reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

żoneczko a dziś już lepiej :) wczoraj troszkę źle się czułam, ale chyba od teściowej mi się udzieliło bo cały dzień z nią - chora jest i u lekarza byłam z nia .. a dziś się trzymam :D

reklama
proszę 17 tc

Załączniki

• 17 tc.jpg
    17 tc.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 22
Hahaha Miq jak ci słodko pępek wychodzi na wierzch! Mi bardzo późno wylazł... dopiero koło 35 tygodnia! Buzi :*

Pyscku To bardzo się cieszę :-D oby dalej humorek Cię nie opuszczał :* A z teściową coś poważnego?

mój mąż nie może patrzeć na pępuszek, mówi, że jest paskudny, jego jest idealny tzn on nie ma pępka, ma dużą dziurę:szok:
kobiety trzeba uważać na siebie, teraz jakieś wirusy panują, męża tez faszeruje witaminami, żeby mi nic nie przyniósł
swoją droga to ja nie cierpię szpitali, jak chodziłam do babci w odwiedziny to potem nie mogłam dojść do siebie:-(

Powodzenia dziewczyny na wizytach. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&!

Dziewczyny.. Odkąd otworzyłam oczy dzisiaj tak dziwnie boli mnie cały brzuch a najbardziej prawa strona brzucha, podbrzusze i czuję się taka słaba :confused2: nie miałam takiej sytuacji.. Myślicie, że jest to normalne? Bo troszkę się martwię..

Sio do lekarza!

Dagne trochę za wcześnie u Ciebie na rozszerzanie diety. Kleik, możesz próbować, ale na jabłko jeszcze nie. Tak jak Fifka pisze, czeka się do najczęściej do ukończenia 4 miesiąca, a nawet lepiej wprowadzać jak dziecko ma 4,5 miesiąca.
Po co już szaleć z pokarmami stałymi. Dziecko ma czas to się do nich przyzwyczai.
Tak w ogóle dzieci karmione piersią powinny mieć rozszerzaną dietę ok 6 miesiąca, te karmione MM mogą od 5 miesiąca. Tak jest przyjęte wszędzie i nie wiem co Ty masz za pediatrę, bo chyba się trochę pomyliła...

Atanku pięknie się malutka uśmiecha :-)

Hejka Sun :-)

A myśmy wczoraj z małym wariowali, tak ryczał już pod wieczór czasem, że szok. Śliny hektolitry, Pawła wykopałam do apteki po przeciwbólowe. Najgorsze jest to, że dziąsła popuchnięte lekko zaczerwienione i nic poza tym! Ja nie wiem, żeby utknęły czy jak???
Ale ipufen zadziałał, po północy przy karmieniu dostał Wiktor viburcol to spał ładnie całą noc, obudził mnie tylko kręceniem się nawet nie płakaniem ok 8 rano.

natkusia dobrze że zadzwoniłaś lepiej sprawdzić

fifka kochana nie miej wyrzutów sumienia kochana bo chyba masz nieco, tak pytam własnie bo nie powiem że nie mam powoli ochoty zmolestować męża, a połóg powiem ci że mi tak ładnie wyczyścili przy cc że najpierw jakieś 8 dni leciało ale mało co regularnie a teraz tylko coś tam pokapie po odciąganiu mleka więc połóg jak nie połóg mam :-)

miq brzusio cudny a mężu niech się odtenteguje od pępka :-p

pyscek to ja czekam na fotki żeby oczy nacieszyć

zmykam kobietki położyć się troszkę może zajrzę do was wieczorkiem na chwilę.

Znowu urodziła??? A co z tamtymi maluchami??
tak ale tym razem druga :) no oddamy do zoologicznego chyba że ktoś ze znajomych będzie chciał kupić to chętnie damy :) ale kilka małych słodziaków zostawimy sobie :-D
Necia jak mąż wróci z pracy to zrobi fote a ja zajmę się mamuśką :) i wstawię bo teraz nie chce jej się pakować jak siedzi z dziećmi

Ostatnia edycja:
reklama
Dagne trochę za wcześnie u Ciebie na rozszerzanie diety. Kleik, możesz próbować, ale na jabłko jeszcze nie. Tak jak Fifka pisze, czeka się do najczęściej do ukończenia 4 miesiąca, a nawet lepiej wprowadzać jak dziecko ma 4,5 miesiąca.
Po co już szaleć z pokarmami stałymi. Dziecko ma czas to się do nich przyzwyczai.
Tak w ogóle dzieci karmione piersią powinny mieć rozszerzaną dietę ok 6 miesiąca, te karmione MM mogą od 5 miesiąca. Tak jest przyjęte wszędzie i nie wiem co Ty masz za pediatrę, bo chyba się trochę pomyliła...

Właśnie mi tak samo mówiła lekarz ze do 6 miesiąca dziecko karmione wyłącznie mlekiem mamy nie wymaga niczego więcej... A nawet karmione MM stałe posiłki mogą być wprowadzone nawet w 5 miesiącu. Po drugie mówiła też ze wprowadzając małemu do diety po ukończeniu 4 miesiąca, jakieś nowe rzeczy podaje się w odstępie kilku dni a nie codziennie...

Też sie widzę powodów zeby się śpieszyć z tym... A tym bardziej w przypadku Magdaleny. Bartuś przybiera bardzo szybko na wadzę na samym mleku więc po co teraz go tuczyć jeszcze bardziej nowymi rzeczami? Teraz fajnie, ze mały taki pucek, ale jeśli rozwija się tkankę tłuszczową w wieku niemowlęcy zwiększamy ryzyko otyłości w późniejszym wieku. ABSOLUTNIE NIE MÓWIĘ ŻE MADZIU ROBISZ COŚ ŹLE... Ale zastanów się czy Bartusiowi jest to potrzebne...

W mojej gazecie piszę ze można szybciej rozszerzyć dietę malucha jak słabo na wadzę przybiera... a Bartek jest raczej odwrotnością tego stwierdzenia, bo ma wagę półrocznego dziecka...

Natka jak dla mnie możesz sobie już molestować! Ja czekałam bo miałam zszywane podwozie i muisło mi się tam wszytko pogoić a i tak w 5 tygodniu jeszcze bolało podczas stosunku,

Miłego odpoczynku!

Pyscek
haha wyobrażam sobie Twoją radość, ja jak miałam chomika który urodził małe myślałam ze oszaleje ze sczęścia! Wszystko co małe jest piękne :-p

Ostatnia edycja:
Do góry