reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

iwasek: oj żeby tak ja w nocy mogła spać to bym była szczęśliwa , a tak to tylko gapienie w sufit mi zostaje
Powez Igorkowi żeby grzecznie spał w nocy bo cicia lamia przyjedzie i go ugryzie :-)

jakoś ostatnio pusto na forum i tak spokojnie

reklama
Każda zapracowana albo odpoczywa ;)

Objadłam się jak bąk. A zaraz jedziemy do sklepu bo po pewnych konsultacjach małżeńskich i szwagrowych jedziemy po lapka. Miało nie być rat ale cóż ;) ten nam się bardzo grzeje już i chyba dogorywa powoli, a na dwa będzie nam wygodniej i wtedy tego jednego delikwenta weźmiemy jeszcze co chce żeby mu pracę napisać bo będziemy popołudniami na dwa pracować ;)

no to zycze udanych zakupów :-) nie ma to jak nowa rzecz w domu , sama radośc;-)

a ja sobie dla relaksu muzyczkę słucham i zachciało mi sie troche biodrami potelepać , tak dawno nie tańczyłam ze szok, a sprawiało mi to zawsze dużo radości,

Mój mąż zrobił dzisiaj pizze - a w zasadzie dwie i powiem Wam, że niebo w gębie objadłam się na maksa. Luśka chyba też bo znów szaleje w brzuchu :-)
Idę zrobić fotki tego co dostałam dzisiaj dla małej i troche poćwiczyć. Później wstawię zdjęcia :-):-)

nie bedziesz zla ale tak mi sie ten zolwik podobal ze kupilam sobie tez ;-) czekam za przesylka ;-)

A skąd! Dlaczego miałabym się obrażać :-p to naprawdę świetna sprawa dla malucha jak już tylko zacznie dostrzegać tego typu obrazeczki bo Bartuś jeszcze nie zwraca uwagi na to, ze coś tam na suficie miga :-p ale pewnie już niedługo będzie szalał! A póki co to mój mąż z tego korzysta :-D ma frajdę jak nie wiem... :-D

Ael a czemu mały dojada? Przeszłaś na butelkę??? Kurcze mój szkrab dziś też taki niespokojny okropnie! cycki już mam zwiędłe a on cały czas szuka... :crazy: przystawiam go co pół godziny, przy cycku zasypia a jak go odłożę do doopaa! Próbowałam dać smoka ale niestety wypluwa!

dziewczyny czy, któeś z tych badań można zrobić na nfz, albo są częściowo refundowane ?

TSH, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron ?

magda.a: ja nie wiem nic o tych badaniach bo nie robiłam , to nie pomoge niestety

magdalena: a w ogóle to jak u ciebie z pokarmem, bo jak oprócz nacięcia krocza przy porodzie to najbardziej boje sie karmienia ze nie będę miała mleka

ael: czy z tego wykresu wynika ze w 5 tygodniu zycia będzie miał maluszek gorsze dni ?

Tak, prędzej między 4 a 5 tygodniem, skok trwający tydzień. I analogicznie reszta skoków.

dziewczyny czy, któeś z tych badań można zrobić na nfz, albo są częściowo refundowane ?

TSH, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron ?

Zależy od przychodni i lekarza. Są tacy którzy wypisują skierowanie na te badania. Musiałabyś iść do specjalisty pracującego na nfz by dał Ci skierowanie.

Magdaleno dokarmiam butelką, bo nie do jada z cyca. Ale wpierw karmię z cyca, by organizm wiedział, że mleko musi być produkowane, a po cycu daje jeszcze butelkę i karmię do oporu. I to pomaga, bo mały w ciągu 2óch dni nabrał ciałka ładnie.
Co do smoczka, dziecko musi się do niego przyzwyczaić, więc minie czas póki weźmie. Sukcesywnie wkładaj smoczek do buzi, ale w ciągu dnia tych prób wiele nie rób. Jak za długo będziemy mu na siłę wciskać smoczek zniechęci się kompletnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry