reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamiav coś dla ciebie!
damskie01.jpgdamskie02.jpgdamskie03.jpg

Może byś słabo widać... więc daje linki:
Imageshack - damskie01.jpg
Imageshack - damskie02.jpg
Imageshack - damskie03.jpg

Witam nową staraczkę!!!! :tak:

Magdalena
ja nic o tym nie wiem...:no: Pierwszy raz słyszę żeby pić ją przed porodem...

reklama
Madziu a po co chcesz pić herbatę przed porodem? To nie ma sensu. I tak i tak laktacja na dobre ruszy ale po porodzie, wtedy też musisz zobaczyć ile Ci pokarmu schodzi, jeśli byłoby mało wtedy herbata jak najbardziej wskazana. Teraz jak nawet nie wiesz ile mleka by Ci schodziło z jednej piersi to nie ma w ogóle sensu.

Czytałam kiedyś w takim kalendarzu ciąży przy którymś tygodniu, że dobrze jest już ją pić przed porodem... ale w takim razie zaczekam i zobaczę co będzie!

Czytałam kiedyś w takim kalendarzu ciąży przy którymś tygodniu, że dobrze jest już ją pić przed porodem... ale w takim razie zaczekam i zobaczę co będzie!

Kochana czemu po porodzie pić herbatę? Jak urodzisz, zacznie Ci się obkurczać macica, za to kurczenie jest odpowiedzialna oksytocyna, ta sama która wzmaga skurcze porodowe. Przez to, że oksytocyna będzie działać uruchomi Ci się laktacja, bo ta substancja również za to jest odpowiedzialna. Jej najintensywniejsze działanie przypada właśnie po porodzie, wtedy też zaczyna się ta właściwa produkcja mleka. Więc jeśli laktacja będzie na dobrym poziomie nie ma co pić herbaty. Dziecko przez ssanie jak i odciąganie pokarmu laktatorem, również wzmaga laktację.

Witam nową staraczkę! Życzę szybkiego zafasolkowania! No i oczywiście czuj się jak u Siebie :-)

A ja sobie zakupiłam dzisiaj herbatkę z HIPP'a na wspomaganie laktacji i nie wiem czy mogłabym ją już zacząć pić czy dopiero po porodzie.... ma ktoś takie informacje??
Zgadzam się z Ael nie ma co pić herbatek na zapas bo może się okazać niepotrzebne. Ja do tej pory nic nie piłam a mlekiem mogłabym obdzielić cały oddział położniczy :D

Ciotki chcecie zobaczyć jaka Księżniczka jest już duża?

Ostatnia edycja:
Hejka dziewczeta! co tam, jak tam? ja jestem wlasnie po wigilii firmowej:D
Zadko bywam w biurze wiec sie cieszylam bardzo ze zobacze tych wszystkich glupoli kochanych:)
a teraz czekam w galerii na michala zeby mnie do domu zabral, a po drodze jeszcze po zakupy. Chce jutro upiec snikersa z krowka. Mniam:D
Witam nowa staraczke!! Lap fluidy i dzialaj!~~
taka sie czuje zaslodzona po tej wigilii. Masakra!:)

A bardzo dobrze. Walczymy z ta bakterią ale mam nadzieje że jak skończymy leczenie (za 7 dni) to będzie już spokój. a tak pozatym to codziennie odkrywam jak to już maleństwo się zmienia i uczy nowych rzeczy. ;) a jak tam Wiktorek?

A indywidualista pełną gębą, co uwielbia robić? Tak się obsrać, żeby pampers nie wytrzymywał, a szczególnie lubi oglądać migające obrazy z tv i żywo komentować to co ogląda XD
Z szokiem co parę dni odstawiam za małe ubranka, czort nam strasznie szybko rośnie, kiedyś zostanie z pampersem na pupie tylko XD

Sleepu jak się czujesz?

Laura gratuluje dziewczynki!!! :*

reklama
Do góry