reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziurko dziękuję, że pytasz! Czuje się ociężała coraz bardziej, troszkę mi puchną nogi na wieczór i marzę już, żeby mały wylazł :-)

Lamia jasne, że masz rację! Fakt, że Julia to bardzo ładnie imię ale jednocześnie najbardziej popularne od kilku lat...

Magda hahahahhahaha :-D a właśnie, że nie sprzątam :-p przed świętami wszystko K zrobił sam, ja tylko upiekłam ciasta i to w połowie na siedząco! A dziś też od rana się obijam i jak Tylko małż wróci z pracy to go zagonię do odkurzania bo sierści masę się nazbierało przez te 3 dni...

Ostatnia edycja:
reklama
fasolka: no bo ty masz juz imie, jak ja myslałam ze bedzie chlopiec i ktoś kręcił na moje wybrane imie to to olewałam i tez miałam gdzieś gadanie bo tak postanowione i juz. A teraz nie mam jak sie bronic bo nie mam żadnego. Co najwyżej to mówię tylko że jak sie urodzi to wtedy powiem na jakie imie wygląda :-)
A zastanawiam się nad:
Adriana, Kornelia, Gabriela (chociaż mam juz w rodzinei Gabrysia i Gabrysie) podoba mi się też Oksana, ale nie mam tak 100% przekonania do żadnego

Święta, święta i po świętach! A ja rozpoczęłam 34 tydzień!!!! :-D

Magdalena Iwasek
to ja wam powiem ze ja mam też takie same objawy... odpócz parcia to jeszcze w środku mnie aż kuję, jakby mi ktoś igłę w szyjkę macicy wbijał (mam nadzieję ze się nie rozwarła) :no: no i brzuszek nisko... wczoraj ciotka też to zauważyła.

Atanku, Magdaleno i Zafasolkuję powodzenia na wizytach!! Ja dzisiaj pojadę sobie na Ktg :tak:

Ael
haha faktycznie! :-D ty teraz matka karmiąca to dieta... ja się objadłam... ale mi niewiele trzeba było by czuć się stanowczo przepełniona, bo jem jak wróbel w domu, ale często!

Lamiav
ja zadaje sobie te same pytanie ale z łóżeczkiem dla małego... :zawstydzona/y: zamówione i opłacone było tydzień przed świętami...

Madelaine w takim razie gratuluję!! Pisałaś ze staracie się od września tak? No no no, widzisz, forum działa cuda :-D o i widzę że kolejna koleżanka po fachu :tak: jak ja za swoimi przedszkolakami tęsknie.....

Witam dziureczko moja kochana ;* cieszę się ze u ciebie powoli wszytko wraca do normy. I BARDZO TĘSKNIŁAM ZA TOBĄ :*

Wy na mnie nie krzyczcie, bo aktualnie to moje obawy są uzasadnione. Niestety, ale czuję się marnie. Boli mnie lewy bok, tak, ze nie mogę się dotknąć i nawet nie mogę wymyślić, czy dziecko ma tam na co uciskać, czy po prostu jakieś gowno mi się przyplątało. No i nie czuje ruchów dzieciątka, a to już początek 22 tygodnia ciąży, więc niestety jest powód do niepokoju :-(
Mag skoro się za swoim facetem nie stęskniłaś, to może czas pomyśleć nad sensem tego związku. Te dietę bananową to psu wprowadzasz?

lamiav Julka imię ładne, ale na ulicy ich jak psów :-) Widzę, ze ty szukasz czegoś oryginalnego to Ci parę podrzucę.
Kalina, Jasmina, Klara, Alina, Malina, Jagoda, Józefina, Hanna, Zofia
Odnośnie Kornelii uprzedzam, ze imie wchodzi w modę i tez ich sporo będzie.

Ostatnia edycja:
Lamia: to twoje wasze dziecko a nie jej więc wogóle się nie przejmuj rób jk uważasz ona miała swoją szanse.

Magda:zafasolkuje ma racje bo to wygląda nie na miłość tylko przyzwyczajenie.

Dziurka: Witaj kochana to dobrze że pomalutku wszystko wraca do normy.

Fifka: a ja ani razu nie miałam ktg ;/ bo niby że w przychodni nie ma jak go zrobić ale ost byłam u niego na oddziale na usg bo w przychodni też nie ma usg tylko jest na oddziale byłam na usg to mógł mi zrobic ktg to usłyszałam że w przychodnie nie ma jak ktg wykonac ;/ ale niechciałam się już kłócić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To prawda,ze forum czyni cuda! Człowiek sie naczytal, nalykal pozytywnych fluidow i od razu rach, dwie kreseczki. Jeśli mogę wtracic sie w temat imion. Imię dla dziewczynki mamy wybrane- po mojej teściowej świętej pamięci, ale zawsze mieliśmy problem z imieniem dla chłopca. Ja wiem,że to za wcześnie:) tak sobie tylko marzę:) myśleliśmy nad Tymoteuszem i Nikodemem,ale oboje bardzo pragniemy dziewuszki...:)

madelaina, zrób sobie bete, oblicz tydzień ciąży i jak nic nie będzie się działo, żadnych plamień i boleści, to do lekarza idź tak koło 7 tygodnia, to może już serce usłyszysz :-)

A gdzie nasza forumowa gwiazda najjaśniejsza - Neciuszka?

reklama
Madeline: ja to jak dwie kreski zobaczyłam odrazu do gina leciałam dał skierowanie na bete wyniczek ładny i za dwa dni szłam na ponowna bete i wyniczek dwukrotnie podnad wzrósł potem usg i juz była mała kropka( fasolka :) A teraz juz po terminie . Jak to zleciało :)

Do góry