reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
fasolka: noję się trochę pierników :-) bo mi już ze dwa razy wyszły takie jakieś zakalce, może wypróbuję ale tak na spokojnie, bo jak mi nie wujdzie to nie będę maiał czym częstować :-D

jeszcze godzinka i do gina, juz czuję lekki stresik :shocked2:

to chyba tak jest ze kobiety w ciązy ytrzymają non stop ręce na brzuchu, jak tak siedzę przez większość czasu a wieczorkiem jak leżę to już nie ma siły żeby mnie od brzuszka oderwać hihihi

Nadmiar pracy, nadmiar stresu i jeszcze perspektywa zbliżającego się zabiegu chirurgicznego, wywołała u niego taki skok adrenaliny, że zasłabł. Zrobiło mu się ciemno przed oczami, przewrócił się i dostał takich drgawek jak przy padaczce. Trwało to może z minute, ale fakt, ze się stało i teraz trzeba badania robić i sprawdzić co to mogło być. Narazie ja mu zdiagnozowałam, ze to od stresu, bo pełno takich przypadków w necie, ale serducho musi zbadać.

A Łucja wieczorem, dała popis, ładnie kopała i teraz nie wiem, czy jej kolacja nie zasmakowała, czy właśnie tak jej zasmakowała, ze aż matce kopa zasadziła

Zawsze chwilkę po posiłku mała będzie dawała o sobie znać! Dlatego ja miałam manie, że jak siadałam do śniadania, obiadu czy kolacji to zaraz koszulka do góry i obserwowałam brzuszek!!!!

wiecie co, ja dopiero teraz zauważyłam, ze odkąd mnie mała śmignęła po brzuchalu, to ja cały cza siedzę z ręką na brzuchu i czekam, aż powtórzy manewr

normalne! :-) tak jak pisałam wyżej, ja ciągle siedziałam z gołym brzuszkiem :-)
Fasolka a to te przepisy takie sprawdzone?? bo może też bym coś upichciła!

Fifka no ale Cię zaskoczył!

Lamia trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze, zreszta na pewno będzie... ;-)

A mój mąż od dziś zaczął porządki świąteczne :eek: tzn jak bym go nie obudziła to by pewnie jeszcze spał ale ja nie mogę po prostu patrzyć jak on się zabiera za to wszystko... dzisiaj ma posprzątać łazienkę (umyć kafle) i sufit w kuchni! Więc wstałam w sumie 10 min przed nim i zdążyłam wyjść z pieskiem, powiesić jedno pranie, puścić automat z drugim i powynosić mu wszystkie rzeczy z łazienki a on w tym czasie zjadł kanapkę i zapalił papierosa :eek::eek::eek: po prostu werwa emeryta

To chyba upiekę! Bo co prawda idziemy do teściów na wigilię a na pierwszy dzień świąt do rodziców moich ale jak wracamy do domu to lubimy sobie coś wszamać dobrego :-p

te cista piecze się błyskawicznie, bez zbędnego grzebania i jeszcze się nie zdarzyło żeby nie wyszły, ani mi ani moim znajomym.
Ja na święta, zeby było bardziej świątecznie jak rozłożę jabłka na cieście, to je lekko oprószam cynamonem. A do tego piernika dodaje dżem z czarnej porzeczki lub borówkowy.

reklama
No właśnie o tym cynamonie to samo pomyślałam :-) ale nie wiem czy akurat to z jabłkami upiekę bo mój małż nie przepada za szarlotką i wszystkimi ciastami z jabłkami... :eek: ale piernik na pewno zrobię!

A to mówisz, ze można to ciasto rozlać na dwie keksówki spokojnie?? bo właśnie w takie formie jakoś bardziej mi się to widzi niż tak jak tam pisze na dużej blasze

Ostatnia edycja:
Do góry