reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

fifka my uwielbiamy dady nic po nich niuni nie jest ;-)
a na ostatnim zdjeciu to rampers nie bodziak ;-)tylko niunia nogami wierzga ze wyszedl bodziak ;-)

a muasze sie wam pochwalic najpierw nas deszczyk popsuł plany odwiedzenia taty a potem po powrocie mysz mnie wystraszyla ze krzyklam i obudzilam niunie... a potem zabilam ta mysz butem taty ;-)
a pottem okazalo sie ze burza przyszla... wiec niunia nie spokojna.. ahh..

Ooooo matko.... :szok: Ja bym serca nie miała.....

No teraz się przyjrzałam :-) śliczny ten rampersik!

A my po grillowaniu! Właśnie wróciliśmy do domu i zaraz będzieby mojego pacana kąpać i spać kłaść :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Fifciu mi Igorek zasypia tak ok 22,23 i zaczyna sie wiertolić ok 3 póżniej tak co 2 h . Nie budzi się tylko jak czuję wiertolenie to aplikuję mc cyca i śpi...czasem na "naczyniu" ułoży buziaka więc jestem uziemiona:D

Rozmawiałam ze Sleep:) Dołączyła do po uszy zakochanych mam.:-):-):-) Oczywiście Filipek najpiękniejszy na świecie, własnie szamał cycusia:) Czuje się dobrze choć wiadomo szew daje się we znaki.
Faktycznie zaraz po napisaniu do mnie smsa(i mojej relacji tu) zgarnęli ją i się zaczęło :)

hahaha Atan rozwaliłas mnie ta myszą:-D ale wielkie brawa za szybkość i celność;-)

fifka no co mialam jej pozwolic zyc w domu nie nie...
a iwasku no celnosc mialam bo mysz sie na kafelkach posliznela ;-) a ja wykorzystalam sytulacje ;-)

kurcze znowu wraca burza wiec dzisiaj nie posiedze na neciku.. trzymajcie sie milej nocy ;-)

Nie no.... Atan ja też mieszkam w domu i nie raz rozstawiałam pastki :tak: ale chyba nie miałabym serca walić ją w łeb patrząc jej w oczy :rofl2: Kiedyś hodowałam jedną dziką mysz! Przywiozłam ją z Niemiec :-p

Iwasku mój tak samo czasem zasypia a ja razem z nim :rofl2: i co śmieszne on w nocy się tylko kręci. Nigdy nie płaczę i nie woła na cyca :-p zawsze budzi mnie jego same kręcenie :-)

Kochana pozdrów sleepy :-D

Ael jaki cwaniaczek... :-D

Słuchajcie zważyłam Konrada i w ciągu tygodnia przytył 200g... to wystarczająco? Bo to był ten tydzień gdzie miałam najmniej mleka a mały nie chciał dać się dokarmiać... (Tak liczę że jak miesiąc ma niecałe 5 tygodni to te 200g jest wystarczające bo to prawie 1kg w miesiąc w takim tępię by przytył) Teraz z mlekiem jest nie najgorzej. Czasem małemu jedna cyca wystarcza

fifka ja slyszalam ze minimum 600g w miesiac musi przybrac wiec wystarczajaco niemartw sie ;-)

a u mnie leje sie deszcz i przelotne burze.. wiec milej nocy dzis mnie nie bedzie...

Ostatnia edycja:
Ja właśnie na necie znalazłam że maluchy przybierają:

do 3 miesiąca:
120 - 210g / tydz , czyli 765 - 945 g /miesiąc .
czyli mój mały mimo kryzysu mieści się w górnych granicach :-D

Później od 3-6miesiąca:
110 - 120 gram/tydzień, czyli ok. 500 - 540 g/miesiąc.

A w drugim półroczu średnio 375 g/mc, później nawet 270 g/mc będzie prawidłowe.

Tak więc mimo "niby" braku mleka mały ślicznie na wadzę przybiera :tak:

Fifka, to bardzo dobry wynik, jak Atan pisze wg WHO dziecko powinno przytyć minimum 450 g, a PL to minimum wynosi 600 g. Licz się z tym, że dziecko z wiekiem zwalnia z wagą.

reklama
Do góry