dzień dobry dziewczyny
Atan piękna ta Twoja Amelka

taka jeszcze maleńka ślicznotka

A co do mrożenia już tłumaczę

1.Przygotowujesz ze 3-4 marchewki, gotujesz (mile widziane na parze

, po ugotowaniu blendujesz na gładką masę, ale, że zazwyczaj warzywa są dość gęste po zblendowaniu to dolewasz na oko wody przegotowanej i blendujesz dlaej aż do uzyskania jednolitej dość płynnej papki

2. Bierzesz pojemnik na kostki do lodu i nakładasz w te małe kwadraciki tej paćki (ja mam takie fajne pojemniki z przykrywką, więc wszystko się bezpiecznie mrozi) i wkładasz do zamrażarki

Kiedy po jakichś paru godzinach paćka się zamrozi wyciągasz pojemnik, wykładasz pomrożone kosteczki marchewki i przekładasz do jakiegoś woreczka na mrożonki podpisanego np markerem MARCHEW i z powrotem wkładasz ten woreczek do zamrażarki

3. Tak samo robisz z innymi warzywami typu ziemniaki,dynia, brokuł czy szpinak, cokolwiek będziesz chciała Amelce podać
W ten sposób będziesz miała gotowe woreczki z pomrożonymi małymi kosteczkami różnych warzyw i co dzień możesz komponować inne dania/zupki dla malej. Jednego dnia np krem z dyni, a innego brokuł z ziemniaczkami

i nie trzeba co dzień stać przy garkach

niektóre warzywa typu por czy pietruszka, które daje się w mniejszej ilości warto nalewać do pojemniczka po pół kosteczki, żeby od razu były gotowe małe porcyjki
Tak samo można robić z owocami i mięskiem

Mam nadzieję, że pomogłam i że nie przesadziłam z dokładnością wyjaśnień