reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

No kolejna zboczona! Ja nie wiem tylko czy Paweł pozwoli Ci mnie klepnąć po tyłku XD

Kochana a na pewno to są pleśniawki? Zważywszy, że mała wymiotowała, mógł się w buzi pojawić częściowo strawiony pokarm, który wygląda jak serek, może gdzieś mała nie przełknęła i zostało i to właśnie jak pleśniawka wygląda. Musisz popatrzeć Amelce w buzię i jak zobaczysz takie białe kropki to spróbuj jedną dotknąć i czy nie schodzi. Zejdzie to tylko mleko, nie no to musisz w aptece poprosić o żel do aft i pleśniawek dla dzieci. Nie wiem jak tam w belgijskich aptekach, ja mam Aphtin dla dzieci. Ale wątpię, żeby mała miała pleśniawki. Musiałabyś mieć mocno brudny smoczek by się pojawiły, a raczej wątpię jeśli butelki myjesz co karmienie.

kochana pokłony przed Tobą składam, to rzeczywiście był fałszywy alarm, zmyłam czystym gazikiem i języczek jest piękny czerwony, a ten mój niejadek tylko się uśmiecha
całuję w stopę o pani

reklama
Ael...no no no...fiu fiu...tak jak juz pisalam...ty to taka hot mami jestes ;-):-)

widzialam Atanku twoje zdjecia z baby shower...slicznie wygladalas...bardzo dobrze ci w rozu:-)
czy to jest normalne, ze przetluszczaja mi sie wlosy? bo normalnie to chyba codziennie musialabym myc....a przeciez mi sie nie chce...moze na wiosne wroca do siebie:sorry2:

mili nic mi niemow co do wlosow mnie sie zima zawsze czesciej tluszcza od czapki i od hormonow ...

kochana pokłony przed Tobą składam, to rzeczywiście był fałszywy alarm, zmyłam czystym gazikiem i języczek jest piękny czerwony, a ten mój niejadek tylko się uśmiecha
całuję w stopę o pani

Aj tam już pokłony :-)
Kwestia wyrobienia się, zobaczysz sama :-)

kto ma taki jak ja u ciebie w domku ??:szok:

Żabo, przeto Madzi M to duży facet, taki prawie jak w ciąży :-D

Ael...no no no...fiu fiu...tak jak juz pisalam...ty to taka hot mami jestes ;-):-)

czy to jest normalne, ze przetluszczaja mi sie wlosy? bo normalnie to chyba codziennie musialabym myc....a przeciez mi sie nie chce...moze na wiosne wroca do siebie:sorry2:

Jasne hot mama Xd
A włosy tak reagują na zimę, przez zimno skóra głowy też się wysusza i pojawia się albo łupież albo przetłuszczają się mocniej.
Więc po myciu w normalnej wodzie na koniec lepiej zahartować zimną wodą włosy. To dodatkowo zamknie łuski włosów.

mili nic mi niemow co do wlosow mnie sie zima zawsze czesciej tluszcza od czapki i od hormonow ...

No to Ci powiem, że jak urodzisz, to rzadziej będziesz myć włosy. Mi się po porodzie zdarzyło mieć przerwę w myciu włosów prawie 2 tygodnie! Ale w ogóle mi się nie przetłuszczały!

No ale mam złą WIADOMOŚĆ DLA MAMUSIEK I CIĘŻARÓWEK! Ok 3-4 miesiąca będą wam wypadać garściami włosy (no chyba, że będzie któraś z was szczęściarą to w ogóle nie będą wypadać w takiej hurtowej ilości).
Wtedy najlepiej albo nie przerywać po porodzie zażywania witamin dla ciężarnych bądź matek karmiących a jeśli się nie bierze to zakupić takowe, by wzmocnić włosy. Dzieje się tak ponieważ w ciąży włosy jak rosły pomijały jeden etap wypadania stąd włosy były gęstsze, mocne, lśniące. W tym okresie po 3 miesiącu włosy nagle sobie przypomną, że trzeba zrobić miejsce nowym włosom stąd to wypadanie będzie wyglądać okropnie.
Ponoć mija koło 7 miesiąca po porodzie. Zobaczę to wam powiem.

dzieki za wiadomosc ael ;-) mam jescze na miesia witaminek wiec dokupie po porodzie ;-) jqak sie skoncza ;-)
dobranoc kochane bo i tak was niema ...

Ostatnia edycja:
a ja wczoraj takiego ladnego posta napisalam wieczorem i go nie ma :( no ale trtudno...

nie pamietam co pisalam

mi wlosy jakos sie nie poprawiły w ciazy... nie widze roznicy, za to paznokcie tak ja nigdy nie mialam a w ciazy i owszem, za to teraz juz sie chyba organizm przygottowuje do porodu bo paznokci znowu brak....

ja dzis od rana na nogach bo przeziebienie wygrywa i do kapletu doszedl bol gardła, czekam zatem na 7.30 no 7.40 niech panie zdaza kawe zrobic i bede dzwonic do przychodni niech mnie ktos przyjmie!!!! aaaa za oknem mam -18 i wcale nie chce mi sie wychodzic z łozka.

Cześć dziewczynki...
Nadal brak @.... (.)(.) nadal bolą... jak dziś lub jutro się nie pojawi wredna to testuję dopiero w piątek....

A powiedzcie mi kochana jakie wy miałyście objawy ciąży???? Jakieś swoje odczucia :-)

Sun...mialas testowac 7 z tego co pamietam? na kiedy masz termin @?

Ael...powiedz mi od kiedy zen szen zaczal dzialac na Pawla...bo moj M zaczal brac przed wczoraj a ewentualnie na dni plodne za jakis tydzien sie wyrobi? :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Sun...mialas testowac 7 z tego co pamietam? na kiedy masz termin @?

No tak naprawdę to dzisiaj powinnam dostać @, ale zakładam jeden dzień obsuwy... Zobaczymy co będzie... Ale nie zrobię wcześniej testu niż w piątek, bo chcę mieć pewność...

Troszkę mnie mdli... bolą strasznie (.)(.) ale takie objawy miałam również na @.... tyle, że teraz nie boli brzuch jak na @...

Milia
dzisiaj ktoś jeszcze miał testować, pamiętasz może kto????

Ostatnia edycja:
Do góry