reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

No i już jestem! Zdjęć nie mam bo musiałam czekać na korytarzu z młodszym synkiem i zobaczyłam ją w sumie jak była ubrana :wściekła/y: straciłam w sumie tylko czas i teraz się gonie z pieczeniem ciasta i robieniem sałatki!

Lamia fajny ten przepis tylko już za późno bo kupiłam już składniki na inną :/

A tak swoją drogą to piekę właśnie to ciasto milky way, zobaczymy co to będzie :-)

reklama
U mnie nie waŻne czy niedziela handlowa co niedziela jest giełda samochodowa i ciuchy. I tak myślę czy się jutro wybrać. Trochę jeszcze mnie ten kaszel męczy.

Ja zrobiłam tego piernika, mam zamysł go dżemem przełożyć jeszcze wiśniowym np albo z czarnej porzeczki. Zobaczymy co to mi wyszło bo pierwszy raz robiłam.

A jak mi się humor poprawił. Dzwoniła mama mojego chrześnika bo przyjechali do PL. Zobaczę mojego szkrabika kochanego. Od tego do tego i się pyta czy chcemy kupić wózek od jej siostry za 300 zł. Aga tego wózka praktycznie nie używała bo mało co synka na dwór brała jak już to na podwórko tylko, a zaraz potem zaszła w ciążę z bliźniaczkami i musiała leżeć całą ciążę. Kurcze nowy wózek właściwie i to ten typ co nam się podobał. A mama chrześnika obiecała nam to nosidełko/ fotelik samochodowy ;-);-);-);-);-)

Doberek noc ciezka poranek troszke tez bo sie zdenerwowalam nie potrzebnie ale juz prawie wogle brzuszek nie boli a ta polozna mam dziwna dzwonie do niej i mowie co mi jest i ze w nocy prawie wogle nie spalam moze w sumie 4 godziny ale tak na czuwaniu bo odrazu sie budzilam.. i mowie ze boli mnie brzuszek jak na okres i ze lepiej zgieta w pol sie chodzi nic wyprostowana teraz juz moge chodzic normalnie bo nie boli i mowie ze brzuszek lekko twardy bo Amelia sie tam pcha a ona jak twardy brzuch to do lekarza bo to skurcze a ja mowie ale jak by byly skurcze to niebylby ciagly ból tylko z przerwami na liczenie co ile i mowie to moze zanim tam pojade zadzwonie do lekarza gina a ona na to ze mozna i sie rozlaczyla... dziwna a i pytalam ze moze Amelka na cos naciska i dlatego mam obolale i ze boli mnie podobnie jak przy wyrostu i ze moze to zrosty bo blizne mi wypycha a ona nawet nic nie powiedziala.. no ale sie pocieszam bo juz nie boli amelka kopie i czasem mocno ze huhu maz do brzuszka mowil by przestal mame bolec i posluchał ;-) ale co ja sie strachu najadlam to sie najadlam moja mama mi powiedziala ze musi mi sie wszystko rozciagac i przygotowywac i ze moga mnie zrosty bolec bo ja tez bolaly po wyrostku a kiedy ona wyrostek miala wycinany a kiedy w ciazy byla i ze to moze byc to ;-)

Ale na szczescie ustalo wiec si moge normalniesie poruszac ja sie zasstanawiam czasem czy nie zaduzo wczoraj chodzilam po na poczte do kawiarni do pracy i to tak w pracy na tej wigilii smialam sie duzo to moze tez cos naciaglam ... ciesze sie ze przeszlo ale wiecie zato mnie glowa boli bo ja jak sie zdenerwuje to płacze..

ale sie rozpisalam sorki musialam sie wygadac,,, ide sie ubrac bo mi sie zimno w pizamie zrobilo trzeba dresy zalozyc ..

Atanku ale położna dobrze Ci powiedziała bo skoro miałaś twardy brzuch a do tego wszystkiego jeszcze ból jak na okres to powinnaś bezwzględnie jechać do lekarza albo chociaż do niego zadzwonić... ja miałam dokładnie tak samo: twardy brzuch + ból miesiączkowy i okazało się na wizycie, że skróciła mi się szyjka więc jem tabletki na podtrzymanie. Nie możesz szukać sobie swoich wyjaśnień, że może mała na coś naciska albo wypycha bliznę po wycięciu wyrostka...

Myślę, że tak bo mnie też zaczęło boleć w niedzielę wieczorem ale poszłam się położyć i troszkę przeszło więc poczekałam do wtorku (bo miałam wizytę u ginekologa akurat) ale dobrze jakbyś w poniedziałek poszła i wspomniała, że coś takiego miało miejsce! Niech Cię zbada i w razie czego zainterweniuje odpowiednio wcześnie a może akurat nic się nie dzieje! Ale lepiej to sprawdzić :-)

Ahaaa no i chciałam oznajmić, że upiekłam ciasto milky way i co prawda nie do końca smakuje jak batonik ale jest przeeeepyyyyszne!!!!! Oczywiście ja musiałam upiec dwa biszkopty bo niestety mi nie wyrósł pierwszy (zresztą jak zwykle) i nie było co przekrajać na pół więc na szybko piekłam drugi!

Ostatnia edycja:
reklama
halo halo,

melduje się przyszła mama pięknego chłopaka :-D

Generalnie wszystko wzorowo..Ale jest ale.. znalazł torbielki w splotach naczyniówkowych.. Podobno w większości to jest "taka uroda", ale kazał się upewnić że nie mam infekcji. Także trochę się martwimy.
Tak jak czytam po necie to one się same wchłaniają, a niebezpieczne są tylko gdy wraz z nimi są jakieś nieprawidłowości. A mój wszystko ma wzorowo jak powiedział lekarz..:|Sama nie wiem.. Wystraszyłam się nieźle..

Do góry