reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamiav wątpię żeby chciała pić... dzieci przyjmują płyny przez mleko nawet jeśli są dokarmiane mm. Można podać coś do picia kiedy jest bardzo gorąco i mała bardzo mocno się poci... ale teraz upałów nie ma...

Pamiętaj ze dzieci oprócz jedzenia i siusiania potrzebują też mase innych rzeczy... np. poprzytulania się z mamą... dziecko może grymasić bo np, jest jej zimno/gorąco.. albo jest jej niewygodnie... chce na rączki... o mój właśnie przed chwilą płakał bo tatuś zmieniając mu pieluchę za mocno ścisną rzepy i mu cisnęło w brzuszek... powód może być naprawdę błahy...

Kochana wysyłałam ci książke na maile "dlaczego niemowlęta płaczą"? Bardzo fajna i wiele można się z niej dowiedzieć! Jak nie to daj na PW maila.

Co do tej kobiety to szkoda dzieciaka... boze jacy ludzie potrafią być nienormalni...

Necia ja wczoraj miałam zapiekankę z makarony i kiełbasy/wędliny itp. Planuję też z ziemniaków ale widzisz Konrad jest już starszy to więcej mogę jeść... Ja przez pierwsze tygodnie jadłam ciągle jakieś kanapki i na obiad ziemniaki z wody z jakimiś klopsikami...

Atan nie martw się... ja też Konrada dwa razy dziabnęłam po palcu... co prawda ani razu nie do krwi ale wrzask był... nienawidzę obcinania pazurków bo mam tak samo jak Iwasek ze na śpiąco się nie da a jak obcinam od tak to problem jest go utrzymać...

Belka
!!! Opowiadaj co u ciebie!!

No my już po zakupach! Kupiliśmy Konradowi dwie paki pampersów bo była promocja :tak: i krótkie spodenki teraz na lato. Poza tym zjedliśmy pizze i mam nadzieję ze wieczorem nie będę siebie przeklinać z powodu boleści brzuszka u Konrada... Poza tym wszytko dobrze!

Jutro maz idzie do pracy a ja chyba będe musiała iść z Konradem do szkoły bo teść też pracuję... (znaczy na handel jedzie...) Niby jadę tylko po wpis ale tak jakoś waham się co robić... Myślicie ze jak wezmę go w chustę to wykładowczyni nie popatrzy na mnie dziwnie? :sorry2:

reklama
Atanku buziaczek dla Amelci w paluszka zagoi sie
Dziekuje laseczki za wsparcie ale zapomnialam Wam pisac ze u mnie juz dzis 2dc
tak juz sie przyzwyczailam ze @ przyłazi co miesiac nie psułam humoru
Najwazniejsze ze wiemy co jest nie tak i trzeba czekac do zakonczenia kuracji czy cos pomaga jesli beda jakies efekty to lekarz przedłuzy leki wszystko okaze sie w lipcu.

Lamiav biedulko wspolczuje Wam tych nerwow jedza jedna baba wstretna

Belka co tak malo do nas zagladasz jakies fotki brzusia tu nam wstaw i dawaj fluidki bo staraczki potrzebuja:)

Ostatnia edycja:
Hmm.. co u mnie...
Maluszek pięknie rośnie, wg usg jest jest troszkę większy, płci jeszcze nie znamy, mam nadzieję że poznamy w przyszłym tygodniu na usg 4d. Więc nie mogę się doczekać, bo już bym chciała zacząć kompletować wyprawkę. Jak narazie mam troszkę ubranek unisex, no i czekamy z resztą. Maleństwo szybko dało o sobie znać z brzuszka bo już w 15 tygodniu, no i kopniaki są już naprawdę mocne, a brzuszek aż cały podskakuje :-) No a z tych mniej przyjemnych rzeczy to jestem na duphastonie, no-spie, a od tygodnia doszedł fenoterol i isoptin, bo ciągle miałam twardą i bolącą macicę. No ale już od kilku dni jest lepiej. Więc mam nadzieję że narazie bez szpitala się obejdzie. A ja przez większość czasu leże. Gin kazał tylko odpoczywać dużo, no ale jednak wolę dmuchać na zimne i trzymać się z daleka od szpitala ;-)
No i brzuszek rośnie, każdego dnia wydaje mi się większy. Muszę nowe zdjęcie zrobić, to się pochwalę :-)

Aaaaa i oczywiście fluidki dla staraczek przesyłam
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

fifka ja bym poszla z malym w chuscie po wpis ;-)
a z niunia czasem sie uda jak spi ale czesto sie rusza nawet jak spi a gdy nie spi to wierci sie jak nie powiem co..

ael dzięki za smsa szybko dotarło, jeszcze przesyłka idzie pocztą do ciebie

Dziękuję kochana :***
Jak młoda Ci trochę podrośnie to też Ci prześlę parę ubranek :-)

Dzisiaj znów temperatura idzie w górę.... już sama nie wiem co o tym myśleć....a do tego od wczoraj jest mi strasznie duszno i bardzo się pocę... mimo, że dzisiaj pogoda nie najlepsza i upału nie ma... :-(

Jutro lub w poniedziałek zrobię test ciążowy (zalecenie P. ginekolog)... jak będzie negatywny (a będzie) to odstawiam duphaston i czekam na @

Wiesz kochana, mimo tego ja i tak trzymam kciuki, bo to wiesz los jest przewrotny ;-)

pyscek na ciasta dałaś mi genialne przepisy a poratujesz mnie czymś obiadowym lekkim nie smażonym żebym małej nie zaszkodziła? bo mi już pomysłów brakuje

mamuśki poratujcie jakimiś przepisami na obiadki

Możesz zrobić zapiekankę z ziemniaków, ze szpinakiem, z mięskiem. Możesz też klopsy z sosem koperkowym i ryżem, możesz pieczoną pierś kurczaka z gotowanymi na parze warzywami, możesz zrobić risotto, naleśniki z jabłkami, naleśniki z mięsem indyczym, rybę z ziołami, pieczeń wołową z ziemniakami i ogórkami konserwowymi.
To takie z prostych przepisów, przy których nie trzeba się napracowywać :-)

Dzięki dziewczyny za kciuki! Poszło tak sobie... na 5 pytań dwa mam na pewno dobrze a reszta to zależy od dobrej woli wykładowców...

A ja tam trzymam kciuki za 5tkę za kolosa :-)

hej kobietki

ael: wózek dalismy do reklamacji wponiedziałeki na środe juz był zrobiony a w czwrtego go odebralismy

piszecie o herbatkach a jak ja mojej daję 2-3 razy moje mleko i 3-4 razy mm to herbatki też dawać, bo ona czasami płacze a ma sucho, na rękach jej sie nie chce siedzieć, najedzona a niby rączki pcha do buzi to może jej sie pić tylko chce, ??? a wodę to jaką normalną przegotowaną, ???

A u nas policja była bo wezwaliśmy, bo wariatka - matak młodego wczoraj go wyzwała, i straszyła ze go zabije i on poleciał do dziadków i zadzwoniła po mojego męza zeby go zabrać do nas, a ta dzisiaj przywaliła i półtorej godziny dzwonkiem wydzwaniał to wezwaliśmy policję i powiedzieli jej ze jesli jeszcze nas będzie nachodzic to manadt jej wlepiła wiec na razie spokój, ale ile nerwów, mała mi płakała jak szalona, chyba czuła ze i ja zdenerwowana, 4 godziny nie spała tylko na przmian to milczala to płakała, aż czułąm sie bezradna

No i git, ze tak szybko naprawili wózek, a ostatnio właśnie ten model wózka co Ty masz to widzę mnóstwo w Oleśnicy :-)
Co do dopajania, próbuj wodę ale jak będzie gorąco, na początku mała Ci będzie takiego picia odmawiać, bo nie przyzwyczajona i inny smak niż mleko.
I współczuje takich problemów z tą "panią".

witam pocieszcie mnie bo ja zalamana,,,,
obcinałam malej paznokcie zawsze tak ladnie a tu na 3 paznokciu przez nawet niewiem jak nacielam kawalek skórki... i poleciala krewka mala sie obudzila i wogle ale jest juz spokojna a ja nadal smutna ze jej krzywde zrobilam i wiecej jej nie obcielam choc ma dlugie ze hhej....

.

