reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Hej dziewczyny

IWASEK, Fifka, dzieki za link do filmu... normalnie TAK PLAKALAM.... to byl wrecz szloch:-( jejkuś, ileż ja bym dała, żeby to maleństwo zabrać od tej kobiety!!! wzięłabym go i już nigdy nie dałabym mu zrobić krzywdy... a tej babie to nie wiem co bym zrobiła jakbym tam była:no: na pewno byłoby to coś z działu zakazanych:no:

Fifka a dziękuję, ząbki myje się całkiem śmiesznie, no bo jak może wyglądać mycie dwóch ząbków :p a Julii też się podoba bo pasta smaczna :-)

Sleepy, Ael, Pok ja karmię butelką niemal od samego początku, więc ja Wam powiem jak to jest z tym karmieniem :) Karmienie na żądanie w pierwszych miesiącach życia jest tylko przy karmieniu piersią!!! Wtedy karmienie na żądanie jest jak najbardziej wskazane, wiadomo, że na początku maleństwo wisi na cycku większość dnia/nocy, ale z czasem się to normuje :) Natomiast przy kamieniu sztucznym trzeba zachować te 3 godzinne odstępy ze względów zdrowotnościowych. Dość różni się od mleka matki, jest bardziej kaloryczne i syte, i gdyby tak dzieciątko było karmione częściej niż co 3 godziny można by mu było tym zapchać i zepsuć jelitka...
Seepy Moja Julia też od początku była takim małym głodomorkiem, wiem, że ciężko jest powstrzymać się od podania mleka, kiedy dziecko płacze i wydaję się, że jest głodne. Ale skoro mówisz, że zdarza mu się ulewać to moim zdaniem wystarcza mu ta ilość. Ja 120 robiłam dopiero po skończonym 1 miesiącu albo nawet i później z tego co pamiętam. A pamiętaj, że Filipek może płakać z wielu innych powodów, nadmiar bodźców, chęć bliskości z Tobą itp. potrzebuje się wyciszyć i uspokoić a do tego najlepsze u noworodka jest ssanie, dlatego dzieci karmione piersią z początku wiszą tak całymi dniami na tych maminych cycach. To nie jest ssanie tylko dla pokarmu, ale w dużej mierze też dla samego ssania, a przy butli niestety tego nie ma.... 10 min i po butli... i gdzie to dalsze ssanko? dlatego płacze i szuka a Tobie wydaje się, że jest głodny... Z tego co wiem, Twój Filipek ssie kciuka, ale myślę, że dobrym pomysłem mogłoby być namówienie go do smoczka :) z kciukiem na początku nie jest tak łatwo kiedy rączki ciągle latają we wszystkie strony bez jego wiedzy i kontroli :) a ze smoczkiem byłoby łatwiej i zaspokoiłby tą silną potrzebę ssania :)

Eve trzymam kciuki!!!! oby była wyyysoka :tak:

Aaaaa jeszcze wrócę do Sleepy :) Oczywiście to karmienie MM co 3 godziny nie musi być takie ściśle rygorystyczne :) jeśli Filipek będzie czasem głodny już po 2,5 czy 2 godzinach jak najbardziej można mu podać to mleczko :) tylko, żeby to się nie stało rutyną :)

dobranoc :)

To witam w klubie kochana. JKa tak się rozpłakałam że nie mogłam się uspokoić Biedny maluszek.

Ael nosideł nie polecaja do roku bo niestety nie trzymają dobrze . Kiepskie trzymanie pupy i kręgosłupa. DLatego się zdecydowałam na hustę. Nosidełko mam takie na stelażu i od roku zalecają noszenie.

Dziewczyny nieziemsko się wkurzyłam na naszą służbę zdrowia !! Byłam u lekarza nawet nie zobaczyła mojego ucha tylkko dała skierowanie do laryngologa ! Po czym babki w rejestracji mi mówią że mam przyjść za dwa tygodnie ! a przecież mnie boli teraz ! Więc postanowiliśmy z małżem jechać na izbę przyjęć laryngologiczną do szpitala. Ale tam pani mi powiedziała że mi nie pomoże bo mam skierowanie do poradni !! No co za świat ! :( A mnie już tak boli że nic nie umiem zjeść oprócz kaszki dla dzieci ! Masakra

bo u ciebie pelno materialu wisi a ja ledwo zawiazalam kieszonke wlasnie z kobieta gadalam odsylam jej i jak zatwierdzi ze nie zniszczona to mi napisze ze mam doplacic roznice do tej wiekszej tylko tamta w jednym kolorze jest...mam nadzieje ze przysle mi wieksza

macie jakis sposób na jej szyjke ?Zobacz załącznik 465077bo iwasku masc jakos na szyjke nie pomaga..Zobacz załącznik 465078olika robilam chydro robilam i bepanthen

Ostatnia edycja:
Sun - nie wiem albo nie doczytałam albo nie pisałaś ... :> robiłaś test i wyszedl negatywny to wiem ale czy dostałaś okres?? może jeszcze nie wszystko stracone! poczekaj jeśli @ się nie pojawi zrób drugi test!!

Kochana fakt nie dostałam jeszcze @ i temp. idzie do góry, ale test wyszedł negatywny, a po drugie w poprzednim cyklu też tak miałam... Fakt, brzuch raczej nie boli tak jak zaraz przed @... ale myśle, że lada dzień się pojawi...

Dziewczyny nieziemsko się wkurzyłam na naszą służbę zdrowia !! Byłam u lekarza nawet nie zobaczyła mojego ucha tylkko dała skierowanie do laryngologa ! Po czym babki w rejestracji mi mówią że mam przyjść za dwa tygodnie ! a przecież mnie boli teraz ! Więc postanowiliśmy z małżem jechać na izbę przyjęć laryngologiczną do szpitala. Ale tam pani mi powiedziała że mi nie pomoże bo mam skierowanie do poradni !! No co za świat ! :( A mnie już tak boli że nic nie umiem zjeść oprócz kaszki dla dzieci ! Masakra

Kochana w takiej sytuacji poszłabym gdzieś prywatnie... bo ta nasza służba zdrowia na NFZ to jest do d..y :tak:, a skoro Cię boli to nie ma na co czekać...

Ael ja już dawno wysłałam pieniążki i mam od Ciebie potwierdzenie, że doszły... tak więc wykreśl mnie z tych spóźnialskich :-D

Atanku jejku a co tej Twojej córeczce się zrobiło na tej szyjce... :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Sun nie załamuj się jeszcze :) coś mi się kojarzy że któraś z dziewczyn też nie miała od razu pozytywnego testu :) nie ma @ więc jest szansa !:*:*:* trzymam &&&&&&&

Do góry