reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Miq u nas też zbiera się na deszcz... taka duchota ze nie ma czym oddychać... :no:

Lamiav no to Twoja malutka ślicznie śpi! Mój też właśnie tak spał i teraz tylko raz koło 2-3 wstaje więc nie mam co narzekać :tak:

No i malutka bardzo dużo je jak na noworodka :szok: oj jak tak dalej będzie to będzie kolejna pucka na forum :-)

Natkusia no właśnie sama się w głowę stukam :rofl2:

No jeszcze chyba Magenta przed tobą i ty :-D Jeszcze troszkę i Michasia powitamy!

Ael słyszałam ze te pieluchy sleep and play są beznadziejne... najgorsze ze wszystkich rodzajów pampersów... ale nie wiem bo sama nie używałam...

A od pieluch DADA mój dostał odparzeń... zaczełam używać pampersów Prenium Care i od razu poprawa!

Mój malutki właśnie zasnął w chuście a ja mogę z wami posiedzieć :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hejka
fifka niunia spi u mnie kolo najwczesniej o 24 a najpozniej po 2 w nocy zasypia ;-)

To mój o 2 budzi się na karmienie :rofl2: a jak tam z pobudkami Amelki w nocy? Wysypiasz się? Śpisz z małą czy odkładasz do łóżeczka? Bo pisałaś wcześniej ze z nią śpisz :-)

Jejku dziewczyny,nie dość,że teraz tyle wydatków przed nami to jeszcze pąpa nam się spaliła od wody i zostaliśmy bez kropli wody,ani nic ugotować,koniec świata...
cały czas mówię zeby podłączyć się do wodociągów ale to skąpcy są, a dzisaj co?teściu łapę wyciągnął po kase.Ryczeć mi sie chce

fifka: mówisz ze duzo je ? ale jakos na wadze nie przybiera, a tak w ogóle to dostala w srode kropelki 100 milionów żywych kultur bakterii i jakby od tego czasu je, i nie wymiotuje, bo wczesniej to codziennie chociaz raz takim dużym strumieniem wymiotowała i chyba przez to nic jej nie przybywało, a jak je to ja słysze jak jej to jedzonko kiszkami leci

miq:
no to współczuję ,bo bez wody w takie upały to cieżko ja co chwile chodze sie prysznicować

atan:
ja tez śpię z mała, tzn. spimy we troje mąż, ja i malutka koło mnie, do łóżeczka zaczne ją wkładać pod koniec miesiąca, chyba ze bedzie mi szkoda to wtedy przedłużę ten czas spania razem:-)

Wiecie juz czuje sie lepiej, dzisiaj tylko prawie sie rozbeczałam ale mąz mnie zagadał i mi przeszło ;-)

Ael: a jaki rozmiar tych pampersów i ile w paczce ??

natkusia: ale mi narobiłas smaka natego hamburgera, a ja nie mam pomysłu co tu zjeść.
To ty juz nastepna w kolejce do rozpakowania jestes??????

hej kobietki:)
Zmykam na spacerek bo śliczna mamy pogodę w stolicy:D
Miq nie denerwuj się kochana. Wiem że łatwo powiedzieć ale Ty myśl o maleństwie. Co do teściów to faktycznie mało ciekawa sytuacja . Może Twoje szczęście się wypowie i przemówi im do rozsądku.

Fifciu gratuluję (i zazdroszczę odrobinkę) nocki:D My śpimy od paru dni sami z niuniem ale Iguś jak juz pisałam przez sen się przekręca i chce podnosić główkę tak mu się podoba nowa perspektywa;)

Natkusia apetycznie wyglądają;) Kusicielko:-D

Lamia ja tez tak sobie mówiłam ;) Mały ma już prawie 4 m-ce i śpi dalej z nami. Z jednej strony to wygoda bo nie budzi się w nocy tylko jak sie wiertoli dostaje cyca i tym sposobem mam w miare przespana noc. Powiedziałam sobie że max do 6- m-cy i łóżeczko ale zobaczymy jak mi to wyjdzie:-D

Ostatnia edycja:
Zobaczymy jak będę smakować :-);-)

Lamiav dobrze, że już jest lepiej :* czekam jeszcze aż będzie fantastycznie ;-) no Magenta jeszcze (chyba jest na terminie) i.. podobno ja :szok::sorry: a niedawno tyle osób było przede mną.. Czas leci niemiłosiernie

Miq uuu.. to kiepska sprawa.. oj a na wyprawkę kupe kasy idzie, powinni Was zrozumieć..

Fifka ja chcę już Michała i chustę :-) na samą myśl o noszeniu w chuście gęba mi się śmieje :confused2:

Iwasek miłego spaceru :-)

Lamia na tą cenę kupisz każdy rozmiar pampersów, jedynek jest najwięcej nie pamiętam dokładnie ile z 64 sztuki, chyba.

Fifka, mi tak rybka, ja przetestowałam te pampersy i z każdego typu z Pampers i Dada jestem zadowolona. Nie podchodzą mi Huggissy i Happy.

Dziewczyny dajcie dzieciakom spać na brzuszku, one to uwielbiają. Jak dziecko samo się przekręca na brzuch podczas spania widocznie tego potrzebuje i tak jest wygodnie. Ja tylko sprawdzam jak mi Wik się obróci czy nie leży na nosku ale nigdy nie spał. Dziecko wyczuje, że leży na nosku i odwróci główkę w bok.

A powiem wam, niby mały przesypia całą noc, ale jakoś nie mogę się wyspać.

Miq współczuję.... i nas są czasem podobne problemy z teściami ale to już temat rzeka... Macie jeszcze dużo czasu na wyprawkę dla malucha! Głowa do góry :*

Lamiav
no sporo... ile ona ma? W szpitalu jak koleżanka dawała z butli dla tygodniowego dziecka 80ml to położna krzyczała że za dużo! :szok: i że ją brzuszek boli dlatego płaczę. A co ulewania to Konrad też bardzo ulewał (wręcz wymiotował) na samym początku ale na wadzę przybierał... a teraz już nie ulewa w zasadzie wcale...

Iwasku a jak Igorek w nocy śpi? Znaczy jak często się budzi? Ja z Konradem zawsze śpie razem dzięki temu mam spokojne noce. :tak:

Natkusia ja uwielbiam mojego w chuście trzymać! Bo mam spokój a jednoczeńnie moge go całować i przytulać kiedy tylko najdzie mnie ochota! - A nachodzi cały czas! :-p Mały tak siedząc potrafi o jedzeniu zapominać tak mu dobrze!

Ael mój dużo śpi na brzuchu! Czasem na brzuchu potrafi przespać całą noc! uwielbia to :tak:

A huggisy lubiłam te 1 i 2 ale teraz pampersy wolę! A te sleep and play podobno nie mają elastycznych boczków... a mi się ona tak bardzo podobają właśnie w tych premium Care! W ogóle brzuszka nie uciska a jeszcze nigdy nie przeciekły! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Takie maluszki mogą spać na brzuszku? :szok: Ja słyszałam, że to niebezpieczne ale nie znam się..zyny

Dziewczyny.. jak Maleństwo się urodzi to mniemam, że cały czas ma skarpeteczki na nogach.. podpowiedzcie ile potrzebnych jest sztuk?

Do góry