reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka pierwsze słyszę, że no wolnno jeść nabiału... zresztą te produkty są bardziej uuczulacjące niż na kolki... poza tym ja wychdzodzę z założenia, że skoro w szpitalu nam dawali co dziennie na śniadanie zupę mleczną a na obiad nie raz była gotowana pierś z kurczaka to widocznie można to jeść... ja tylko unikam słodyczy (ale to bardziej, żeby schudnąć) i produktów typowo wzdymających i tłustych.

Ael niestety nie dostaliśmy w aptece tego viburcolu (czy jakoś tak :-p) bo powiedziano nam, że jest od kilku miesięcy na receptę. \Więc poszliśmy "na sucho". Mały dostał szczepionkę (płaciliśmy żeby było jedno wkłucie), strasznie płakał - prawie płakałam razerm z nim. :-p pano doktor nam kazała kupić eferalgan i dać w razie gdyby pojawiła się gorączka.

A teraz powiem Wam ile mój syn waży!!!!!!!!! :szok: 5800g!!!!!!!! 3 tygodnie temuu 4200g! Pani doktor powiedziała, że to nie możliwe, że karmię tylko piersią :-p oprócz tego zachwycała się młodym, że silny niesamowicie bo głowa w pionowej postawie sztywna a na brzuszku wysoko w górze :-p no a mam pękła prawie z dumy!!! :-p

W szpitalu dają różne dziwne rzeczy... co do nabiału to wiem ze to kwestia alergii ale dzisiaj położna zwróciła mi na to uwagę jak powiedziałam ze mały bardzo ulewa... Jest bardzo prawdopodobne że ma refluks i może dlatego zwróciła mi dodatkowo uwagę ze niego nie wolno...

A no i dzisiaj mały był ważony i utył 1 kg od czasu wypisu ze szpitala! No i dzisiaj już ma na sobie pierwszego pampersa w rozmiarze 2 :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ael no to pieknie!! Nasz waży 5800 a od mojego brata córa jest 3 tygodnie starsza i waży 5500 :-p

Pięknie, pięknie, ale ręce bolą XD
A co do wagi chłopców i dziewczynek to normalne, chłopy muszą przybrać by dziewuchy na rękach nosić :-D

moja sobie rosnie w brzuszku ;-) a zrobilam zdjecie brzucha zaraz wam dam ;-) i kalendarza co wygralam ;-)

No ja poproszę zdjęcie brzucha! Ciocia to już nie może doczekać się zdjęcia Amelci :*

A no i dzisiaj mały był ważony i utył 1 kg od czasu wypisu ze szpitala! No i dzisiaj już ma na sobie pierwszego pampersa w rozmiarze 2 :-D

Eee to dobre masz mleko :-D No i oby tak dalej.
Poza tym Konradek to ma też takie problemy pokarmowe bo urodził się trochę przed terminem, ale myślę że wyregulowanie wszystkiego to kwestia paru miesięcy :-)

Ja dziś dałam swojemu nektar jabłkowo-marchwiowo-bananowy, ależ zadowolony był :-)

Fifka no to też ładnie przybiera! :-p a ja byłam taka dumna, że mogę powiedzieć , że karmię piersią jeszcze za nim się dowiedziałam że tyle przytył. Bo był dwie babki przede mną z dziećmi i każda karmiła mlekiem modyfikowanym :-)
A co do nabiału to możliwe, że właśnie dlatego zwróciła Ci na to uwagę.

Jestem strasznie zmęczona, dziś normalnie dom wariatów bo byliśmy jeszcze zamówić ciasto na chrzciny, w aptece i jeszcze do tego wszystkiego nasza sunia dostała cieczki i chodzi teraz w majtkach z wyciętą dziurą na ogon i podpaską :-D

Ael to też fakt :-) ja się już nie mogę doczekać kiedy bedziemy podawać małemu coś innego oprócz mleka :-
A co do tych bolących rąk to ja się już boję niedzieli :-D bo mały waży prawie te 6 kg a jak go ubrałam w kombinezon i ten nieszczęsny becik to w sumie waży już chyba 7,5kg :-D

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Fasolko, lekarze liczą skończone tygodnie, jak Ael pisze

Fifka, a kto Ci takcih głupot nagadał z tym nabiałem? Ja w szpitalu prawie sam nabiał dostawałam, na rano zawsze coś z mleka, sera ogromne ilości. Ja jem wszystko od początku, dwa tygodnie tylko bułki jadłam i gotowane i parowane, ale wszystko i Domisi nic nie jest! Dziewczyno, wykończysz się, a potem dziecko nie będzie Ci chciało jeść nic, bo nie będzie znało smaku. Zielone kupki mi się zdarzyły 3 razy, ale poza tym, jak nic nie jest to nie panikuj, bo skądś musisz mieć pokarm, wartościowy. A bez mleka sama się odwapnisz. Jedynie nie jem mocnych przypraw, takich jak papryka itp, choć strogonowa zjadłam na chrzcinach i nic nie było, kapuchy, grochu, pestkowych. Cytrusów też na razie nie, ale po prostu mnie nie ciągnie. Mnie w szpitalu kazali jeść wszystko, bo inaczej padnę. I nie żałuję. No i mówili, że raczej kurczaki i indyk, ale inne mięso też. Dziś mam wieprzowinę i zamierzam zjeść ze smakiem :)

reklama
anna no 40 tydzien skonczony ;-) wiec jaki ma byc malutki brzuszek ?? ;-)
Ja tez rodzilam po terminie i ale az tak duuuzego brzusia nie mialam :) pewnie corci bardzo wygodnie tam i duza kobietka bedzie :)
Zdjęcie2964.jpgmoj w 40 tyg.mala sie urodzila z waga 4250 :)

Do góry