reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja nie mam NIC. Nawet koszuli i kapci nie posiadam :-) Teraz kupiłam kilka ubranek, ale na dziewczynkę jak się okaże, ze to jednak facecik jest to znów bede z niczym :-). Musze zamówić koszulę nocną i kupić jakies kapccioki na wszelki wypadek, gdyby nie daj Boże coś się działo. Wyprawkę zacznę kompletować na koniec stycznia czyli około 24 - 25 tygodnia:-)

reklama
fasolka: no ja tez tak myśle ze po nowym roku to juz tak zacznę poważnie kupować, tylko muszę sie w szpitalu dowiedzieć co trzeba mieć ze soba i ile, moze na tej wizycie sie dowiem co mam w poniedzxiałek, musze liste pytan przygotować do gina :-)

Atan śliczne bodziaki i skarpeteczki w cudnym kolorze!!! :-)

Lamia ja też dostałam takie reklamówki z próbkami i radzę Ci sprawdzić daty ważności niektórych próbek bo ja większość dałam kuzynce która już ma córeczkę bo do mojego porodu już by się przeterminowało!

Fasolka ale wy panikujecie! Ja w tym okresie ciąży też nic nie miałam! Tak naprawdę to dopiero wczoraj przyszły mi kapcie i koszula :-D także bez paniki! Tzn wiadomo, ze lepiej mieć to wcześniejw domu jakby się coś działo ale na spokojnie... ;-)

A wyprawkę dla malucha polecam szczerze zacząć kompletować wcześniej po trochę! Na prawdę nie odczuwa się tych wydatków tak bardzo! Ja sobie zrobiłam listę (głównie opierając się na tej, która kiedyś Ael wysłała) i wykreślałam sobie kolejno to co już kupiłam! Dzięki temu unikłam kupowania pierdół, które do niczego nie są mi potrzebne

ma_g tez mam zamiar tak zrobić z tą listą. W święta chce siąść z ciotką która tez w maju córkę rodziła,zeby mi co nie co poradziła. A od stycznia zacznę kupować. U mnie chrzestna mojego męża zapowiedziała, ze daje 3000 na wyprawkę, jak słowa dotrzyma to będzie to niezły zastrzyk gotówki. Nam się przyda a ona nawet tego nie odczuje ;-) A jak nie da to będzie trzeba wszystko rozplanować :-)

magda_ o dzieki za podpwiedz bo nawet nie sprawdzałam terminów , tylko pooglądałm i schowałam do dzidziusiowej komody (zrobiłąm juz porządek i mój synuś ma już swoją szafeczkę :-)
No ja sobie wydrukowałam tą Ael listę muszę ją jeszcze raz przejrzeć bo dawno ja drukowałam zara na początku :-)

Fasolka no to super! Jak dostaniesz taką gotówkę to w sumie wyprawkę masz z głowy łącznie z wózkiem... tzn. zależy jeszcze jaki chcesz wózek, bo sam pojazd można kupić za 2500zl :-p :-D ale ja tak na wyprawkę do tej pory wydałam około 1500zł no i jeszzcze wózek 1700zł

Lamia no ja ją troszkę zmodyfikowałam... tzn niektóre rzeczy wykreśliłam a niektóre dopisałam.

reklama
Do góry