reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

aż poszłam wziąć prysznic z tych emocji ... :p

nie wiem dlaczego ale coś mnie drgnęło żeby dzisiaj kupić test bo mamy iść na juwenalia.... a tam wiadomo co się robi... ;P

jutro od rana pójdę na bete ale wyniki pewnie w poniedziałek albo wtorek ... :p

póki co nie dziękuję żeby nie zapeszyć :*

goocha nie mam pojęcia...po pierwsze mam nieregularne miesiączki a po drugie w marcu jak odebrałam wyniki cytologii to się okazało że mam stan zapalny i brałam antybiotyk i globulki, później dostałam okres jakoś po 20 marca , a ostatnie co to miałam niby okres przed majówką . napisałam niby bo bardziej to mi przypominało brudzenie niż typowy okres ale jakoś się tym nie przejęłam bo stwierdziłam że to może po tych globulkach i antybiotyku .... :p tak więc nawet nie wiem co mam lekarzowi powiedzieć jak się mnie zapyta ...

ale miałam jakieś takie przeczucie bo :
piersi bolą mnie co jakiś czas inaczej niż przed okresem
kilka razy robiło mi się słabo
co jakiś czas napinają mi się wiązadła (np jak kicham) , albo jak za szybko wstanę z łóżka ... :p

Ostatnia edycja:
reklama
może to było krwawienie implantacyjne :) No to czekamy na teścik z rana i wieści od lekarza ! Ja też miałam robiony po południu i była słaba a rano taaaka gruba także sądzę iż dzidzia już zawitała do Ciebie ! :*

MAGENTA wczoraj o 14:26 urodzila Nikole 3100gGRATULUJEMY !!!!!!!!!!!!!!

GRATULACJE :*

MAGNETA GRATULACJE !!!:*:*:*:*

dziewczyny mam pytanie czy mogłybyście obejrzeć dwa zdjęcia ( nie są co prawda najlepszej jakości ) i powiedzieć mi czy widzicie tam to co ja ??

Zobacz załącznik 463942
Zobacz załącznik 463943

Druga jest minimalnie widoczna czy mi się wydaje ??

Robiłam go przed chwilą i niestety czułość 25 :(
Olcia ja również widzę II kreseczki Gratulacje cichutkie :)

Olcia co ja widzę!!!!!! Po cichu gratuluję!!! Ekstra! W końcu coś ruszyło!!! Magda będzie miała o czym pisać w wierszyku!

A właśnie... Magda taka zapracowana ze do nas dawno coś nie zaglądała... Madziu tęsknie!!! :*

Ja właśnie wróciłam ze spaceru! :tak: Malutki kimną w wózku dopiero pod samym domem i teraz stoi w przedsionku w wózku bo nie chciałam go budzić :-p powiedzmy ze się "naumiałam" na jutrzejszy egzamin i zaraz chyba zabiorę się za sprzątanie...

A właśnie!! W biedronce są body w 3 pakach po 20zł! Kupiłam już 2 paczki ale chyba kupię jeszcze jedną bo są mega fajnej jakości!! Serio! Chyba najlepsze jakie do tej pory widziałam w w biedronce! A do tego są piękne kolorki i wzory! :tak: No i uprzedzam ze są tylko duże rozmiary od 68 do 86!

Aha i w Realu jest promocja na Pampersy Activ baby! 80zł za 150 sztuk! :tak: niby szału nie ma ale jak sobie przeliczyłam to nawet warto kupić :-)

ewika: niunia piekna i rzeczywiście ma te oczy zalotne ;-)

Ael: alke Wiktor zawala, no niesamowite jak te dzieciaki rosną, dopiero co go pokazywłaś takiego malusiego a juz taki szybki raczek robi :tak:

olcia:
ja tez widze 2 krechy, pogratuluję ci jutro zrób z rana test żeby sie upewnić, a który to by był według ciebie tydzień ??

MAGENTA: GRATULACJE I WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA CIEBIE MAMUSIU I DLA CÓRCI

FIFKAl:
mi gin mówił że z sexem będzie na początku cięzko, suchość i tp. i jak to określiła ja mam sterować wszystkim a mąz ma czekać cierpliwie az bede gotowa, ale powiem szczerze że chyba sie zdecyduje na bara bara dopiero po kontrolnej wizycie u gina

natkusia
: korzystaj z tego lenia póki możesz bo potem to

neciuszka
: jak tam u was z karmieniem, czy tylko z cyca sie najada czy dokarmiasz mlekiem, a jak mlekiem o jakim, bo my bebiko dajemy bo takie w szpitalu jej dawali ale muszę powiedzieć że mi to mleko śmierdzi jakby skisnięte było ale mała jakoś je więc dajemy jej , a ty swojej herbatki dajesz czy to dla ciebie ??
różnie bywa ;-) ja jak nigdy nie mogłam spać w dzien to teraz mała jak zasnie i się koło niej położę to nawet nie wiem kiedy a juz spie jak zabita
a my mamy już wózek sprawny, i do tego muszę sie pochwalić że karmiłam małą cyckiem dzisiaj 2 razy co prawda nie najadła sie i trwało takie karmienie ponad godzine, bo ona przysypia ja ją lekko rozbudzam i tak to idzie ale jestem dobrej mysli :tak:, wieczorkiem moze znajome dwie mnie odwiedzą tzn. moja córcie no i za pól godzinki idziemy z męzem na spacer

Ostatnia edycja:
olciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa co ja widzę :) po cichutku gratuluję :*

lamia raz dziennie daję butlę chyba że widzę że wybitnie głodna to czasem dwa razy bo z cyca nie najada się za bardzo. nam pediatra kazała dawać nan lub bebilon, dajemy nan ha 1 mała je chętnie i jak dla mnie to ono prawie bez zapachu. herbatek nie daję jeszcze ale to dla małej w razie co żeby mieć no i żelazo lepiej jakoś nie było problemu z brzuszkiem jak piła w wodzie rozpuszczone.

co do sexu to u nas narazie powoli wszystko idzie bez żelu ani rusz bo suchoooooo

Olcia ja również widzę II kreseczki... cichutkie gratulacje :-)
Magenta gratuluję!!!!

Ael ale ten Twój synuś jest dużo... a jaki słodki...:-)

Kochane byłam dzisiaj u diabetologa.... okazało się, że nie mam cukrzycy, ale cukier jest lekko podwyższony.... przyczyną może być moja lekka nadwaga.... i mam troszkę popracować nad jej obniżeniem.....
Niestety wcale mnie to nie uspokoiło.... bo znów nie wiem o co chodzi... jaka jest przyczyna naszej niepłodności.... już na prawdę mam dosyć tego wszystkiego....
Temperatura mi rośnie... zaczęły boleć (.)(.)... czyli już zaraz przyjdzie @....:-(

Ostatnia edycja:
Olcia...skarbie serdecznie gratuluje, ciesze sie bardzo razem z toba:tak::-) piekna kreseczka, jutro zobaczysz ja juz mocniejsza...!! rewelacja :tak: cos w tym jednak jest, ze zajmujac sie czyms innym i odpuszczajac masz wieksze szanse, ze dzidzia wtedy cie "dopadnie";-) buziaki :*

no a ja przychodze do was z nowymi, w koncu dobrymi wiesciami...pokonalam bakterie, wyniki wszystko wyszly idealne i pewnie gdyby nie zrosty to moze moglabym naturalnie probowac, bo az lekarka byla zdziwiona moimi wynikami:tak: no ale...teraz jest ok, podchodzimy do IVF na dlugim protokole, od nastepnego weekendu zaczynam diphereline 2 tygodnie, pozniej zastrzyki w brzuch 2 tyg i transfer moich dzieciaczkow do mamusi, wiec moze za jakies okolo 6 tygodni bedzie wiadomo co ze mna dalej...
jestem taka szczesliwa, ze wreszcie moge wszystko zaczac a zarazem taka przerazona tym wszystkim, ze chyba zaraz sie pos.ram...
wierze, ze po tych wszystkich przeciwnosciach final bedzie szczesliwy!

wszystkim mamusiom gratuluje, chociaz na bierzaco staram sie to robic!! jestem z was dumna!!
buziaki :* bede wpadac i opowiadac co u mnie a wy juz zaciskajcie kciuki &&&&

reklama
Do góry