reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Będzie dobrze zobaczysz... Ja tez bralam bromka ale po poł tabletki i przez 4 cykle... Ja przed wizyta zrobie jeszcze testa zeby wiedziec, bo moze o czyms nie wiem ale watpie... Chcialabym zeby cos sie w koncu okazało bo oszaleć mozna:wściekła/y:
Olciu tak jak juz moze podczytalas, @ brak od 3 stycznia testy robilam z moze 3 tyg temu i jedna krecha... Sama nie wiem co jest... a jak przygotowania do slubu??? Zycze udanej imprezki panienskiej :)

Madziulek to faktycznie zrób testa... a może cykl się wydłużył ???:>:>
Ja ostatnio mam tak rozregulowane że jeden cykl ma 20 dni a drugi 30 albo i 40 ....
Przygotowania do ślubu teraz mogę powiedzieć pełną parą... nie wiem w co ręce wsadzić i ciągle tylko odhaczam zaznaczam zapisuje a i tak boje się, że jeszcze o czymś zapomniałam... :p no i oczywiście kieszeń boli .... :p
a po panieńskim na pewno dam znać i opisze ze szczegółami .. :)Dziękuje :)

reklama
Olcia ja to Ci zazdroszczę... My juz prawie 3 lata zaręczeni i brak środków na weselicho... Wolimy remontować dom, ale nie powiem ze czasem zazdroszcze mężatkom i w ogole... ale mam nadzieje ze przyjdzie na mnie czas i bede sie mogla Wam pochwalic kiedy w koncu bedzie ten nasz dzien... a co do ślubu to nie martw sie wszystko będzie dobrze :)

Madziula my w połowie mamy wesele finansowane przez rodziców, gdyby nie to na pewno nie zdecydowalibyśmy się na tak duże przedsięwzięcie - odbyłby się ślub z obiadem dla najbliższej rodziny... :p
Wierzę że w końcu i Ty nam napiszesz że za x dni będzie Twój wielki dzień :) Życzę Ci tego z całego serca:*

a do wszystkich staraczek tak sobie czytałam "złote myśli" i ta zapadła mi w pamięć:

‎"Wszystko jest możliwe. Mogą Ci mówić, że masz 90% szans, 50% szans lub 1% szans, ale to Ty musisz wierzyć i walczyć."
— Lance Armstrong

Także do roboty :)

ja na sekundke bo znikam spac a widze ze staraczki kochane sie zjawiły ja teskniłam za kazda ;*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~dla kazdej z was ;*
milej nocy kochane :*

oolcia no mam nadzieje ze za tydzien chociaz cos sie rozkreci ;-)i spadnie jak jasny niespodziwany grom z jasnego albo ciemnego nieba bo sie doczekac nie moge a ja malo cierpliwa wiadomo do cierpliwych nie naleze..nawet test robilam w 10dniu fazy lutealnej...

Atanku zobaczysz ja coś czuje że będziesz rodziła wtedy kiedy ja będę mówiła "biorę sobie Ciebie za męża... ":D haha :) najgorsze jest to że nie będę miała wtedy telefonu i nie będę mogła tego odczytać tak od razu i wysłać Ci smska z gratulacjami!!:p

Oolcia no. Jeśli się nie mylisz to będzie problem cię poinformowac ze rodze weszlam na telefonie bo spać nie mogę.. ale Oolcia Ja nawet twojego numeru telefonu nie mam:-(

Hej ho :)

Doszly mnie sluchy, ze siebellka zle czuje imartwi, wiec przybywampocieszyc przykladem wlasnym, zeby sie w swoim zlym samopoczuciu samotna nie czula.
zobacz kochana na moj suwaczek. Od 5tc wlasciwie leze w lozku. W 7tc mdlosci takie, ze lezalam i lzy mi z bezsilnosci po polikach plynely a m. musial na 4 cale dni i noce wyjechac. Sama jak palec, glodna, zemdlona,wsciekla, wszystko smierdzi... Tydzien gemu zaczelo sie rzyganie tak co kilka dni a ja sie tego od panicznie boje i wymiotujac placze ze strachu.
teraz z mdlosci 24h zostaly taki od 16 do... No wlasnie kora to godzina? Bekam jak dziad oblesny,brzuchol pokluwa, jak juz uda sie zasnac, to budza bolace piersi. Spie do 12 a o 16 juz padam. Jak juz ide spac to nie moge zasnac.. Zoladek ciezki, cofka, bekanie, niedobrze jak nigdy w zyciu.

Nikt nie obiecywal, ze bedzie rozowo ale obiecuje ci, ze zdarzaja sie lepsze dni. Ja dzis znalazlam sile na zmiane poscieli, drobne zakupy i uwaga! pojscie na mani i pedicure. Przyjechali goscie, poszlismy do knajpy i nawet zjadlam kluski! Teraz przez te kluski cierpie ale gdybym mogla, to bym jeszcze raz zjadla :)

Jesli lykasz witaminy to mi pomglo branie ich wieczorem, prze snem zamiast rano... Nawet zaparcia mniejsze.

Nie smutaj! Dzidzia bedzie! :) jak chcesz spac, to spij, jak nie masz sily, to nic nie rob. Twoj organizm przechodzi teraz rewolucje i mega wysilek! Nie przejmuj sie co inni mysla i gadaja - ty jestes w ciazy, oni nie. Kazda ciaza inna. Dla nieorych stan bloslawiony, dla innych przeklety i na pochybel tym, co powtarzaja, ze ciaza to nie choroba. Bo ja np sie czuje momentami bardziej chora niz kiedykolwiek! Zmana poscieli wykancza mnie fizycznie i musze godzine odpoczac. Tak jest i juz.

Sciskam cie skarbie mocno!

witam sie z rana bo spac nie moge a widze ze tu spia jak nic moze uda mi sie zasnac jeszcze...

pok ojoj biedactwo <głaszcze> mam nadzieje ze wymioty przejda :-*<przytul>

a moje kombinacje domowe sposoby na wywołanie porodu spowodowaly tylko ze od 3:49 mecze sie w lozku z obolalym podbrzuszem jak w czasie okresu....i co chwile jestem mokra albo mi zino albo cieplo i tak na zmiane i sie raz zakrywam a raz odkrywam z kołdry...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry