reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Natkusia nawet powinno się od urodzenia na brzuszku układać! To bardzo zdrowa pozycja :tak: i właśnie jest bezpieczna bo jak dziecku uleje to się nie zachłyśnie... raz Konrad jeszcze w szpitalu ulał leżąc na plecach i aż się fioletowy zrobił bo przestał oddychać.... :szok:

Skarpetek wystarczy ci z 2-3 pary każdego rozmiaru... serio... one się nie brudzą i można je nakładać nawet kilka razy pod rzad...

I czy cały czas w skarpetkach? Zależy od pory roku... Konrad od urodzenia spał z gołymi nogami bo pod kołdrą jak ze mną śpi to jest aż mokry... poza tym skarpety dzieci ściągają... lepsze są rajstopki i półśpiochy!

NATKUSIA GDZIE JEST ZDJĘCIE BRZUCHA??????????????? JUŻ MI POKAZYWAĆ DOMEK MICHASIA!!

Ostatnia edycja:
reklama
fifka niunia jak zasnie po 24 to o 5 sie budzi zje i spi dalej do 8 lub 9 potem znowu zje i zmiana pampersa i spi dalej zemna do 12 ;-) bo my lubimy dlugo spac ;-) czasem jak zasnie pozniej o 1 to spi 6 h pobutka jedzenie zmiana pampersa i kolo 8 zasypia spowrotem i spimy do 11 ;-) a jak jestem u rodzicow spimy razem we trojke a w domu spi w swoim lozeczku jakos kolo 1 miesiaca ja odkladm do lozeczka ;-)

ael zgadzam sie dady i pampersy sa si reszta mi nie podchodzi...

Natkusia gdzie Ty przeczytałaś o ciągłym przebywaniu dziecka w skarpetkach?

Babo urodzisz latem a latem totalnie niewskazane jest żeby dziecko non stop siedziało w skarpetach. Lepiej bez. Nóżka dziecka też się poci i nie daj Boże coś się zrobi na paluchach albo stópkach.
Skarpetek mało Ci będzie potrzeba, najwyżej w trakcie sobie dokupisz.

Atanku no to Amelcia ślicznie spi! Mój zaczyna nocne spanie już od 20 ale za to koło 6 zaczynamy dzień :-D

I jedno kocham u Konrada... to ze skubaniec jak wstanie o 6 to po zabawach wspólnych idzie spać koło 8 tak na godzinę -dwie. Dzięki temu moja poranna kawa jest mega przyjemnością... zjem sobie spokojnie... przebiorę się... dla mnie to takie doładowanie baterii na cały dzień :tak:

Ael latem skarpetki się mogą przydać... ja na przykład zimą w ogóle ich nie używałam bo mały ciągle w pół śpiochach był ale teraz jak lata w samych bodach to czasem przydaje się te jego syrki nagrzać :tak: Ale Natkusia Ael dobrze piszę. Kup sobie z 2-3 pary i ci styknie. Ich naprawdę dużo nie trzeba...

A ja lece na zakupy! Bo wieczorem z mężem robimy grilla sobie :-)

Kwiatuszku jakbym ja coś takiego zjadła to Konrad by chyba umarł z bólu brzucha... najadłam się wczoraj na wieczór za to szczypioru (o ile kilka "listków" można nazwać najadaniem się) i już dzisiaj od rana brzuszek mu dokucza... :confused2: Dzisiaj na grilu też zjem sobie pierś z kurczaka bo żadnych "rarytasów" mi nie można...

Atanku ależ Amelcia ma śliczne body na ostatnim zdjęciu! I widzę ze używasz pieluch DADY! U nas jak zaczełam ich używać to mały dostał od nich takiego zapalenia pupki ze dopiero teraz wyleczyłam ją tak ostatecznie... teraz używamy pampersów Premium Care i teraz boję sie znowu wypróbować tych biedronkowych...

reklama
fifka my uwielbiamy dady nic po nich niuni nie jest ;-)
a na ostatnim zdjeciu to rampers nie bodziak ;-)tylko niunia nogami wierzga ze wyszedl bodziak ;-)

a muasze sie wam pochwalic najpierw nas deszczyk popsuł plany odwiedzenia taty a potem po powrocie mysz mnie wystraszyla ze krzyklam i obudzilam niunie... a potem zabilam ta mysz butem taty ;-)
a pottem okazalo sie ze burza przyszla... wiec niunia nie spokojna.. ahh..

Ostatnia edycja:
Do góry