reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Necia u ciebie się laktacja dopiero kształtuję no i ściągasz laktatorem a nie "buźką malutkiej" a to też wpływa na laktację! Dasz radę, jak mała wyjdzie do domu wtedy się wyrówna!
U mnie mleczka tez teraz mniej... mały się najada ale smutno mi bo czuję ze mleko mi zanika... a ja tak bardzo chciałabym karmić minimum do pół roku... :-(

No i Udanej imprezki! :* ja dzisiaj mam dwa zaliczenia na studiach! stresa mam...

A u mnie @ pełną parą... dzisiaj leje się już "jak należy" w prawdzie brzuch niemal w ogóle nie boli co mnie bardzo cieszy, no i chciałam już okresu dostać... ale jednak fajnie było mieć taką labę przez prawie rok... :tak:

reklama
Kochana to ja mocno trzymam &&&&&&&&&&&&& za zaliczenia :-) no i masz upragniona @ ;-) zastanawiały mnie właśnie te moje wahania że raz tak raz tak mam bo martwię się że nie starczy jej mleczka. Kupiłam tą herbatkę z hippa ale dobrze że nie użyłam jeszcze wczoraj pielęgniarka mi powiedziała żeby jeszcze ze dwa tygodnie nie używać aż mała miesiąc przekroczy.

ogólnie cieszę się na wizytę tych znajomych chociaż powiem ci że wolałabym poleżeć odpocząć w końcu bo jestem wykończona na szczęście tylko prasowanie ciuszków mi zostało potem ułożenie ich rozmiarami sprzątanie po remoncie skończone jest dziś tylko pochowam ostanie rzeczy odkurzę kurze wytrę.

mam nadzieję, ze nasza niunia nie będzie pływała w tych ubrankach
ja chyba się skuszę na TT, mam głupie pytanko, smoczek, taki do uspokajania nie musi być z tej samej firmy co butelka? jakie polecacie?

Tak jak Fasolka pisała ja również mam butelki TT. Moim zdaniem ma lepsze smoczki... kształtem przypominają sutka i baaardzo ciężko się z nich ciągnie (próbowałam :-p). Bartuś dość czędyojest karmiony butelką bo jak jestem w szkole to mąż podaje mój pokarm butelką i nigdy mi się nie zdarzyło, zeby Bartek odmowil piersi....

Witam was kochane.

Jak tam wasze maluszki sie czują?

U mnie niestety nie za wesoło aktualnie jestem w szpitalu z mała .... mała ma ostre atopowe zapalenie skóry... :( wygląda masakrycznia ma skóre popekana sączy sie ropa mała nie może spać ahh szkoda gadać mam dośc psychicznie już

Kochana bardzo współczuję!!! Ciężko sie patrzy na cierpienie swojego dziecka... :-(

mnie przerażają te uczulenia, ja mam wrażliwą skórę, źle reaguje nawet na wodę, a mój mąż myje się wyłącznie szarym mydłem, mam nadzieję, że malutka nie odziedziczy tej wrażliwości po Nas

dziewczynki jak to jest z przebywaniem na słońcu w ciąży (nie mówię tu o leżeniem plackiem a takim dłuższym przebywaniu)? jak wyobrażacie sobie tegoroczne lato i co ubrać na plażę, żeby nie przegrzać brzuszka, do lata jeszcze kawałek ale dzisiaj sąsiadki wyległy już w strojach

Ja przebywałam baardzo dużo!!! miałam kostium w całości i jeszcze brzuszek nakrywalam dodatkowo mokrym recznikiem! jesli czujesz sie dobrze, nie kreci ci sie w glowie to nie ma przeciwskazan!! byle bys sie nie meczyla na sloncu tylko lezala z przyjemnoscia!! no i przede wszystkim cos na glowe!!!

czyli moge w ciagu dnia czasem na zmiane bo tak lekko nie wygodnie byla walka zanim obrocila sie i jadla na lezaco... ale dalismy rade ;-)

