reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magda u nas w Sośnicy jest taki sklep z jednej strony jest odzież używana a z drugiej nowe ubranka i ja wszystkie nowe kupiła bo w używanej nie umiem szukać ;p Ale pewnie kiedyś coś tam kupie :) Ale jak się ten sklep to nie wiem bo byłam tam pierwszy raz :) A jeszcze mam zamiar gdzieś za miesiąc kupić ubranka w tesco tym dużym w Gliwicach bo tam jest taki wybór że szok i takie piękne rzeczy !! Już mam kilka upatrzonych :) Nie mogę się doczekać

reklama
Piękne te wasze ciuszki! My się też musimy przejechać bo mam w jego rozmiarze trzy pajace i trzy bodziaki:zawstydzona/y: Ale dobrze, bo teraz chociaż wiem czego chce i czego potrzebuję..

Ael: No i widzisz.. Przedstawiasz mi kolejną, już chyba setną teorię. Mi w szpitalu kazali dawać tyle ile ma dni. Czyli 3 doba - 30ml. Jakaś znajoma położna mamy powiedziała, że tyle ile ma dni minus jeden. Trzecia powiedziała, że owszem, ale do 110 i potem stop na dłużej. Kolejna stwierdziła że mały wypił jej chyba na 3 dobę 60 i dopiero się najadł i o tyle mam prosić(wcześniej kłuciła się ze mną że na pewno nie jest jeszcze głodny tylko ja się nie umiem nim zająć..przeszło jej to gdy miała sama z młodym zostać..). Na następną dobę jakaś krowa wydarła się na mnie, że krzywdzę własne dziecko i go przekarmię i wg funduję mu wszystko co najgorsze.. o ja wyrodna matka.. Teraz ta co do mnie przychodzi pyta czy je 60, a ty radzisz jeszcze coś innego.. Ja zwariuje zanim tego człowieczka wykarmię należycie..

Hejko
Lilly jak chcesz to proszę....
Nagłasniajcie to! niech testują na niej najgorsze tortury swiata! - KWEJK.pl ALE NIE POLECAM!!!!!!!!

Olcia kochcana nie załamuj sie bo ja słyszałam do 9 tyg że mam się nie cieszyć bo wszystko się może zdarzyć , i tak jest ale powinnas być pełna nadziei kochana. Bedzie dobrze!!! Zobaczysz!

Ael Wiktor wymiata!!! Jeszcze niedawno pisałas że nie umie skoordynować ruchów ręka noga a on juz stoi!!!!!!! Rewelacja!

Fifciu mój tez tak robi i nie ma powodów do zmartwienia. Tylko nie sadzać i nie wspomagać a będzie gitarra:D

Sleep :D:D:D:D Oczywiście wypachnioony ,fryż zrobiony na przystojno :-D Chłopak gotowy:D Co do łepetynki to Iguś też szybko targał ja do góry aż się bałam ale wszystko było ok:) Nie masz się o co martwić :*****

Co do karmienia niestety nie pomogę bo karmię na żądanie i tyle ile potrzebuje tyle sobie szamie:)

Dziewczyny zakupoholiczki wszystko śliczne!!! Sama też nie umiem sobie odmówić kupowania małemu ciuszków:-D

Ostatnia edycja:
Gocha ah to Ty jesteś z Gliwic... czemu ja myślała że z Zabrza?? a co do Gliwickiego TESCO to uwielbiam je!!!!!!!! Uwielbiam tam małemu kupować ubranka i uwielbiam tamtą restauracje zaraz przy "Agacie"! Pycha jedzonko i przede wszystki niedrogo! :-p

"IWASKU w ogóle na Bartka całkiem inaczej mi się wydaje pieniądze! Np jak szukałam kremu z filtrem 50 poniżej 6 miesiąca życia!!! Nie dość, że objeździłam dosłownie 13 aptek i w zaledwie 2 mieli w ogóle krem z takim filtrem to jeszcze powyżej właśnie 6 miesiąca! Jedyny jaki udało mi się znaleźć to z VISHY! ale nawet bez zastanowienia go kupiła gdzie dla siebie w życiiu nie dałabym tyle za krem!!! :szok:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny śliczne te wasze zakupy :-)
My mamy w Ole taki fajny sklep z nowymi i używanymi ubrankami i często tam kupuje.

Gosiu a jak Ci podpowiada serce by karmić młodego?

Iwasku, jeszcze Wiktorowi się rączki plączą jak raczkuje. Czort jest taki, że jak go trzymamy w pozycji do raczkowania to puszczając zachowuje się jakby zwalniał ręczny i z całym impetem startował do przodu.
Stoi ładnie zrobi parę kroczków z naszą pomocą :-)

No z Gliwic a w Zabrzu studiuje pewnie dlatego Ci się pomyliło :D Ale w sumie to Sośnica bliżej Zabrza jest niż Gliwic :-) No piękne są tam ubranka dlatego na pewno nic mnie nie powstrzyma od kupienia kilku rzeczy :D A w Zabrzu polecasz jakieś sklepy?? Ja słyszałam o jakimś boćku czy coś że tam są najtańsze wózki i akcesoria, ale nie wiem.. Jeszcze mam trochę czasu więc muszę się zapoznać z tematem :)

Ael to do mnie pytanie ? Bo nie wiem czy jest jeszcze jakaś Gosia :D Ale jeśli tak to ja chciałabym karmić piersią :) Mam nadzieję że uda mi się jak najdłużej :)

Iwasek: Kochanie... Ale żeby już któryś raz pomylić nick teściowej swojego syna...Nieładnie;P;) :*

O.. i widzę że dwie takie mądre są;P Ael: mi się wydaje że dobre jest to 90. Najada się, na 2,5h wystarcza zazwyczaj, do tych 3h się trochę męczymy ale tylko czasami. A i ulać sie czasami zdarza.. Chyab jest optymalnei..

Ostatnia edycja:
reklama
Sleepy więc zostań przy 90 a np, jedną przerwę w ciągu dnia zrób 2godzinną inne niech będą 3godzinne.
Tak naprawdę dziecko musi się jeszcze przyzwyczaić do takiej rutyny. Potem się unormuje.

Do góry