reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Hej!
jestem
Nie zbliżam się do kompa jak nie muszę, bo to straszny zjadacz czasu, a ja mam teraz tydzień egzaminów. Wczoraj miałam, dziś mam, jutro, w piatek i w poniedziałek. Więc siedzę i kuję
Tak, byłam u gina w piątek. Mąż dostał skierowanie na badanie nasienia. Nie miał nic do gadania, odgórne polecenie lekarza. Trochę marudził, że tak go wkopał, wolał sam o tym zadecydować. Chociaż w sumie chyba tak lepiej, przymajmniej się nie wymiga.
Problem w tym, że teraz muszę się dowiedzić, gdzie na tym moim zadupiu takich badań dokonują.
A ja idę badać progesteron, prolaktynkę i TSH. To tyle na razie. Następnym razem, jak wyniki badań już będą, będzie mi robił dokładne usg. Twierdzi, ze prawdopodobnie przyczyna lezy w tym, że przez ostatni rok, półtorej sporo mi się na wadze przybrało I przez to mi się rozregulowało znowu wsio. Ech normalnie jakbym się już tą moją nadprogramową ilością ciałka za mało przejmowała. No i wiecie, jedna wielka niewiadoma: pytanie za sto punktów- czy ja miewam owulację
Troche chaotycznie, ale chyba to wsio co chciałam napisać. Uciekam dalej ryć

Fifka rodzi? JUŻ??? :szok:To powodzenia kochana!

Dana. Kup w aptece termometr owulacyjny (najlepiej elektroniczny) i testy owulacyjne (byle nie te z allegro). I juz jakas informacje ci to da. Ale najlepiej kilka miesiecy to stosuj, bo trzeba z kilku cykli miec info. W razie czego sluze pomoca. Bedzie gites! A nadwaga rzczywiscie moze utrudniac zajscie w ciaze, byly takie badania rok temu w uk, ze schudniecie bardzo zwiekszalo szanse. Tak czy siak jak chcesz w ciaze zachodzic i ja planujesz warto zmienic nawyki zywieniowe :) wszystko sie pieknie pouklada!

Sun! Jeszcze Ci mialam powiedziec. Moj m niby mial dobre nasienie ale teraz kilka m-cy przed zaciazeniem bral mace, ktora ponoc poprawia nasienie. Ja jestem dobrej mysli. Nie jedne zle wyniki na tym forum byly a teraz z tego samego nasienia juz dzieci sa :)
a jaka sytuacja z toba jest? Wsio ok czy tez jakies anomalie?

KCIUKASY ZA FIFKE!

Kochane! Ja po waszym o*******u wczorajszym wyspalam sie w koncu i mam duzo lepszy nastroj! :-D:tak:;-):-)
Musze chyba tylko ograniczyc wchodzenie na wrzesniowki, o one teraz sie pustymi jajamiplodowymi strasza. Wrrrr

Ja sobie jeszcze w lozku leze i sie zastanawiam co zjesc :)

Buziaki

Żebym ja tylko potrafiła w sobie znaleźć jeszcze trochę cierpliwości byłoby znacznie łatwiej. Zobaczymy co mi te wyniki powiedzą ciekawego. Ciągle mam nadzieję, ze jednak gdzies tam po drodze fasolka się pojawi, nagle i niespodziewanie.

Danao będzie dobrze:) Wiesz,mój profesorek polecił mi zastosować tzw diete jogurtową,tylko oczywiście nie jakąś bardzo restrykcyjną... Może spróbuj tego,mnie się udało a też szans nie było. Całe szczęście mój P. wyniki miał w porządku

Żebym ja tylko potrafiła w sobie znaleźć jeszcze trochę cierpliwości byłoby znacznie łatwiej. Zobaczymy co mi te wyniki powiedzą ciekawego. Ciągle mam nadzieję, ze jednak gdzies tam po drodze fasolka się pojawi, nagle i niespodziewanie.

Na pewno sie pojawi ale uwierz mi, ze lepszej okazji w zyciu, zeb o siebie zadbac nie bedzie. Zdrowi rodzice, a przede wszystkim zdrowa mama, to tez zdrowe i szczesliwe dziecko.
Trzeba sie wziac w garsc.

Przepraszam za post pod postem ale sprawa tego wymaga...

[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]Kochane!
wklejam pońizej link. Clopiec jest synem kolezanki mojej bardzo dobrej przyjaciolki. Ojciec dziecka wszystko olewa i chce syna umiescic w jakims osrodku, ktorych stan w pl jest oplakany. Nie prowadzi sie tam takiej rehab jaka jest maxowi potrzebna.
przeslijcie ten link komu mozecie. Kazda zlotowka sie liczy!
z gory wiekie dzieki!

Maxymilian Buczkowski-Stępiński - Strona główna[/FONT]

reklama
Przyszłam na moment, kurcze już jestem tak zdechnięta w pracy, że chyba jednak do końca lutego tutaj nie wyrobię i na kolejnej wizycie poproszę o zwolnienie lekarskie. Trudno pensja będzie marna, ale nic na to nie poradzę.

Jak to pensja bedzie marna? Przeciez na ciazowym zwolnieniu lekarskim dostaje sie 100% wynagrodzenia.

Do góry