Kochana nie raz i nie dwa czasem zdarzy Ci się naciąć skórkę, pamiętaj to nie koniec świata, szybko się goi takie skaleczenie. Psikaj octeniseptem i wystarczy :-)
Młody od tego uderzenia wczorajszego na szczęście guza nie ma ale zaczerwienienie, które pewnie zamieni się w siniaka. Niestety takie rzeczy do nieodzowny element dziecięcych zabaw.

Jutro maz idzie do pracy a ja chyba będe musiała iść z Konradem do szkoły bo teść też pracuję... (znaczy na handel jedzie...) Niby jadę tylko po wpis ale tak jakoś waham się co robić... Myślicie ze jak wezmę go w chustę to wykładowczyni nie popatrzy na mnie dziwnie? :sorry2:

Ja myślę, że zrobisz furorę z Konradkiem z chuście :-)

Hmm.. co u mnie...
Maluszek pięknie rośnie, wg usg jest jest troszkę większy, płci jeszcze nie znamy, mam nadzieję że poznamy w przyszłym tygodniu na usg 4d. Więc nie mogę się doczekać, bo już bym chciała zacząć kompletować wyprawkę. Jak narazie mam troszkę ubranek unisex, no i czekamy z resztą. Maleństwo szybko dało o sobie znać z brzuszka bo już w 15 tygodniu, no i kopniaki są już naprawdę mocne, a brzuszek aż cały podskakuje :-) No a z tych mniej przyjemnych rzeczy to jestem na duphastonie, no-spie, a od tygodnia doszedł fenoterol i isoptin, bo ciągle miałam twardą i bolącą macicę. No ale już od kilku dni jest lepiej. Więc mam nadzieję że narazie bez szpitala się obejdzie. A ja przez większość czasu leże. Gin kazał tylko odpoczywać dużo, no ale jednak wolę dmuchać na zimne i trzymać się z daleka od szpitala ;-)
No i brzuszek rośnie, każdego dnia wydaje mi się większy. Muszę nowe zdjęcie zrobić, to się pochwalę :-)

Aaaaa i oczywiście fluidki dla staraczek przesyłam
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KOCHANA Gdzie Ty byłaś jak Cię nie było!?!?! I co to się dzieje z Tobą?!!?!? Lala doopkę przyklej super glue do łóżka i się nie ruszaj. Jak dostałaś fenoterol no to nie przelewki, Fifka dobrze wie jak to jest. I widzisz Neciuszka i Fasolka urodziły wcześniaczki, na szczęście zdrowe, więc uważaj!
Zostawiłam Ci pw.

A ja chciałam pójść na szybki spacer z młodym, po tym deszczowym poranku, takie ładne słońce, przy okazji wpadłam do marketu, poszłabym na nasze stawy ale wiatr taki, że głowy urywa.
Booosz dziewczyny jaka to wygoda, że mogę już młodego na biodrze nosić. Tak wózek znosiłam, młody na jednej ręce, drugą wózek trzymałam.
A młody się wycwanił i ciągle chce wstawać w łóżku, stoi oparty o barierkę i ją pożera. A za tydzień przyjeżdża do mnie jedna z mamusiek, przysposobiona mamusia listopadowa ze swoją córeczką moją przyszłą synową Ninką :-D

mam chwilkę to wpadłam poczytać
Atan: współczuje, bo jak dzidziuś cierpi to mamusia wiadomo przezywa, u mnie mąz obcina paznokietki

no i nie odpisze wiecej bo mala juz płacze

reklama
ael dzięki za pomysły :) nie wiedziałam że naleśniki mogę bo to smażone w sumie ;) a miałam czym to się podzieliłam :-)

fifka pewnie że bierz go w chustę i po wpis zrobisz wrażenie :) a co do jedzenia dlatego pytam bo zjadłam duszone niby w piekarniku żeberka i źle nie było ale widziałam że ciężej jej szło puszczanie bączków i robienie kupki

bellka miło cię widzieć pokazuj fotkę żądna jestem jak wampirek świeżej krwi :-D

lamia mam nadzieję, że malutka już spokojniejsza będzie :*

pyscek dziękuję :*

my wykąpaliśmy naszą księżniczkę opyliła 90 ml mleka i zasypia :-) a my o 21 jedziemy na zakupy na nocne przeceny na galerii :-) muszę dziś w nocy dać małej choć z raz jeszcze butlę bo mam tak zgryzione sutki że dziś po raz pierwszy łzy mi leciały przy karmieniu

Do góry