reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magdalena no to bardzo długi! Mój jest teraz w 68! To ma odrobinę luzu ale 62 już stanowczo za małe... :tak: Jak ja ostatnio nałożyłam na próbę body 74 bo kupiłam to ma je prawie do kolan więc jeszcze sporo mu brakuję :-D

Ależ te foteliki drogie..... Konrad waży na razie ponad 6 kg więc jeszcze długo pojeździ w ty co mamy teraz (on jest do 11kg) więc na razie się nie rozglądałam.... ale tych co pokazałaś to ceny są kosmiczne... :szok:

reklama
Atanku jak najbardziej ;-) wiązanie na podwójny X jest od urodzenia!
chustomania podwójny X
tutaj nawet pisze na początku!

Fifka bo ja szukam fotelika, który ma 4 gwiazdki z testach zderzeniowych dlatego one mają takie ceny! Bo ten który wybraliśmy tak szczerze to wizualnie za bardzo mi się nie podoba! Ale tych właśnie z 4 gwiazdkami w takich cenach jak ja pokazałam jest zaledwie kilka bo potem to już tylko w zwyż!! :nerd:

Kwiatuszku ja właśnie z tej fimry mam chustę! Nosidełka nie są złe ale dla większych dzieci a chusty można używać od urodzenia! Ja się zdecydowałam troszkę późno ale wiem, że w przyszłości przy drugim dziecku na pewno będę z niej korzystać znacznie wcześniej

Kwiauszku dla dzieci które same siedzą są dobre ale nie dla maluszków które są jeszcze wiotkie... Ogólnie to nie chodzi o to ze nosidła są w ogóle be fe i w ogóle... tylko one są dla starszych dzieci...

Atan
nie powinnaś nosić jeszcze w X (czyli tak zwana koala) jak Amelka głowy jeszcze nie trzyma (przynajmniej tak pisałaś). Ale możesz ją zawiązać w kieszonkę.Wtedy mała ma podparcie dla główki i jednocześnie jest pionowo i będzie coś widziała! O tak właśnie jak Magdalena na zdjęciu.

O tu ładnie widać:
kangurek_k.jpg

Magdalena ja tam nie wiem... u mnie jest adnotacja ze dziecko musi samo głowę trzymać... I to jest fakt bo jak ja swojego małego wiąże w te X to widzę że mui sie bardziej wysilać żeby głowę trzymać... a Amecia głowy nie trzyma więc lepiej żeby sobie krzywdy nie zrobiła przy jakimś schylaniu.

O matko... ja chyba poszukam jak tak używanego fotelika w dobrym stanie... bo ja nie mam skąd 1000zł na fotelik wziąć... :no:

Na pewno będziesz nosić więcej jak będzie mały straszy! Wtedy na boku będziemy wiązać zapewne :tak:

Ostatnia edycja:
Kwiatuszku nosidełka złe nie są, są po prostu powszechniejsze i łatwiejsze w obsłudze. Jak Fifka pisze, ludzie się boją bo źle zawiążą. Nosidełka nagle nie mogą okazać się złe, bo weszła chusta na rynek. Moim zdaniem nosidełka są też dobre i z powodu ciężaru dziecka również dopasowują się do naturalnego położenia ciała. Nosidełka są po prostu sztywniejsze i nie trzeba się tak bawić z wiązaniami jak w chuście bo są normalne zapięcia.

Kwiatuszku i Ael Trzeba mieć jeszcze na uwadze ze w nosidełku się nie nachylisz bez trzymania dziecka. A w chuście możesz zasuwać nawet na kolanach a dziecko nawet się nie ruszy :tak: Po prostu jest lepie trzymane i według mnie bezpieczniejsze... no i co do ciężaru to chusta rozkłada go na całej powierzchni pleców a nosidełko opiera się na ramionach przez co kręgosłup szybciej się męczy. W chuście nawet jakbyś zdjęła te pasy z ramion to siła ścisku dziecko będzie trzymać przy tobie. :-) No i chustę można wiązać na wiele sposobów! Na plecach, na brzuchu, na boku... mozesz posadzić dziecko lub położyć itp. Nosidełko ma też swoje plusy (łatwiejsze zakładanie choćby) ale trzeba pamiętać ze dziecko może w nim być jak już samo siedzi.

