reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Doniu Amelka prześliczna! Wygląda jakby miała jakieś zagraniczne korzenie :-D Śliczna czarnulka!

Więc mówisz ze jednak łóżeczko byłoby lepszym rozwiązaniem niz kołyska? U nas w ogóle te łóżeczku na razie mało przydatne bo mały w nocy spi ze mną, a w dzień śpi w foteliku lub na leżaczku :-D Owszem odkładam go do łóżeczka jak najwięcej zeby sie przyzwyczajał, ale on tam lepiej sypia na leżaczku i bez łóżeczka by się obeszło :-p

reklama
Pojawiam się i ja! Widzę, że atmosfera troszkę się oczyściła! Ja nie nadrabiam bo nie mam za bardzo na to czasu! Chciałam tylko się pochwalić, że młody wczoraj poszedł spać przed 23 a pierwszy raz do karmienia obudził się o 5.40 :szok::szok::szok:
A teraz idziemy się kąpać więc może potem zajrzę! ;-)

Fifka po prostu kołyska jest za mała, jak Amelcia macha rączkami to uderza w boki, a plusy są takie, że mogę ją pociągnąc za sobą wszędzie i w nocy mam kołyskę przy łóżku no i ma fajne przegródki na dole w sam raz na pampersy i przybory i toaletowe, ale np. nie można zamontowac karuzeli a ta która jest w zestawie jest blada i nudna... ma za to fajne światełka i lampkę nocną.

Magdalena to gratuluję, odpoczelaś sobie. U mnie Amelcia je ostatni raz o 20-21, później budzi się o 2-3 w nocy i później o 6 więc jestem bardzo zadowolona - uroku butli.
Ale powiem Wam, że nieprzespane noce coraz bardziej zaczynają mi doskwierać, jestem zmęczona, a dziś nawet głowa mnie boli ze zmęczenia. Chciałabym żeby ktoś na jeden dzień zajął się Amelcią od rano do wieczora, na szczęście niedługo lecę do Polski to babcia zabawi wnusię :)

Ostatnia edycja:
fifka: w którmym tygodniu ciązy ty urodziła, bo coś mi sie zapomniało ?

donia: tak twoja malutka przesliczna, taka mała egzotyczna piekność :tak:

Ostatnia edycja:
Lamiav w 37 skończonym tygodniu (dokładnie 37 tygodni i 3 dni) A na żołądek możesz wziąć Rennie :tak:

Magdalena
gratuluję! Oby więcej takich nocy!

Konrad też potrafi ciągiem spać nawet po 7 godzin! Ale z reguły budzi się tylko raz w nocy na karmienie (koło 4) więc ja nie wiem przy nim co to nieprzespane noce...serio... (tfu tfu by nie zapeszyć ale robi co noc po 5-7 godzin przerwy) Do tej pory w dzień bywa różnie ale noce są super, budzimy się razem koło 8 i ja jestem wyspana tak jakbym nie miała niemowlaka w domu! Plus spania razem z dzieckiem...

Ostatnia edycja:
Czesc Kobietki...
Bylam dzisiaj u gina i wracam znow do dupka, ale tym razem 2x1 przez 5 dni, jajniki zdrowe... Jak przez dwa cykle nie zajde to da mi jeszcze jakies leki na poprawienie plodnosci...
A i dal mi namiary na Klinike aby moj zrobil tez badanie nasienia... I nie w Poznaniu a w Lesznie, ponoć lepiej opisane i w wgl...
Podczytuje Was co jakis czas... Gratuluje nowych fasolek i trzymam &&& za nas staraczki :)
A mamusiom chcialam powiedziec, ze macie przesliczne dzieciaczki.... Przyszlym mamą spokojnej ciąży i szybkiego rozwiązania...
Nie pamiętałabym co mialam kazdej napisac, wiec napisałam ogolnikowo;-)

Ostatnia edycja:
A co tu tak cichutko dziewczynki ?:D

Ale macie śliczne dzieciaczki !! Słodyyyycz !
?
A wiecie cooo..Ja dzisiaj cały dzień płaczę! :/ Normalnie masakra. Na serialach, na wiadomościach!!:-) what the fuck ??

Gocha jak to co to? Ciąża!! Haha ja to wyłam w ciaży jak nienormalna na każdym kroku - a zwłaszcza po koniec...:-p Hormony buzują :tak:

Madziulek widzę ze jesteś w dobrych rękach więc pozostaje mi tylko życzyć wam powodzenia i szybkiego zafasolkowania! Jak długo się staracie bo nie pamiętam...

Ależ tu cicho od wczoraj...

Mój malutki przeszedł szczepienia wzorowo! Nie miał ani gorączki ani jakoś specjalnie nie marudził... - jedynie co to się zasikał aż po pachy, bo pielucha przemokła :-D

reklama
Witajcie z rana, ależ mnie dzisiaj głód obudził, zjadłam kanapkę z dżemem i do tego kakao i dalej mnie ssie

Do góry