
wiecie ja taka panikara jestem:zawstydzona/y:
chciałam Wam zrobić zdjęcie co moja mała dzisiaj wyprawia, ale zdążyła mi uciec łobuziara, biega czy co ona tam robi po całym brzuchu

Ostatnia edycja:
Do góry