Dzień doberek! Stęsnikniłam się za wami już dość więc jeśli mogę to wracam!
Fifka Konradek potrzebuje jeszcze więcej Ciebie bo jest wcześniej urodzony... mój Bartuś też tak miał i nie miałam serca mu odmawiać! W szpitalu leżał cał czas ze mną w łóżku, w domku już starałam się ograniczać żeby go nie przyzwyczajać. Teraz śpi całą noc w łóżeczku, nad ranem biorę go do siebie i śpimy sobie jeszcze do 10 a w ciągu dnia leży w wózeczku przy nas albo koło nas na sofie
Poza tym zazdroszczę figury :-( ja jestem załamana! :-( ale tylko przez chwilę póki nie spojrzę na Bartusia i wszystko znika! No ale niestety, rozstępy które pojawiły się w ciągu ostatniego miesiąca są straszne! Brzuch sflaczały i okropny :-( a najlepsze jest w tym wszystkim to, że każdy mi to wypominy i dopieprza się do mojego brzuszyska i wtedy jest jeszcze gorzej ze mną... :/ kupiłam sobie krem na blizny NO-SCAR i muszę powiedzieć, że efekty już widać (bledną) ale drogi interes bo pojemniczek 50ml kosztuje 50zł a starczył mi na 2 tygodnie
OJOJ jaki on slodziasty ;-) i jaki opalony ;-) czyzbys duzo Marcheweczki jadla ? ;-)
Raczej nie. W ciąży piłam co dziennie Kubusie ale myślę, że to też dlatego, że ja mam ciemną karnację...
A ja dzisiaj kupiłam stanik do karmienia - dopiero.... Czuje się jak nowo narodzona bo tak mnie cycki bolały od nawału mleka...
WIADOMOŚĆ DLA CIĘŻARÓWEK!!!
Jeśli zamierzacie karmić piersią sprawcie sobie choć jeden taki stanik... niby ze zwykłym da się radę, ale w nocy te fiszbiny i druty kaleczą i tak obolałe piersi... a bez stanika spać się nie da bo zalewam się mlekiem....
Ja też się pod tym podpisuję! Bez stanika ani rusz! Jak gdzieś wychodzę to zakładam zwykły (bo w tym niezbyt prezentują się piersi) ale po domu i do spania to tylko te zwykłe bez fiszbinów! I ja kupiłam na Allegro zwykłe bawełniane za całe 8,90zł i polecam jak najbardziej!! :-)
Ael błagam o radę, co na pleśniawki?
właśnie mama przez skype wypatrzyła u mojej małej i to jest pewnie przyczyna tego, że nie chce jeść plisss poratuj
Mi pediatra mówiła, że pleśniawki mogą się robić też od tego, ze na ustach dziecka zostaje mleczko, taki maluch nie potrafi się dokładnie oblizać więc trzeba dbać o to żeby przemywać mu buzie po każdym karmieniu. Używam tego samego preparatu co Ael a Ty najlepiej jakbyś poszła do apteki i na pewno coś Ci doradzą ;-)
A ja dziś jestem pierwszy dzień sama z Bartusiem w domku :-) mój mąż pierwszy raz od porodu poszedł do pracy :-) muszę wszystko ogarnąć sama... a tak to mogłam się iść umyć a małż dopatrywał małego ale za to wyspaliśmy się nad ranem bo mieliśmy więcej miejsca w łóżku więc jakieś plusy też są
Poza tym chciałam się pochwalić, że pojechaliśmy ostatnio do sklepu małemu po nowe śpiochy i body (bo już wyrósł z 56) i.... kupiliśmy rogówkę!
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
fakt, ze planowaliśmy ten zakup ale mieliśmy dopiero pojeździć i pooglądać co jest w sklepach a tu spodobała nam się pierwsza lepsza i od razu się zdecydowaliśmy. Będzie w środę i już się nie mogę doczekać!!!