reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
magda śmiesznie rośnie nie? i chyba pępek mi nie wyjdzie na wierzch bo głęboko nadal jest. a w boki może nie ale w nogi tak :dry:

miq dziękuję :) pieski to takie wolne elektrony są a to po podwórku biegają sobie a to w domu są. mają na dole każdy swój materacyk ;) ale np nie zgodzą się na psa który tylko w domu by był, ale mam chomika który właśnie zamiast się bawić tunelem z rolki po papierze to zjada ;) ale ile ma radochy z szatkowania tego, potem zaniesie sobie i wymości w domku ;)

Fasolka bo dojdzie ttutaj bo starcia na brzuchy :-p

Miq, Nieciuszka śliczne brzusie, buziaki od cioci Asi :*****. Niech wam dzieciaczki zdrowo rosną :-)

Fifka to takkie zwykłe wkładki, Paweł mi kupił w Carefourze :-)

Ja już na nogach od 8, mały przez godzinę się w łóżku kręcił eehh..
Potem żeśmy się zaskoczyli z Pawłem bo przyszła...pielęgniarka środowiskowa z naszej przychodzi. Aż się zdziwiłam. A my popylaliśmy w całą trójkę w piżamach XD wstyd normalnie. Pielęgniarka weszła do pokoju mały leżał na łóżku z tatą, zobaczył obcą osobę i oczywiście co? Uśmiech od ucha do ucha.
Powiedziała, że duży, że silny i widać, że garnie się bardzo do siadania, że ma sztywną główkę. Kazała tylko dużo kłaść na brzuszek by młody wyćwiczył sobie kręgosłup.
No i zapowiedziała, że z pewnością Wiktor raczkować nie będzie (to wiem) i że spróbuje zacząć chodzić w ok 7-8 miesiącu
shocked.gif

Pytałam jeszcze o spacery, mówiła że do -20 na maks 15 można, heh a niektórzy że maks do -6 wychodzić
dry.gif

Ale widać, że dużo konkretniejsza babka niż poprzednia pielęgniarka śr ze szpitala. No i jeszcze pielęgniarka powiedziała, że mogę spróbować podawać soczki, starte jabłko lub marchewkę i nie muszę czekać do ukończenia 4 miesiąca. A czort już lizał jabłuszko to była czysta fascynacja :-D

hyhyhy Ael tylko czekać jak w wieku 2 lat zacznie gazety czytać. Super, ze mały się dobrze rozwija :-)

Heh.... Będzie mądrzejsze od rodziców razem wziętych XD

Kochana śliczny brzusio też buziak od cioci :****
A te kropelki to Bobotic (polski odpowiednik niemieckiego Sab Simplex), są normalnie do kupienia. Ale prócz Bobotica i Sab Simplex jest jeszcze Infacol, Esputicon, Lefax. Jednak Bobotic i Sab Simplex mają największą dawkę symetikonu.
Od pediatry można dostać receptę na Debridat gdy kolki będą częste.

zrobiłam porównanie brzuszków i neciuszka ma większy brzuszek, bo taki faktycznie troszkę kwadratowy a fasolka ma taki okrągły i troszkę niżej położony

neciuszka: no brzuszek jest, ale jak tak patrzę to mój jest jak balon przytwoim, mi też pępek nie wyszedł :-D tylko mam dużą dziurkę, a co do tego że w nogi idzie to u mnie to samo, góra prawie sie nie zmieniła a nogi mam jak kłody, a do tego ostatnio to jak sobie siądę na kolana albo kucnę to czuję jakbym miała spuchnięte nogi i skóra mnie boli bo mnie jakoś tak ciągnie .
Pieski sliczne , mogła bym je wytarmosić , a chomiczki lubie jak tak fajnie asurkami masują :-D

faolka:
ty tez kobieto nie jęcz bo masz ładny i mały brzusio, mi wczoraj koleżanka z pracy powiedział ze wyglądam juz jak do porodu, a jeszczxe 2 miesiace przede mna :tak:

fifka
: ten instynkt, to jakiś cud chyba, mam nadzieie ze i u mnie sie szybko wyrobi :tak:

Ael: nie dość że przystojny tówj Wiktor to jeszcze inteligentny , to wam sie synio udał ;-)

haha widzi Fasoleńka? :p ja mam większy :p

Fifka to czekam na info jak dostaniesz w łapki przesyłkę.

Ael noo małego mądralę będziecie mieć :-D i lada moment zacznie ci biegać :D

zrobiłam porównanie brzuszków i neciuszka ma większy brzuszek, bo taki faktycznie troszkę kwadratowy a fasolka ma taki okrągły i troszkę niżej położony
hyhyhy to niżej to u mnie bardziej tłuszcz niż brzuch hyhyhy

faolka:
ty tez kobieto nie jęcz bo masz ładny i mały brzusio, mi wczoraj koleżanka z pracy powiedział ze wyglądam juz jak do porodu, a jeszczxe 2 miesiace przede mna :tak:
hyhyhy nie jęczę, jak na mnie patrza to też większość myśli,ze ja już na torbach do porodu siedze, ale wali mi to :-)
Pytanie jak pierzecie ubranka dla dzieci ty tylko w tym płynie do prania lovela? czy jeszcze jakiś zmiękczający stosujecie?

reklama
Do góry