reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
hyhy skończyłam jedną część rozdziału :) idę poleżeć nieco a po południu drugą się z trzech zrobi ;) bo tu już z mężem się będę zagłębiać w jakieś wózki, dźwignice itp. Pojadłam sobie też mała się buntuje już na siedzenie moje.

Fasolka pytaj pytaj ja narazie tylko notuję ;) się wiedza przyda jak zamawiać będę.

Ael to jak latać będzie to wam dziury w suficie porobi :-p

a nienie dziękuję ;-) mam zamiar używać papmpersów
a powiedz mi Ael jakich pampersów i jakich chusteczek nawilżających używasz?

Używaliśmy Pampers i jesteśmy z nich zadowoleni, no ale drogie. Więc w Rossmanie zakupiliśmy niemieckie DayDream i są prawie identyczne jak Pampers i tak samo dobrze się spisują a cena znacznie niższa. Chusteczek używamy różnych od Nivei, Pampers, Careuforowskie i Daydream. Wyznaje zasadę, że chusteczki są dobre takie które są na tyle mokre by porządnie wyczyścić pupę i pachnące, to mi starcza.

Aaah jeszcze
Wieści o Sog: Wczoraj dostała tabletkę dopochwowo i wielkich bólach wyroniła fasoleczkę
[*]. Szyjka jej się nie rozwarła i nie mogli wyczyścić macicy. Dziś jest lepiej, hormony spadają, dostała kolejne tabletki i czekają na krwawienie....ehhh, życie dla naszej Gosi jest niesprawiedliwe...Dla każdej mamusi, które straciły dzieciątka...

Witam kobietki :-) no więc ja dziś czekam z niecierpliwością na moją rogówkę!!! :-) już się nie mogę doczekać!! :-p a tak poza tym to spałabym pewnie z małym do tej pory ale odwiedziła mnie moja "przyjaciółka" (2 raz od początku ciąży). kupiła młodemu pampersy 1 (kiedy ja od dziś właśnie zaczęłam używać 2 bo 1 już ciasne a w nocy kończyłam resztę paczki), ale też czaderskie spodnie, taką pluszową grzechotkę i fajowe skarpetki :-)

Poza tym wczoraj załatwiliśmy chrzciny! A więc 26 lutego Bartuś ma swój wielki dzień :-) dziś jeszcze tylko musimy dogadać do końca restaurację bo wczoraj nie było już pani menadżer i doopa załatwiliśmy!

A w ogóle to ja chciałam Was postraszyć!!!!!!!!! :wściekła/y: Mianowicie! Wczoraj po raz kolejny zostałam olana! :wściekła/y: i jeszcze raz się to powtórzy to nie pójdę sobie skruszona tylko opierdzielę wszystkie po kolei i wirtualnie nakopię do waszych pięknych pupek :-) także pilnujcie się :-p:-p:-p

Aaaaaa no i bym zapomniała!!!!! Dzisiaj Bartosz oficjalnie kończy miesiąc!!!!!!!!!!

Biedna ta Nasz Sog.... :-(

Fasolka ja używam aktualnie pampersów z pampersa i tak mam zamiar do 6 miesięcy używać a potem przechodzę na Dadę z biedronki (dużo ludzi mi je polecało) oczywiście jeśli młodemu nic się nie będzie działo!
Chusteczek też używam z pampersa, tych fresh albo sensitive (aktualnie sensitive bo mały ma strasznie odparzoną pupę a one nie są tak perfumowane) no i jeszcze z nivei. W szpitalu raz małego umyli mi w kosmetykach z bambino i dostał zaraz jakieś wysypki więc póki co nie eksperymentuje!

Ostatnia edycja:
reklama
no ja sie dokładam do pytania fasoli co do prania ciuszków, czy tylko w tym płynie czy czymś jeszcze ?????????????

slog: trzymaj sie mała, jestem z tobą

magdalen
a: a co ja mówiłam bez fotki swojego małego nie pokazuje się :-Dsama jeste mciekawa tej twojej kanapy , uwielbiam przemeblowania, urządzania wnętrz i takie tam ,wiec kązdy zakup do domu to dal mnie frajda

PRZYPOMINAM O OGLĄDANIU TVN STYLE CODZIENNIE OD 13STEJ

neciuszka: moja tez jak za długo siedzę, albo na boku leże to zaraz mnie tam smyra ;-)

a ja wyciągnęłam parowar i sobie robie ziemniaczki z piersią i fasolką dszparagową

Ostatnia edycja:
Do góry