Atanku
i jak małą przywiążesz to jedną połą mozesz jej główkę złapać żeby jej nie latała o tak:

Ostatnia edycja:
Wiesz co to lepiej kupić nowy ale tańszy bo nigdy nie masz pewności czy dany fotelik nie brał udziału w jakimś wypadku! Mogła to być nawet jakaś stłuczka gdzie po foteliku nie można nić stwierdszić bo wygląda jak nowy ale jednak... tyle te tańsze szukałabym bez testów niżeli ze złą oceną bo po prostu czasami może i dobry fotelik w ogóle nie brał udziału w testach bo firma nie miała na to pieniędzy! ;-)
Ja sobie pozwolę tylko i wyłącznie dlatego, że BAartuś dostał dość sporo pieniążkó na chrzciny i kupiłam parę rzeczy dloa niego a taką sumę zostawiłam właśnie z myślą o foteliku! W innym wypadku raczej też nie mogłabym sobie pozwolić na taką cenę :sorry2:

Atanku a co do chusty to Fifka może mieć rację bo ja posiłkowałam się tą stroną a ona ma jednak dłuższe doświadczenie z chustami ;-)

Ostatnia edycja:
Fifka, w nosidełku mogę się nachylić, bo rączki dziecka nie są wyciągnięte "na wierch", tylko są pod zakładką, a ta zakładka jest przypinana do szelek. A czy obciążenie duże, mamy takie szelki które rozkładają ciężar na całe plecy, nie tylko na ramiona i górę pleców.

Ael no widzisz, bo to też zależy jakie masz nosidełko...moje nie ma takich bajerów i jak porównuje go z chustą to nieba a ziemia! :tak: No ale ja nawet jakbym chciała to Konrada nie mogę jeszcze w nosidełku nosić...

reklama
uff .. skończyłam nadrabiać !:p tak więc :

OLCIU ELEGANCKO!! GRATULUJE JUŻ OFICJALNIE :-)

A tak poza tym to walnę Ci focha bo mi na smsy nie odpisujesz!

Już sie kochana tłumacze .. :) dostałam telefon firmowy i zrobiłam przekierowania z prywatnego żeby nie nosić dwóch... niestety przekierowania nie obejmują smsów tylko połączenia głosowe ... już wysyłam Ci pw z nowym numerem :)

Olciaa gratki !! Wiedziałam że będzie już wyraźna ! :*

Fifka trzymam kciuki ! Na pewno zdasz :)

Eve życzę szybkiego opróżnienia kartonów ! :)

Ja jutro mam kolosa także dziś trzeba trochę się pouczyć :( a o 16 idę na 30stkę brata i będzie imprezka :-) Także nie wiem czy jutro będę coś umiała ;p

Gocha i jak kolokwium ?:> zaliczone !?:p

Olcia GRATULACJE :*
Dbaj teraz o Was :-)

Fifka &&&& za egzamin :)

A do mnie przyszła dzisiaj @. I cieszę się jak nigdy ;-)
Bo to pierwsza @ bez leków (bez Duphastonu i bez Luteiny).
Czyli efekty laparo już coraz wyraźniej widać :-)

W tym cyklu muszę obniżyć poziom TSH i prolaktyny (będę walczyć z hormonami ;-)).
A w następnym mam plan "zafasolkować" :-p:-D

To ja póki co trzymam kciuki za następny cykl :* jak tylko pod koniec tygodnia odbiore wyniki badań które wykażą wzrost bety od razu wysyłam fluidki !!:*

kochana ja liczę na Ciebie, pyscka, aga_27 że w czerwcu ogłoszą II piękne kreseczki na teście.... ale na mnie raczej nie liczcie...

Ja to miałam maleńki brzuszek przy Ael! :rofl2:

Jestem 3 dni po owu i dzisiaj lekko krwawię :szok: co za cholera...

Fifka kiedy teścik robisz ?:> :>

a tam bede do jutra czekac. juz wam pokaze :)

Zobacz załącznik 464232

Gratuluję dziewczynki !!:) aż niewiarygodne że te zdjęcia aż tyle pokazują....

Czesc Dziewczyny :):) jestem tu nowa :) tak sobie siedze i czytam wasze posty i jakos przyjemnie mi sie robi,ze kobitki potrafia tak fajnie sobie pomagac!!! Rowniez ciesze sie za te dziewczyny,ktorym tescik pokazal 2 grube kreseczki i mam nadzieje,ze i mi tez sie uda :) SUN7 i Pyscek- bardzo milo czyta sie Wasze posty:-)

Cześć Kobietki :)
można do Was Kochane dołączyć?:D my z mężem od 8 ms staramy się o pierwsze upragnione dzieciątko i dalej jesteśmy w oczekiwaniu :)

Hej dziewczyny :) to jeszcze ja chciałabym się tu dopisać :tak:
(...)
Fajnie ze Was tu znalazlam, bo jakos latwiej mi gadac z dziewczynami ktore tez sie staraja o fasolki:-)

Witam wszystkie nowe staraczki na pokładzie !:) Życzę szybkiego zafasolkowania !!:) :*

Fasolka tulę a małża to patelnią albo czym bo kapec za słaby chyba że drewniaka masz ;-) a z głowy myśli to ja ci wygonię chyba powoli kobito wszystko jest dobrze dzieci urodzone w terminie trzymają główkę nie odrazu a twoja Łucja przecież wcześniak i dopiero weszła w wiek niemowlęcy tak naprawdę. także wystawiasz tyłeczek mi ale już

Natkusia już się poprawiam :) a ty kochana leż i odpoczywaj bo się martwię. jaką pościel zamówiłaś chwal się :-)

witam nową staraczkę :-)

siema cioteczki ;)Zobacz załącznik 464312
Zobacz załącznik 464313

moja nadal w pampersiakach w rozmiarze 0 poniżej 2 kg

Ucałuj swoją królewne !!:) Jak sobie radzisz z malutką :>

no wiec happy sa wieksze te 2 i pasuja akurat ;-) wiec wykorzystam te co mam i przejdziemy na trojki ;-)
a chcecie zdjecia nikt nie wola to dam sama ;-)Zobacz załącznik 464377Zobacz załącznik 464378tak zasypiam z przytulanka ;-
0 Zobacz załącznik 464379

Ale Amelka szybko rośnie !:) Jest podobna do męża czy mi się tylko wydaje :>:> ??

Dziewczyny ale my chcemy kupić łóżko dla nas, mnie i Pawła nie dla Wiktora :-D
Pisałam o polecenie łóżka nie łóżeczka :p sierotki moje :-)

Necia, Fasolka, Lamia, Atanku cudne te wasze dziewczynki! No po mamusiach urodach jak nic po mamusiach :-)

haha szczerze mówiąc ja na początku też myślałam że chodzi o łóżeczko dla Wiktorka i się zastanawiałam dlaczego tak wcześnie zmiana.... :p

ze specjalna dedykacja dla Ael :)

zdjecie z zeszlego tygodnia. od tamtego czasu urosl ciut ale nie sadze, zeby na zdjeciach bylo widac roznice.

Zobacz załącznik 464631
Ale malutki brzuszek !!:p, jakbyś luźniejszą bluzke założyła to prawie nie byłoby widać!! Czujesz już kopniaczki ?? :>

pok śliczny brzuszek!
Neciuszka to trzymam kciuki za okulistę!
Ja też swoim brzuszkiem się pochwalę. Skończyliśmy dziś 20 tydzień :-D
Zobacz załącznik 464637

Twój brzuszek też śliczny:* Taki zgrabniutki :* Chudzina jesteś !!:p

i jeszcze

Mineralna - czasem warto spróbować czegoś na własną rękę (oczywiście jeśli wiesz na 100% że to nie zaszkodzi) :) teraz tylko czekać aż małej całkowicie zniknie wysypka :*

Eve - zajmij się swoją kruszynką :* nie załamuj się przecież dopiero co rodziłaś, może Twój organizm jeszcze nie unormował swojej pracy! :*

Sun - nie wiem albo nie doczytałam albo nie pisałaś ... :> robiłaś test i wyszedl negatywny to wiem ale czy dostałaś okres?? może jeszcze nie wszystko stracone! poczekaj jeśli @ się nie pojawi zrób drugi test!!

Ael ten Twój przystojniak robi takie postępy , że aż wciska w fotel ze zdziwienia... :) aa i jakbyś mogła napisz mi na pw też info o tych paczkach :>

Wszystkim WAM bardzo dziękuję za pocieszenie :* Dzisiaj jest mi o wiele lepiej na duchu , razem z małżem rozmawiamy do brzuszka żeby fasolina się trzymała i była mocna :p Nie mogę się doczekać pt bo wtedy mam zrobić drugi raz bete ... Swoją drogą to ciekawa jestem czemu mi p. doktor nie kazała zrobić bety np dzisiaj, teoretycznie też już powinna się powiększyć biorąc pod uwage że tamta była robiona w sobotę ...

Do góry