reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifko a probowalas klasc go na brzuszku na swoich kolanach albo na piersi i masowac plecki na odcinku ledzwiowym? Mojej kolezanki synek mial straszne kolki i to mu pomagalo bardziej niz masowanie brzuszka ale pamietam, ze byl jakis trik, zeby lezal do ciebie plecami wyluzowany a nie do konca na brzuszku, zeby tam nie sciskac za bardzo. Bidulek biedny malenki. Mam nadzieje, ze wkrotce wam minie!
a herbatka z kopru to tu jest standard dla matek karmiacych, bo nie dosc, ze jest swietna na uklad pokarmowy malucha to jeszcze pobudza laktacje :)

reklama
Olciu IWASEK ma racje ;-) a co do Bartusia to lepiej to wypluj! Bo zazwyczaj jak zasnął wieczorem to jego pierwsza pobudka miała miejsce koło 5 rano a ostatnio już przed 24 i próbuję walczyć ale parcie na sen jest silniejsze :-p

Ja uciekam oglądać YOU CAN DANCE a potem nowy odcinek "Plotkary" i spać :-p jeszcze w między czasie wróci mężuś więc będzie trzeba goo obsłużyć :-p
Dobranoc! :*:*:*

Pok tak to jest nasza standardowa pozycja przy kolkach - ja leże a mały na mnie brzuszkiem do brzuszka przytulam go mocno i masuję plecki. Albo robimy samolot czyli kłade go na rękach brzuchem do dołu i tak chodzę po domu, bo wtedy on w takiej pozycji gazy uwalnia bo pupkę ma wypiętą a jednocześnie brzuszka nie uciskam. Kiedyś jak był maleńki to czasem robiłam mu kąpiel ciepłą bo woda też pomagała na takie dolegliwości. A dzisiaj z kolei robiłam mu cały dzień ciepłe okłady na brzuszek i masaże... ale już wieczorem było dobrze :tak: Mały był wesoły,a teraz zjadł i poszedł spać! To mu coś z mojej diety zaszkodziło bo od ostatniego miesiąca juz było wszytko dobrze...

Magdalena
no ja 15 czerwca obchodzę rocznicę testu... robiłam go dwa tygodnie po spodziewanej @. Jakiś czas temu czytałam swoje wypociny na forum... piękne chwilę... :tak:
Dobranoc!

Iwasku no cóż... to są właśnie te mamy które swoje życie by oddały za nasze skarby... macierzyństwo to piękna chwila... mężczyźni nawet najbardziej kochający swoje dzieci nie odczuwają tego tak jak my... te dzieci są częścią nas :tak: To prawdziwy dar!

Olcia no kombinuj! Później fajnie jest mieć zatrudnienie na stałe zwłaszcza jak coś jest nie tak i trzeba na zwolnieniu siedzieć.... choć u ciebie będzie wszytko dobrze i tego ci życzę! :*

Malutki już zasnął na noc! Cichutko i spokojnie, bez płaczów z uśmiechnięta buźką... moje maleństwo... ja też zmykam do niego! Dobranoc!! :*

no i zapomnialam co mialam napisac... napewno
ael wspolczuje chomiczka

ja dzis stracilam moja jedna zabke zostaly mi 4 tylko w akwarium ...

dobranoc niunia zasnela przy cycu padla ;-)

Ostatnia edycja:
ooo ktoś tu 18 ma:) 100 lat 100 lat !!!!
dzisiaj spania nie było, mała obudziła się o 7 i buszowała po brzuszku:szok:
wkleję Wam zdj z usg 3D, lekarz sam nam włączył i trochę sobie na małą popatrzeliśmy ale mówił, że jeszcze za mała jest, dlatego takie niewyrażne, ale nosek, buźkę, rączkę i nóżkę widać (ta ciemna plamka to samo wyskoczyło na usg, musiałam się wypytać lekarza, ale mała ma śliczną buźkę) na drugim zdj widać serduszko z komorami i przedsionkami a na następnym widać tętnicę

Załączniki

• DSC_0052.jpg
    DSC_0052.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC_0053.jpg
    DSC_0053.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 31
Witam :-)

Kochane od wczoraj rozkręca się @... ale póki co idzie to strasznie wolno.... na razie mam upływy... ale mam nadzieje, że dzisiaj już zawita ta @....

Mig fajna ta wasza niunia....;-)

IWASKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!

Witajcie!
Miałam zamiar być z Wami na bierząco, ale chyba nie dam rady :sorry:
mig no super fotki! Jakie te nasze Maleństwa już duże są. A wczoraj widziałam zdjęcie brzuszka. Śliczny!
Iwasku 100 lat!
A ja idę troszkę ogarnąć bałagan i zajrzę później!

reklama
Do góry