reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Amelcia się urodziła idealnie w terminie z @, ma wpisane 39t6/7d
a Ty czekaj cierpliwie :) na kiedy masz termin?

dziękuję Ael , tak się wkręciłam jak inne mamy czytałam :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Donia takie małe dziecko kocha na swój sposób :-) zobaczysz,że czasami będziesz miała momenty, że tej miłości będziesz miała aż nadto, jak będzie Cię dziecko 12458690496 razy pytało i uświadamiało jak bardzo Cię kocha i będziesz słyszeć zdanie " mamo zepsułam/potukłam/zgubiłam itd, ale bardzo Cię kocham, wiesz" :D zaraz będziesz widzieć jak zacznie się uśmiechać :-)))

donia no wiec wedle @ na dzis ;-) bo byla 18.maja.2011 ostatnia. a wedle jednego ginka wpisal mi w karcie ciazy 15.02 bo on liczy zaczete tygodnie ... i badz tu madrym ;-)

Fasola ja na zwolnieniu bardzo dobrze wyszła, miałam prawie 2x więcej niż wypłaty, a to dlatego, że wykombinowałam, żeby mi wyliczyli 12 lepszych miesięcy, kiedy było więcej premii. Ale tak to się na mnie zemściło, że w styczniu wcale nie dostałam :(

A dziewczyny, które biorą macierzyński - kiedy Wam wyliczył ZUS wyskość macierzyńskiego po dostarczeniu dokumentów? Jakoś długo to trwa?

a ja chyba za dużo czytam o starszych dzieciach i chciałabym, albo właściwe podświadomie oczekuję, że Amelcia też już tak powinna robić.
Trochę mam wyrzutów sumienia, że za mało ją zabawiam, ale ją właściwie tylko oglądanie ścian i sufitu interesuje :tak:

Ostatnia edycja:
ide przygotowac pizze bo maz juz jedzie z pracy a ja dzis mam wyjatkowo duzo sily tylko co chwile do wc chodze... bede pozniej ;-)

Donia weź jej coś w kolorach czarno-białym nad łóżeczkiem powieś :-) coś na wzór szachownicy itp. stymuluje rozwój dziecka :-)

Atan ja też byłam wyjątkowo energiczna przed porodem :)
oj życzę Ci, żeby akcja sama postępowała i żebyś nie musiała przyjmować oxytocyny :szok: po tym cholernie boli

Magda dziewczyny na styczniówkach dały link do takich czarno-białych obrazeczków, to wydrukuję dla Amelci. Dzięki!

Ostatnia edycja:
a ja chyba za dużo czytam o starszych dzieciach i chciałabym, albo właściwe podświadomie oczekuję, że Amelcia też już tak powinna robić.
Trochę mam wyrzutów sumienia, że za mało ją zabawiam, ale ją właściwie tylko oglądanie ścian i sufitu interesuje :tak:

No tak czyta się o starszych dzieciach a nie patrzy jeszcze na wiek dziecka własnego, koooochaaanaa! No w dupę wleje!
A dziecko na razie mało co będzie interesować, więc nawet ściany bo są proste są najbardziej interesujące.
Babooo ciesz się dzieckiem jakim jest teraz. Potem dorośnie, zacznie chodzić, gadać - to dopiero masakra!

ide przygotowac pizze bo maz juz jedzie z pracy a ja dzis mam wyjatkowo duzo sily tylko co chwile do wc chodze... bede pozniej ;-)

Ooooo załapię się na pizzę???

reklama
ael jak chccesz to sie podziele ;-) a drazdze jeszcze mam ;-) tylko gorzej z maka i pieczarkami jakbys miala wiekszy apetyt trzeba by dokupic ;-) pizza w piecu maz za 15 minutek bedzie ;-) ale nie lubie tego walka tesciowej musze se wlasny walek kupic to postanowienie noworoczne ;-)

doniu dzieki w sumie jak sie nie rozkreci do poniedzialku pan doktor powiedzial ze da mi skierowanie do szpitala na wywolanie... wiec niewiem.. zyje nadzieja ze sie wystraszy i wyjdzie wczesniej niz po wywolaniu. ale to juz nie odemnie zalezy ;-) wiem jedynie ze teraz to juz kopniakow niema tylko wypychanko takie ze czasem krzywa jestem ze hej ;-) a i caly dzien mi sie pcha tam na dole.. i dlatego co chwile chodze do wc..

Do góry