PYTANIE DO MAMUSIEK CZY KTORAŚ MA NA SPRZEDAŻ POŁSPIOCHY ? rozmiar 62 ?? bo z 56 mi wyrosla a niemam 62...a 56 to sciaga z tylka... i na pol tylka ma a uwielbiam ja miec w spodenciakach ;-) chetnie odkupie ;-)

kwiatuszku za żołnierza &&&&&&&&&&&&
wiesz w chuscie tylko 5 minut byla... ale mam nadzieje ze sie przekona do chusty bo latwiej mi bedzie wychodzic z domku ;-)

a coraz blizej poniedzialek boje sie coraz bardziej szczepienia.... wiem ze bedzie 5w 1 ale i tak sie boje...

Ja niestety w ogóle ni9e używałam półśpiochów

Ha! ja tez sie nad nia zastanawiam bo fifcia mnie skusila sle tez sie boje :-p

Necia u ciebie się laktacja dopiero kształtuję no i ściągasz laktatorem a nie "buźką malutkiej" a to też wpływa na laktację! Dasz radę, jak mała wyjdzie do domu wtedy się wyrówna!
U mnie mleczka tez teraz mniej... mały się najada ale smutno mi bo czuję ze mleko mi zanika... a ja tak bardzo chciałabym karmić minimum do pół roku... :-(

No i Udanej imprezki! :* ja dzisiaj mam dwa zaliczenia na studiach! stresa mam...

A u mnie @ pełną parą... dzisiaj leje się już "jak należy" w prawdzie brzuch niemal w ogóle nie boli co mnie bardzo cieszy, no i chciałam już okresu dostać... ale jednak fajnie było mieć taką labę przez prawie rok... :tak:

?Fifka zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A my wczoraj tez bylismu bardzo dlugo na spacerku!! potem w sklepie a potem mielismy gosci!! milo spedzilismy czas...
Kupiliśmy kilka bluzeczek Bartusiowi takich cieniutkich ale na dlugi rekaw!

Iwasku, a jakie ćwiczenia robicie? Moja się nie kręci, ale nie biorę udziału w wyścigu szczurow, niech się rozwija, jak chce, a ja się nie przejmuję :)

Fifka, czyli jednak nie jesteś, a tak się bałaś

Magdalena, rób testa :)

Ja nadal nie mam @, ale przy tej częstotliwości to też musiałabym jak Magda być wiatropylna. I jako do niestarania się to ok, ale do mojego samopoczucia... no. Ale wczoraj wrócił tak padnięty, że nawet mi nie powiedział, co z tym doktoratem ustalili z promotorem, a dziś wstał o 5 i już na budowie.

edit o butelkach: mam aventa i jak wiecie Mała była tydzień na butli i potem też jakiś czas na wieczór, a pierś ciągnie, aż miło.

Hejka :-)

Fifka
trzymam &&&&&&&& za zaliczenia! Gratki dla przystojniaka z okazji 3 mscy :*

Marta chyba zdrowie nam będzie dopisywać, dzięki

Iwasek super, ze Igor robi postępy, oby tak dalej! :* &&&&&&&&&&&

Netka poprawi Ci się laktacja tylko myśl pozytywnie i nie poddawaj się :* to dzisiaj masz dzień pełen wrażeń. Miłego :-)

Ale dzisiaj PIĘKNA pogoda! Wczoraj mężuś posprzątał, mama posłała obiad także dziś luz blues :-) zaraz biorę książkę i śmigam sobie na taras .

No a ja niestety muszę się zabierać za sprzątnie i uciekam na dwór ale tylko na plac przed domem bo chce wyprać auto w środku :-p

Dziewczyny muszę się pochwalić. Byłam dziś na USG i pierwszy raz w życiu mam pęcherzyk dominujący!! :-D Ma 25 mm w 13 dc (bo mam liczyć od laparoskopii). Tylko endo jest trochę słabe... Tylko 6-7 mm. Ale może w kolejnym cyklu i endo się poprawi?? ;-)

Ale jestem szczęśliwa! A do tego pogoda marzenie :tak:

reklama
Do góry