reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Uhumm.. u mnie dziewczyny na lipcówkach to już wózki i łóżeczka kupują :eek::-D
Ja na pewno chcę od A do Z sama kupić więc stwierdziłam że do czerwca już chcę mieć wszystko przygotowane. Ale tego jest tyle że nie wiem kiedy zacząć :confused2:

reklama
natkusia wszystko zależy od tego ile masz kasy, ja zaczęłam zakupy w 20 tyg takie drobiazgi. mam troszkę ubranek, jakies tam szczotki do czesania, okrycie kąpielowe takie drobniejsze rzeczy co nam wpadły w ręce. Wózek i łóżeczko na koniec zostawiliśmy, plan się zmienił z wózkiem bo nam się trafił do odkupienia za grosze nie używany prawie. Teraz np upolowaliśmy fotelik samochodowy też przypadkiem. A łóżeczko wybraliśmy sobie co chcemy mniej więcej ale kupimy już na sam koniec.

Ja dziewczyny znikam chwilowo z forum na ile się zobaczy.

Już mu raz powiedziałam: "Kochany jak Ty tego nie łapiesz, to ja nie wiem jak sobie poradzisz na tym stanowisku - bo to co ja Ci teraz tłumaczę to jest mniej niż podstawa" To się zaczerwienił i co i dalej kuźwa nie łapie. Ale to jego problem, najlepiej będzie jak się wystraszy i w ogóle tu nie przyjdzie do pracy - to chyba skonam ze śmiechu.

No to on będzie miał problem nie Ty. Ty go uczyłaś a że tłumok, cóż tego zmienić się nie da.

Ael dziecko jest takie jak rodzice więc chyba musisz przyzwyczaić się do myśli, że Wikuś będzie małym urwisem ;-)

Ciężaróweczki/mamusie moje.. Powiedzcie mi, od którego tyg zaczęłyście/zaczynacie poważnie składać wyprawkę? Mam kilka ubranek ale to jest na lajta..

Natkusia ale ani ja ani Paweł urwisami nie jesteśmy nooo!
A co do wyprawki ja zaczęłam kompletować wszystko na raz koło 32 tygodnia. Ale lepiej to rozłożyć w czasie.

odrazu przepraszam że post pod postem :-(
oj powiem Wam że ja dziś nie nadaję się do życia :-( od rana źle się czuję, z rana wymiotowałam, leje się ze mnie jak z kranu dobrze,że większą paczkę zabezpieczeń kupiłam bo małej już bym nie miała ... ogólnie czuje się słabo .. :-( nie wiem o co chodzi ... buuu ...

Pyscek możesz się źle czuć po bromergon... trzymaj się jakoś... tulę mocno ;-)

no wiem i dlatego jakoś muszę to znieść a możliwe że po 1 tabl już bym miała takie objawy ??

Pyscek...a podczas usg nic na jajnikach ci nie wyszlo?

no właśnie nie miałam robionego usg :( bo teraz mam @ i mnie nie badał .. ale w połowie lutego jadę do mojej to mi zrobi usg

No właśnie nie chcę robić zakupów na jeden raz bo szczerze te zakupy mnie przerażają :-D no i chcę sobie to finansowo też rozłożyć. Wolę też mieć zawsze przemyślane wszystko i poukładane tak jak ja chcę :tak:już nie mówiąc, że niewiadomo jak będzie wyglądać końcówka ciąży .. A w lutym przeprowadzam się i 20.02 mam połówkowe więc Michaś się potwierdzi i chyba zacznę już kompletować :-D:-D

Pyscek hmmmm.. co to się dzieje <tuli> nie mam pojęcia dlaczego możesz się tak czuć :-(a brałaś Bromka? Może po nim się tak fatalnie czujesz? Tulę :*

reklama
Pyscek...tak juz po 1 tabletce mozesz sie tak czuc, ja rano po 1/2 tabletki czulam sie slabo...ale swoja droga sprawdz na tym usg sobie jajniki...tak dla bezpieczenstwa:tak:
musisz to jakos przecierpiec....tule mocno! :*:*:*
Natkusia...ja bym kupowala po trochu, bo jak przyjdzie na raz kupic i lozeczko i wozek i wanienke i jakies inne rzeczy, ktore nie sa tanie to na raz wydac ok 5 tys to dla mnie duzo...a do tego ubranka. uf...:-)

Do góry