reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Lamiav normalnie jestem zakochana w tych twoich rękodziełach!!! :-D Muszę u ciebie kiedyś jakiś piękny dzbanuszek na kwiaty zamówić :tak:

Haha no proszę sławna będe przez te moje akcje porodowe :-D Już tak niewiele dzieli mnie od mojego dziobąga na świecie! Jeszcze tylko troszkę :-)

Ael no dają, zobaczymy na jak długo, ale tak naprawdę nawet te pare godzin spokoju zadziałało na mnie fantastycznie i humor odzyskałam i energię :tak:

Lamia, piękne te szkatułki.
Robimy w restauracji, na około 20 osób. To są rodzice, chrzestni z osobami towarzyszącymi, czyli chrzestny z żoną, a chrzestna z narzeczonym i rodzicami, moi bracia z rodzinami. Za obiad, zimną płytę i ciepłe danie, napoje bez ograniczeń wyszło nam 1400 zł. Plus ciasto i tort we własnym zakresie. Wczoraj zamawialiśmy tort i ta paskuda cukiernik (przyjaciel mojego) nie chce kasy :wściekła/y:

Pok, intuicja ważna rzecz i słuchaj Ael, kisiel z rana jak śmietana ;)

Fifka, a Ty nie miałaś rodzić w prywatnej? To tam takie akcje?

fifka: o dziekuje miło że ci sie podoba, dzbanek chętnie ci zrobie jak wykażesz cierpliwość, bo jestem strasznie spóźniona z obiecanymi dziełami a nie chce mowic na kiedy sie wyrobie :-)

silka: aha, a to u nas wyjdzie w sumie 17 osób i tez planujemy w restauracji bo w mieszkaniu raz ze sie nie zmieścimy a 2 kto ma głowę do gotowania , podawania i naczyń tylu nie mam, t widzę ze u was podobne ceny jak u mnie a ile z głowy przygotowań i sprzątania :-)

Ostatnia edycja:
Dokładnie z tych powodów się zdecydowaliśmy. Nie wyobrażam sobie zająć się tym wszystkim i dzieckiem jeszcze, a potem jeszcze sprzątać. Leń jestem i tyle :p

Sil miałam rodzić w prywatnej ale tam nie zajmują się patologiami ciążowymi,... A tym bardziej wcześniakami - choć za pare dni mój już nie będzie zaliczany do wcześniaków. - W kazdym razie w prywatnej kilinice mnie poinformowali ze muszę im zapłacić, ale i tak w razie jakby coś szło nie tak oni mnie odsyłają do państwowej kliniki bo nie są przygotowani sprzętowo...

Tak więc cały czas przewijam się przez państwowe szpitale... :confused2:

Dzieki laski :)

Na razie jade na krakersach i soku z grejpfruta. Croissant z czekolada tez idzie calkiem dobrze. Kisiel mowicie.... Tylko skad ja o tu wytrzasne? Z reszta jak o nim mysle to wcale milo sie nie robi :) a z drugiej strony taki morelowy.... Wolalabym jednak cos bardziej odzywczego niz cukrowego :/
jakos to bedzie.
:)

Oj Pok ja jak zaszłam to przez te nudności 7kg schudłam... :zawstydzona/y: nic mi nie pomagało, jedynie przesypianie tego czasu,... no i krakersy popijane wodą zanim wstałam z łóżka.

reklama
Pok...kochana widze, ze sie orientujesz w "nasieniu" :happy2: mozesz cos powiedziec o tych wynikach?
barwa szaro-zolta
ph 8,4
ilosc plemnikow w 1ml- 120mln
ruch prawidlowy - 80%
ruch zwolniony - 10%
bez ruchu- 10%
formy patologiczne - 5%

podchodzimy w tym roku do IVF i mojemu wstepnie wyszly takie badania, oczywiscie bedzie robil jeszcze dokladniejsze tym testem MAR, ale chcelismy sprawdzic teraz jak to wyglada bez przygotowania...
bede wdzieczna za jakas odpowiedz :-)

Fifka...ja to juz za toba nie nadarzam:-) kobito dawaj na porodowke i pokazuj nam kolejnego przystojniaka!:-):-)
Fasola...jak tam dzis humor...sprawdzam tylko, czy czarne chmury minely? bo ja nie to.....:cool2:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry